Понеділок, 22.05.2017, 21:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 21 » СПОЖИВАЧ
10:46
СПОЖИВАЧ
Зупинити «Наполеона»  

Упродовж ІІ кварталу поточного року підрозділом державного нагляду ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» здійснено 39 контрольних заходів за дотриманням стандартів, норм і правил при виробництві і реалізації харчової та промислової продукції  підприємствами області. Порушення вимог стандартів, норм і правил виявлено у  36 випадках, що становить  92% від загальної кількості перевірених підприємств.

З метою недопущення на споживчий ринок неякісної та небезпечної продукції контрольними заходами охоплено харчову (ковбасні, кондитерські та хлібобулочні вироби, молочні продукти, чаї, фітозбори, рибу живу) та промислову ( цеглу, шлакоблоки, плитку тротуарну, вироби з деревини, меблі, газ природний) продукцію загальною вартістю понад 70 тис. грн. За невідповідність вимогам нормативної документації забраковано продукції на суму понад 32 тис. грн., що становить 46,5% від  загальної вартості перевіреної продукції.
Серед основних видів порушень, які допускаються підприємствами при виробництві харчової продукції, є невідповідність готової продукції нормам за фізико-хімічними та органолептичними показниками. Однак, виявлено факти невідповідності  кондитерських виробів і за мікробіологічними показниками. Зокрема, при перевірці  кондитерських виробів власного виробництва  одного з супермаркетів міста  встановлено невідповідність партій тортів «Наполеона медового» вагового і «Сметанного» вагового вимогам  технічних умов  за мікробіологічними показниками, а саме недопустимій наявності бактерій групи кишкової палички, перевищення допустимого вмісту дріжджів та мікроорганізмів. Такі порушення свідчать про незадовільну організацію на виробництві приймального контролю готової продукції, порушення періодичності  досліджень продукції та незадовільне метрологічне забезпечення  виробничих процесів. Підприємству видано приписи на усунення виявлених недоліків та заборону реалізації продукції, розглядаються матеріали перевірки для прийняття рішення про стягнення штрафу у розмірі 100% вартості реалізованих партій кондитерських виробів.
Переглядів: 386 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]