Середа, 24.04.2024, 20:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Липень » 8 » Домівка для олімпійців
09:24
Домівка для олімпійців
У п’ятницю гостинний Івано-Франківськ об’єднав спортивну громадськість та олімпійську родину Прикарпаття. Тут за участі поважних гостей – президента Національного олімпійського комітету Сергія Бубки та заступника міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Сергія Глущенка – відбулась низка подій, визначних для олімпізму краю.

Будучи стратегічним регіоном для розвитку зимових видів спорту, Івано-Франківщина зараз вкрай потребує відновлення та розбудови зимових баз олімпійської підготовки. З обговорення шляхів вирішення цього нагального не лише для краю, а й для всієї країни питання розпочалась робоча зустріч президента НОК з очільниками краю – головою облдержадміністрації Михайлом Вишиванюком, головою облради Ігорем Олійником та мером Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом.
За активної участі архітекторів та керівників гірських районів були розглянуті питання вдосконалення спортивної інфраструктури Прикарпаття, щоб бути достойним конкурентом на право проведення зимової Олімпіади-2022.
«Ми маємо великі амбіції стосовно цих Ігор, – зазначив Михайло Вишиванюк. – Попереду багато роботи, адже нам треба не лише підняти спортивну інфраструктуру, а й привести у відповідність до міжнародних стандартів аеропорт, дороги й ресторанно-готельний комплекс».
Іншим важливим питанням, яке потребує вирішення, за словами Сергія Бубки, залишається популяризація спорту та фізичної культури, адже саме вони спроможні зробити українську націю здоровішою. А щоб спорт став модним, наголосив президент НОК, необхідно покращити ставлення до нього на всіх рівнях.
Після зустрічі з керівниками області головний олімпієць країни взяв участь у звітно-виборних зборах Івано-Франківського відділення НОК, під час яких був обраний новий склад та голова відділення на найближчі чотири роки. Біля керма Прикарпатського осередку НОК залишився Мирослав Карабін, якого губернатор тут-таки призначив новим начальником управління молоді і спорту ОДА. Новообраний голова подякував за довіру та пообіцяв разом з новою командою дати розвитку спорту в області новий імпульс та зробити все можливе, щоб у Всеукраїнському рейтингу Івано-Франківський осередок піднімався з нинішнього 12-го місця все вище.
У планах нового керівництва – відкриття в Івано-Франківську скверу олімпійської слави. Наразі ж у будинку на вул. Василіянок, 26 (на фото) відчинив двері новий офіс відділення НОК, який, за словами Бубки, став найкращим серед усіх існуючих «домівок» олімпійців.
На завершення свого візиту на Івано-Франківщину поважна делегація побувала у селі Іванівці Коломийського району, де відкрила багатофункціональний спортивний майданчик в місцевій ЗОШ.
Переглядів: 1010 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]