Четвер, 18.04.2024, 21:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 2 » АКЦЕНТИ
10:14
АКЦЕНТИ
15 хвилин стихії – чотири дні проблем



Наслідки недільної стихії оперативні та комунальні служби Івано-Франківська мали  подолати до середи, 1 серпня. Про це у вівторок на апаратній нараді в міськвиконкомі заявив перший заступник міського голови, голова міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Зіновій Фітель.


«Невеличка стихія завдала містові великої шкоди, – сказав З. Фітель. – У понеділок ми провели засідання комісії з ліквідації її наслідків. Ми не сидимо і чекаємо. Люди працюють подовжений робочий день. І будуть працювати доти, поки не буде все зроблено. До середи наслідки стихії мали б ліквідувати повністю».
За словами т.в.о. начальника служби оперативного реагування міськвиконкому Наталії Дорошевич, стихія у місті вирувала всього 15 хвилин. У неділю, 29 липня, під дією атлантичного фронту на тлі високої температури атмосферного повітря – 34 градуси за Цельсієм, – о 17.00 почалася гроза, яка перейшла у зливу. «З 17.30 до 17.45 на території міста спостерігались пориви шквалистого вітру, які сягали 32 метрів за секунду. Саме вони і наробили багато шкоди. Загалом за дві години в Івано-Франківську випав 31 міліметр опадів, що становить декадну норму. Місцями зафіксоване випадіння граду діаметром 22 міліметри. Зі скаргами на затоплення під час зливи до нас було 68 звернень. Телефон практично не замовкав», – повідомила Н. Дорошевич.
За інформацією територіального управління МНС в області, руйнівні наслідки негоди відчули мешканці 35 івано-франківських вулиць. Пориви вітру пошкодили покриття дев’яти житлових будинків, однієї господарської споруди, СТО на вул. Надрічній, магазину «Зодіак» на вул. Мазепи та повалили 67 дерев і чотири електроопори. Падаючи, дерева пошкодили 12 автівок і ускладнили рух транспорту на 15 ділянках вулиць. Через 53 пошкодження ліній електропередач без електропостачання залишилось 1272 будинки. Вийшла з ладу система зовнішнього освітлення вулиць. Ліквідовували наслідки стихії 90 працівників та 23 одиниці спецтехніки рятувальних і комунальних служб.
Як повідомив директор Івано-Франківського РЕМ Василь Бойчук, до ранку понеділка влалося відновити електропостачання 399 будинків. Станом на вівторок без електроенергії залишалися ще 60 будинків і 24 окремі квартири. «Що ми могли зробити самостійно, те зробили, – каже В. Бойчук. – Але нам потрібна допомога, щоб розпиляти три великі верби на вулиці Ленкавського і в Микинцях. Мережі мікрорайону вулиць Волошина, Карпатської Січі та Софії Галечко, де мешканці теж не мають світла, не наші, а перебувають на балансі військових, і треба вирішити питання, хто і за чий рахунок  їх має відновлювати. Там дерева взагалі ніхто не чистив. Там, як у лісі», – сказав директор РЕМ.
Чотири ремонтні бригади ДП «Міськсвітло», які, за словами його директора Юрія Волошанського, працюють до 21-ї години, в першу чергу зосередили свою роботу на найбільш проблемних ділянках – вулиці Шевченка, територіях центрального міського озера та парку, вулицях Молодіжній, Івана-Павла ІІ, Короля Данила, Отця Блаватського, у селах Угорники та Микитинці. «У неділю дві, а в понеділок чотири бригади працювали до пізнього вечора. Вже 75% мереж зовнішнього освітлення відновлені. Залишились дрібні пошкодження, які ми наразі не можемо виявити», – повідомив Ю. Волошанський, який теж попросив допомоги «Зеленого господарства», щоб розпиляти кілька дерев на вулицях Новій та Юності.
З аналогічним проханням до комунальників звернувся і Володимир Ротару, директор парку культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка. «У парку вітер повалив 40 дерев, а у нас дві пили. Ні фінансово, ні фізично порізати і переробити їх ми не можемо», – сказав він.
Але в «Зеленого господарства» свої проблеми. За словами його директора Василя Федіва, щоб розпилювати і вивозити повалені дерева, у підприємства бракує людей і засобів. Є три автомобілі, дві пили і десять працівників. Тому, за дорученням першого заступника міського голови, допомогу у цьому надасть ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», яке власною технікою поріже і подрібнить деревину на паливо для котелень.
Стах МІРЧУК

Переглядів: 832 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]