Субота, 20.04.2024, 14:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 25 » АКЦЕНТИ
10:27
АКЦЕНТИ

Ремонт доріг завершать за будь-якої погоди?
Коли почалась по-справжньому осіння погода – похолодало і задощило, в Івано-Франківську пожвавились ремонти доріг. Уже розпочаті роботи  планують завершити ще до зими.
Нещодавно підрядники розпочали капітальні ремонти одразу кількох потенційно важливих транспортних магістралей – вулиць Сагайдачного, Деповської та Кардинала Йосипа Сліпого, які десятиліттями перебували у занедбаному стані і фактично були непридатними для руху транспорту, хоча мали б виконувати функцію внутрішньої об’їзної дороги.
Як повідомив головний інженер міського управління капітального будівництва Микола Халак, раніше розпочати ремонти цих вулиць не могли через відсутність фінансування. А зараз фінансування наче налагодилось. Міський голова Віктор Анушкевичус каже, що Держказначейство кошти виділяє і обіцяє це робити й надалі. Тож підрядники й приступили до роботи.
Наразі, за словами М.Халака, на цих об’єктах відбуваються підготовчі роботи. Знімають старе покриття, замінюють комунікації, профілюють основу, вирівнюють бордюрні лінії, а, за потреби, й повністю замінюють старі зруйновані бордюри на нові. Все це доволі трудомісткі й тривалі процеси. А саме укладання асфальтного покриття займе всього кілька днів. Тому завершити розпочаті ремонти доріг планують ще до зими. Принаймні у так званому чорновому варіанті, з влаштуванням нижнього шару покриття, – точно.
Але ось мешканці вулиці Йосипа Сліпого її ремонту (якого вулиця, за їхніми словами, не знала півстоліття) наразі не радіють. Вони наполягають, щоб тут спершу перевірили підземні мережі і влаштували додаткові дощоприймачі. Впевнені: якщо цього не зробити, ремонт буде неефективним, і нове покриття довго не протримається. Натомість в УКБ кажуть, що мають офіційну відповідь «Водоекотехпрому», в якій йдеться, що всі водопровідно-каналізаційні мережі на вул. Йосипа Сліпого перебувають в задовільному стані і ремонту не потребують.
Нарешті розпочався й ремонт вулиці Незалежності на ділянці від вул. Залізничної до вул. Мельника. Нею має проходити траса кубку Європи зі спортивної ходьби, який наступного року мав би відбутися в Івано-Франківську. Представник європейської федерації легкої атлетики інспектувати стан траси прибуде до міста 28 вересня. Але чи встигнуть до цього часу шляховики настелити новий асфальт? Зрештою, як любив говорити у таких ситуаціях один з колишніх заступників начальника міськжитлокомунгоспу, досвідчений ветеран комунальної галузі, «ми робимо, але нам завжди одного дня не хватає». Та чи зрозуміє це євроінспектор-легкоатлет, якщо міська влада ще торік знала, що у 2015 році прийматиме ці змагання, але першими відремонтувала вулиці Василіянок, Дністровську та Лепкого, які, правду кажучи, ремонту й не дуже потребували?..
Хвалимир ВЛАДІВ 

Переглядів: 818 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]