Субота, 20.04.2024, 05:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 13 » ЧИ ПРАВДА, ЩО...
12:22
ЧИ ПРАВДА, ЩО...
веб-камери після виборів подарують школам?
Нещодавно спікер парламенту Володимир Литвин оголосив про черговий «аукціон небаченої щедрості» від українського парламенту для народу. Голова Верховної Ради повідомив, що камери та інша техніка, яка буде використовуватися під час виборів на дільницях, після виборів залишаться у школах.
«Прийнято рішення залишити відеокамери в школах для відеоспостереження і використовувати інші технічні можливості для забезпечення доступу до Інтернету», – зазначив Володимир Литвин.
Чи й справді варто українським навчальним закладам сподіватися на такий  «бонус» від вищого керівництва, «ЗК» поцікавився у місцевих чиновників.
Андрій Лис, керуючий справами Івано-Франківського міськвиконкому, зізнається, що про таку заяву голови Верховної Ради ще не чув. Та і офіційного документа, який би зобов’язував  місцеве самоврядування до виконання подібних розпоряджень до Івано-Франківського міськвиконкому поки не надходило.
«Підтвердженням таких оголошень однозначно має бути або постанова Центрвиборчкому, або Кабміну. А вірити політику лише на слово – самі розумієте…», – прокоментував заяву Литвина керуючий справами Івано-Франківського міськвиконкому.  
Загалом Андрій Лис сумнівається, що заяви спікера втіляться в життя, «бо якщо влада і справді подарує всю «виборчу» техніку школам, то на наступних виборах перед чиновниками знову постане питання, де взяти мільйони гривень з держбюджету на закупівлю нової партії дорогого відеообладнання.
Але чи матиме в майбутньому юридичне продовження інтернет-рапорт спікера Володимира Литвина, керуючий справами Івано-Франківського міськвиконкому передрікати не береться. Воно і зрозуміло, бо ж заяви українських парламентаріїв – як погода за вікном: такі ж мінливі.  
Нагадаємо читачам, що під час осінніх парламентських виборів у Івано-Франківську працюватиме 107 виборчих дільниць. Це на три більше, ніж під час місцевих виборів 2010 року. Більшість з них  –  звичайні, які розташують у школах, дитсадках, вузах та закладах культури. Але будуть ще й спеціалізовані – в установах охорони здоров’я. Посилаючись на заяву Литвина, залишається незрозумілим, куди, наприклад, подінуть техніку з дільниць, які не є освітніми закладами. У лікарнях веб-камери навряд чи знадобляться. Хоча, згадуючи одну з улюблених українських приказок – «за дарма і оцет солодкий».
До слова, на організацію відеоспостереження за виборами з держбюджету Верховна Рада виділила 996 млн. грн., а забезпечуватиме в Україні цей процес російська компанія «Сітронікс», яка проводила аналогічну діяльність на президентських виборах у Російській Федерації.
Оксана ГЛУШКЕВИЧ
Переглядів: 835 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]