П`ятниця, 29.03.2024, 08:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Травень » 20 » Де тонко, там і ллється
10:11
Де тонко, там і ллється
Дощовий початок тижня, зумовлений циклоном, що прийшов з Балкан, завдав клопоту мешканцям і комунальним службам Івано-Франківська. Протікання дахів, підтоплення підвальних приміщень та перетворення вулиць на річки були основними проблемами цих днів.  

За дві доби, у неділю й понеділок, в обласному центрі випало 76 мм опадів, що складає тридекадну норму. Про це повідомила на апаратній нараді у вівторок начальник служби оперативного реагування Тетяна Клочко. Понад десяток квартир постраждали через протікання дахів та несправність зливних конструкцій, підтоплено багато підвальних приміщень. «Водоекотехпром» у той час працював цілодобово практично повним складом.
За словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Юрія Щочкіна, обидві річки Бистриці (Надвірнянська і Солотвинська), що протікають через Івано-Франківськ, на ранок вівторка «ведуть себе спокійно» і жодної явної загрози від них немає. Але не справлялася з великою кількістю опадів каналізаційна система. Особливо на вул. Надрічній в Івано-Франківську та вул. Федорченка в Угорниках, де було підтоплено п’ять будинків. У понеділок ввечері в міському УНС було створено оперативну групу для реагування на звернення мешканців.
Підтоплювало також окремі корпуси центральної міської клінічної лікарні на вул. Гетьмана Мазепи. Зокрема, вода стояла в шахтах ліфтів урологічного відділення та МСЕК. Кілька ліфтів зупинилися і в житлових будинках через замокання електрообладнання. Дощовою водою також заливало територію тролейбусного парку в Пасічній і, як висловився директор ДКП «Електроавтотранс» Леонід Яковець, він змушений був вночі «тікати з тролейбусами наверх».
Міський голова Віктор Анушкевичус розпорядився створити робочу групу під керівництвом свого першого заступника Зіновія Фітеля для вивчення ситуації в ЦМКЛ і вироблення практичних рекомендацій для усунення проблеми. Щодо ситуації з підтопленням будинків в Угорниках мер пообіцяв провести нараду цими днями сам.
Серафим Кукулин
Переглядів: 944 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]