П`ятниця, 19.04.2024, 01:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Травень » 29 » АКЦЕНТИ
09:29
АКЦЕНТИ

Злива застала зненацька
Понеділкова сильна злива, яка в Івано-Франківську розпочалась перед шостою годиною вечора,  застала зненацька не лише перехожих, але й комунальну господарку міста – окремі вулиці перетворились на ріки, через діряві покрівлі заливало верхні поверхи будинків, а сильні пориви вітру валили дерева, ламали гілки та обривали лінії електропередач.
Негода у місті вирувала хвилин сорок. У різних районах міста – з різною силою. Злива стихала, переходила у дощ і розпочиналася знову. Подекуди випав град.
Як поінформувала начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, достовірними даними про кількість опадів на території міста у понеділок служба не володіє, бо метеопост в аеропорту злива майже оминула. Однак вони були настільки великими, що дощова каналізація не справлялася з відведенням вод, які частково підтопили окремі ділянки окремих вулиць. Зокрема, уже традиційно, злива перетворила на озеро ділянку вулиці Надрічної. Правда, по закінченні дощу вода з дороги там швидко зійшла.
Дощ також підтопив верхні поверхи кількох будинків, позаливав електрощитові та будинкові електромережі, які вийшли з ладу. Аварійні служби працювали оперативно і електропостачання споживачам намагались відновити у максимально стислі терміни. Ремонти будинкових мереж виконували впродовж кількох годин. А найбільше від зливи постраждав будинок № 15 на вул. Грюнвальдській, де якраз ремонтують покрівлю.
Проблем комунальникам додав і сильний вітер, який валив дерева, ламав гілки та обривав лінії електропередач. Під дією вітру і через перезволоження грунту поблизу школи № 17 впало троє дерев. У парку на вулиці Парковій дерево впало на електролінію зовнішнього освітлення і обірвало її. До ліквідації наслідків аварії залучили підрозділ міськуправління держслужби з надзвичайних ситуацій. Вітер, дерева та гілки порвали і кілька повітряних ліній електропередач міського району електромереж. Як повідомив головний інженер РЕМ Остап Старик, електролінії були пошкоджені на вулицях Пстрака, Витвицького, Вовчинецькій та вулицях Просвіти і Повстанців у селі Угорники Івано-Франківської міськради. Відновлювальні роботи енергетики пообіцяли завершити до кінця вівторка.
Іван ГІРАК

Переглядів: 530 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]