Середа, 24.04.2024, 00:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 28 » Акредитація на фінал Кубка України серед жінок
12:21
Акредитація на фінал Кубка України серед жінок
«Багаті жирують – бідні пікетують»

Хоч не минуло й півроку, відколи івано-франківська «Свобода» «штурмувала» місцеве казначейство, цього тижня представники політсили знову зібралися на протест з вимогою припинити системне блокування урядом коштів місцевих бюджетів, а місцевим казначеям відкрито пояснити свою позицію з цього питання.

Незважаючи на «непікетну» погоду, під стінами держустанови зібралася понад сотня  людей, у своїй більшості одягнених у сині та оранжеві жилети, себто уніформу працівників комуналки. Очолив акцію протесту, як завжди, невтомний івано-франківський «бунтар» – «свободівець» Руслан Марцінків, тепер вже у статусі народного депутата. Протестувальники завзято декламували креативні гасла: «Наші діти також хочуть їсти», «Уряд Азарова – у відставку», «Багаті жирують – бідні пікетують» та «Віддайте наші гроші!».
«Наші вимоги дуже прості, – в одній із перерв між скандуванням гасел зазначив Руслан Марцінків. – Це негайне припинення Держказначейством незаконних дій щодо блокування коштів місцевих бюджетів. Цього разу чиновники зазіхнули на основу міста – комунальні підприємства. Казначейство не фінансує внески в статутні фонди: 2,9 млн. гривень – «ЄРЦ», 2 млн. – «Водоекотехпром». Також ми не отримали обіцяних дотацій вирівнювання на «Теплокомуненерго» – а це більше 8 млн. гривень».
Після півгодинного скандування під вікнами казначеїв делегація із депутатів обласної, міської рад та представників ЗМІ на чолі з парламентарем Р. Марцінківим за коментарем вирушила у кабінет до начальника обласної казначейської служби Віри Смачило. За її словами, захищені статті, а це заробітна плата та інші першочергові видатки, на сьогодні в Івано-Франківську профінансовані у повному обсязі.
«Блокування рахунків немає. Хай хтось із людей на вулиці скаже, що на сьогодні їм не виплатили заробітну плату. Вона виплачена всім,  – сказала Віра Смачило. – Щодо внесків у статутні фонди, то тут проблеми є, і пов’язані вони зі змінами до законодавства від початку року».
Але, за словами начальника облдержказначейства, врегулювати це питання самостійно територіальний орган не може. Для цього потрібне сприяння чиновників з міністерства фінансів.
Так ні про що і не домовившись із казначеями, «свободівці» пообіцяли в недалекому майбутньому з аналогічними вимогами «брати штурмом» столичний мінфін та управління Держказначейства.  

Оксана ГЛУШКЕВИЧ


Переглядів: 716 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]