П`ятниця, 19.04.2024, 23:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 5 » АКЦЕНТИ
11:48
АКЦЕНТИ
Працювати страйкуючи

Міська влада запевняє, що підприємства життєзабезпечення Івано-Франківська працюють у звичному режимі, і у теперішній ситуації закликає всіх працювати краще, ніж досі.

«Закінчуйте страйкувати і займіться роботою», – такими словами, адресованими директору «Єдиного розрахункового центру» Вадимові Войтику розпочав вівторкову апаратну нараду у міськвиконкомі міський голова Віктор Анушкевичус. В.Войтик намагався пояснити, що підприємство страйкує, виконуючи відповідне рішення міської ради, а сам він, як і більшість керівників структурних підрозділів міськвиконкому, у понеділок написав заяву на відпустку за власний рахунок, яку мер сам і підписав.
Нагадаємо, що 2 грудня в Івано-Франківську відбувся так званий загальноміський страйк. На знак солідарності зі страйкуючими, виконуючи волю багатотисячного віча, що зібралось у неділю перед адмінбудинком, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус разом зі своїми  заступниками та іншими працівниками міськвиконкому на 2 грудня написали заяви на  відпустку без збереження заробітної плати.
Це підтвердив керуючий справами міськвиконкому Андрій Лис. Скільки міськвиконкомівських  держслужбовців таким чином долучилися до міського страйку, А.Лис повідомити не зміг, зазначивши, що цю інформацію ще опрацьовують і  уточнюють. Водночас він наголосив, що у ключових департаментах міськвиконкому у понеділок на робочих місцях були відповідальні працівники, а у департаменті соціальної політики вели прийом громадян.
За словами начальника служби оперативного реагування міськвиконкому  Тетяни Клочко, очолювана нею служба і комунальні та інші підприємства життєзабезпечення міста працювали у звичному режимі та виконували покладені на них завдання і планові та аварійні роботи. Також працювали аварійна служба і підрядні організації «Єдиного розрахункового центру», які надавали відповідні послуги споживачам.
У день загальноміського страйку працювали медичні та освітні заклади. Як зазначив головний лікар центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк, міські заклади охорони здоров’я у зимовий сезон працюють навіть у посиленому режимі. Навчальні заклади теж не закривали своїх дверей. «У школах тривав навчальний, а у дошкільних закладах – виховний процеси», – запевнила начальник міського управління освіти і науки Наталія Микула.
«Ми взяли зобов’язання забезпечити роботу комунальних підприємств і підприємств життєзабезпечення міста у звичному режимі, – каже перший заступник міського голови Зіновій Фітель. – Але у теперішній ситуації ми всі маємо працювати навіть краще, ніж працювали досі».
Левко КУТИНСЬКИЙ

Переглядів: 668 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]