П`ятниця, 26.04.2024, 20:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Лютий » 17 » УНП пропонує перевести кількість в якість
15:54
УНП пропонує перевести кількість в якість
Допоки парламентська більшість не складатиметься з політичних сил, які законодавчо працюватимуть на захист національного виробника та національного інтересу, в Україні не буде високоефективної економічної політики, вважає голова Української народної партії, народний депутат Юрій Костенко.

На прес-конференції в Івано-Франківську минулої п’ятниці політик критично оцінив досягнення уряду за рік роботи, який, на його думку, так і не спромігся досягти системних економічних зрушень, які б поліпшили умови діяльності національного виробника та сприяли збільшенню кількості робочих місць. Не вдалося створити обіцяний «податковий рай», підприємці отримали набагато гірші умови, особливо у стосунках з фіскальними органами. Відсутність економічних зрушень, за словами політика, відчуває на своєму гаманці кожний українець.
Пан Костенко визнає, що Партії регіонів вдалося вибудувати чітку вертикаль влади. Але Президент, парламент і уряд працюють в унісон, виконуючи замовлення лише великого капіталу. Яким чином змусити ВР створювати закони на користь малого і середнього бізнесу? Тільки через прихід до парламенту в 2012 році політичних сил нової якості. УНП звернулася до близьких за ідеологією політичних сил правого і право-ліберального спрямування з пропозицією об’єднатися і розпочати підготовку до наступних парламентських виборів. Маються на увазі «Наша Україна», «За Україну» В’ячеслава Кириленка, Рух, КУН.
Лідер УНП переконаний, що наразі «в Україні немає жодної ідеологічної політичної партії, яка може конкурувати з інтересами великого капіталу, об’єднаними у Партії регіонів». «Ні комуністи, ні соціалісти, ні соціал-демократи, ні тим більше національні демократи не можуть сьогодні конкурувати з тим, що є владою в Україні, – каже він. – Тому треба об’єднуватися ідеологічно – і це найбільш продуктивний шлях».
«Ми будемо прагнути, щоб в Україні утворилася більш потужна і конкурентоспроможна правоцентристська політична партія на кшталт Європейської народної партії, яка на сьогодні контролює політику в більшості європейських країн», – заявив Ю.Костенко.
Лідер УНП переконаний, що у зв’язку із запропонованими змінами до виборчого законодавства той, хто не буде об’єднуватися, «просто-напросто закінчить своє політичне життя». Тому у пана Костенка не минає й дня без перемовин не тільки з лідерами партій, але й з підприємцями. «Нової якості ми набудемо не тільки через формальне об’єднання партій, але і через об’єднання економіки, малого й середнього підприємництва». Коли виробничник повірить у цю партію і піде в неї масово, тоді буде прекрасний результат, незалежно від того, як вона буде називатися і яка буде її юридична основа.  
Присутній на прес-конференції міський голова Івано-Франківська, заступник голови УНП Віктор Анушкевичус пожартував, що переговори про об’єднання треба вести так, як вибирають Папу Римського. Тобто закрити всіх лідерів політичних сил в одному приміщенні і не випускати їх звідти, поки не об’єднаються. А відтак цілком серйозно заявив: «Я готовий заради такого об’єднання не претендувати на роль лідера на обласному рівні. Головне, щоб це об’єднання відбулося!»
До речі, повторне обрання В.Анушкевичуса мером Івано-Франківська в УНП вважають за «колосальну політичну перемогу». «Це перемога, яка в УНП є окрасою, бо не маємо від УНП іншого мера обласного центру», – наголосив Ю.Костенко.
Тарас ТКАЧУК
Переглядів: 849 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]