Субота, 20.04.2024, 10:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Червень » 11 » Десять років поступу
10:33
Десять років поступу
Баскетбол на терени сучасної Івано-Франківщини прийшов ще в 30-х роках минулого століття. Та лише десять років тому він набув організованих форм. У 2000-му з’явилися перші клуби: «Динамо» – в обласному центрі і БК «Калуш» – в місті нафтохіміків. Через два роки вони об’єдналися під назвою «Говерла».

Сезон, що минув, виявився найкращим в історії цієї команди. Дебютуючи у вітчизняній суперлізі, франківці посіли шосту сходинку, поступившись лише визнаним авторитетам. Минулого тижня підсумки виступів «Говерли» разом з журналістами підбивали генеральний директор клубу Андрій Дроздов і головний тренер команди Євген Мурзін.
«Вихід у плей-офф був нашим максимальним завданням на сезон, – каже Андрій Дроздов. – А фінішували шостими. Ми, можна сказати, свій план навіть перевиконали. Наш клуб надзвичайно вдячний засновникам Суперліги, командам, які грають у ній, за те, що дозволили «Говерлі» проводити матчі на рідній арені (на старті чемпіонату франківська арена через вади покриття опинилася поза грою – прим. ред.). Гадаю, своєю грою ми також внесли вклад у зростання іміджу Суперліги».  
За словами Євгена Мурзіна, «Говерла» впродовж сезону пройшла кілька етапів становлення. Оскільки в команді зібралися гравці з різним баченням баскетболу, у перші місяці відчувалося певне бродіння. Потім відбувався процес об’єднання та згуртування. І лише в другій частині чемпіонату команда нарешті спромоглася продемонструвати все, на що вона здатна».
Яким буде бюджет команди на наступний сезон, хто її залишить, а хто поповнить? – наразі сказати важко. «Більшість гравців не проти того, щоб залишитися в Івано-Франківську, проте після успішного сезону в них дещо зросли фінансові апетити», – стверджує наставник «Говерли».  
А от сам Євген Мурзін залишати Прикарпаття не планує. «Мені дуже сподобалося те, як мене прийняли тут, подобається місто і люди. Повірте, мені є з чим порівнювати, адже за своє життя я багато подорожував».
Водночас, як зізнається головний тренер «Говерли», сезон, що минув, був найскладнішим для нього, як для тренера. Давалося взнаки й те, що команда дебютує на такому рівні, й те, що Івано-Франківськ розташований на баскетбольному відшибі. Тому виникали певні труднощі з відновленням гравців після тривалих роз’їздів...
Підготовку до нового сезону «Говерла» розпочне в 20-х числах липня. Тренувальний процес буде ускладнюватися тим, що одразу після заключного матчу чемпіонату проти «Кривбасбаскета» розпочалася реконструкція манежу коледжу фізвиховання. Її обіцяють завершити до 1 вересня (не забуваймо, що КФВ – це насамперед навчальний заклад). До цього часу баскетболістам доведеться шукати інший прихісток або ж проводити збори за межами рідного міста.
Сторінку підготував
Володимир Горощак
 
Переглядів: 1019 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]