Четвер, 25.04.2024, 17:09
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Лютий » 7 » АКЦЕНТИ
11:13
АКЦЕНТИ
Американські враження

Двотижневе перебування в Америці міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус оплатив власним коштом, відвідав церемонію інавгурації президента США Барака Обами, провів ряд зустрічей   і перемовин з урядовцями та представниками ділових кіл, щодня перечитував івано-франківські Інтернет-видання і спілкувався зі своїми заступниками та  роздавав їм  доручення за допомогою «скайпу».

Про це В.Анушкевичус розповів на прес-конференції у вівторок, яку скликав, щоб, за його ж словами, відзвітувати про результати відвідин Америки і поділитися враженнями від цієї країни.
«Америка не має титульної нації. Це країна емігрантів. Але вражає їхній патріотизм. Вони не кажуть, що живуть у поганій країні. У них є повага до влади, до закону, а сплата податків – для них святе»,  –  зазначив В.Анушкевичус.
За словами В.Анушкевичуса, під час перебування в Америці він мав ряд зустрічей з урядовцями та представниками ділових кіл міста-побратима Арлінгтона, в ході яких обговорювались питання подальшої співпраці з Івано-Франківськом. Зокрема, відбулась зустріч з представниками однієї з енергетичних компаній, яка має намір вийти на інвестиційний ринок України. Йшлося про можливість відкриття західноукраїнського офісу цієї компанії саме в Івано-Франківську. Цікавим для нашого міста є досвід однієї із американських компаній, яка спеціалізується на зведенні підземних паркінгів під існуючими спорудами.
Міський голова Івано-Франківська також зустрівся з представниками «Фундації «Україна-США». Під час зустрічі досягнута попередня домовленість щодо візиту наших молодих спеціалістів до США та їх короткочасного стажування у тамтешніх органах місцевого самоврядування. Також обговорювався цьогорічний обмін делегаціями старшокласників.  
Принагідно, В.Анушкевичус розповів про засади і методи роботи тамтешньої місцевої влади. За його словами, вона перш за все вирішує господарські проблеми, і політики на місцевому рівні у Америці нема. І, уже переходячи до івано-франківських реалій, В.Анушкевичус заявив, що останніми роками політика дуже шкодить нашому місту. Нашумілу відставку міськвиконкому мер назвав невмотивованою і повідомив, що остаточно ще не визначився з новим персональним складом виконкому. «У мене є своє бачення, йдуть перемовини. Але місцеві політики будуть мені нав’язувати своє бачення, бо вони без цього не можуть», – сказав В.Анушкевичус.
А ще міський голова Івано-Франківська поінформував журналістів, що на американських дорогах теж є ями. І навіть перед їхнім «Білим будинком». Але американці, за його словами, такими дрібницями не дуже переймаються. У Арлінгтоні є лише два комунальні підприємства – одне доглядає зелені насадження, інше – прибирає дороги і вивозить сміття. Муніципалітет не відповідає ні за водопровід, ні за житловий фонд. Зате має право штрафувати, якщо хтось порушив якісь встановлені правила.
З Америки В.Анушкевичус привіз родині подарунки, а  членам своєї команди – маленькі сувеніри. Всі, за його словами, залишились задоволеними. Особливо онук, якому дісталося найбільше подарунків.
Іван ГІРАК

Переглядів: 631 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]