Середа, 24.04.2024, 01:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 3 » ЧИ ПРАВДА, ЩО...в Україні призупинили видачу паспортів?
21:50
ЧИ ПРАВДА, ЩО...в Україні призупинили видачу паспортів?
Щоразу український парламент дивує нас нововведеннями. Цього разу вони стосуються відділів громадянства і реєстрації фізичних осіб Міністерства внутрішніх справ. Від 1-го серпня парламентарі  вирішили позбавити цей орган функції видачі громадянам внутрішніх паспортів. Натомість Верховною Радою була сформована нова структура, окрема від міністерства – Державна служба міграції.
Але, як і у більшості випадків, у вітчизняних чиновників все заплановане не вийшло відразу, і як доказ того – труднощі, що виникли при впровадженні прийнятих новацій у життя. У багатьох областях України через затягнення процедури передачі бланків з МВС до новоствореної міграційної служби видача внутрішніх паспортів громадянам була вимушено призупинена.
За даними Міністерства внутрішніх справ, уже без затримок видаються паспорти в 16-ти областях, з рештою поки складно.
Чи існує «паспортна проблема» на Прикарпатті, дізнавався «ЗК».
«У нашій області проблем із видачею паспортів не було взагалі», – запевняє начальник Державної міграційної служби в Івано-Франківській області Сергій Саїв. За його словами, 1-го серпня щойно утворена служба міграції відразу ж приступила до роботи.
«У всіх 16-ти районах Івано-Франківської області паспорти друкуються у машинописному вигляді, – розповідає пан Саїв. – Тож 31 липня наші працівники перевстановили на комп’ютерах всі необхідні програми, змінили усі штампи та відтиски, необхідні для виконання наших функцій. Бланки паспортів у нас були в наявності».
А першого серпня робота Державної міграційної служби вже «кипіла».
«Якщо б паспорти не видавали, то і люди скаржились би. А поки що немає жодної скарги», – запевнив начальник нещодавно організованої структури.
 «Так, таке явище, як зупинки видачі паспортів, було в інших областях, – каже Сергій Саїв. – Це тому, що тамтешні міграційні служби через технічні питання приблизно на 10 днів вирішили зробити перерву у  своїй роботі. Ми ж ніяких пауз не робили».
Чому ж у інших областях паспортні застої були, а у нашій ні – залишається питанням для роздумів іванофранківцям. Але, як кажуть старі мудрі українці, що нас не стосується, те нас не хвилює. Отож місцевим мешканцям можна впевнено йти отримувати паспорти у новостворену Державну міграційну службу, не побоюючись жодних ускладнень.
«Сьогодні в Івано-Франківській області наша служба сформована уже на 90 відсотків, тоді як в деяких інших областях ще і половини роботи не зроблено», – підкреслив начальник ДМС в Івано-Франківській області Сергій Саїв.
Нагадаємо, що недавно створена Державна служба міграції від ВГІРФО, згідно із змінами, перейняла усі функції, окрім реєстру виборців та видачі закордонних паспортів. Але, за прогнозами, незабаром і ці обов’язки перейдуть до компетенції міграційної служби. Відповідні поправки до законодавства вже очікують на підпис президента.
До відома іванофранківців! Паспорти громадян України відтепер видає управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській області за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Гнатюка, 29.
Оксана ГЛУШКЕВИЧ
Переглядів: 895 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]