Субота, 20.04.2024, 14:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 07
Розвалити не можна зберегти

У міському бюджеті не вистачає  чотирьох мільйонів гривень для капітального ремонту Народного дому «Княгинин». Хоча усі в один голос стверджують, що його конче потрібно зберегти для громади міста. І лише від того, де поставить кому в реченні, винесеному в заголовок, рішення депутатів Івано-Франківської міськради, залежить доля споруди.

На одному з нещодавніх засідань сесії міської ради обласного центру прозвучав запит депутата Олега Коржака, в котрому йшлося про руйнування Народного дому «Княгинин». Депутат просив міську владу звернути увагу на цю будівлю і вирішити питання щодо фінансування всіх необхідних робіт для відновлення якісного технічного стану будівлі, а також щодо подальшої його експлуатації.
Зрештою, це вже не вперше питання будинку на вулиці Галицькій, 40 стає причиною депутатських обговорень. Більше року тому воно піднімалося в сесійній залі, але тоді народні обра ... Читати далі »
Переглядів: 1006 | Додав: bond | Дата: 07.07.2011 | Коментарі (0)

Хто «кришує» літні майданчики?
Літні торгові майданчики, які здійснюють свою діяльність без погодження санстанції, хтось «кришує».Таке припущення висловив головний Державний санітарний лікар Івано-Франківська Микола Недоступ.
«Порушникам ми виписуємо штраф – 450 гривень, а вони нам кажуть: нас «кришують» і чхати ми хотіли на ваші штрафи», – заявив під час вівторкової апаратної наради в міськвиконкомі М. Недоступ.
Водночас він вкотре наголосив, що дозволи підприємцям на розташування літніх торгових майданчиків міськвиконком має давати лише після пред’явлення ними всіх документів і отримання всіх погоджень. «Ми видали лише 21 таке погодження. Написали, хто був злісним порушником в попередні роки, а міськвиконком їм знову дав дозволи. То як вони на нас мають дивитися?» – поставив риторичне запитання головний Державний санітарний лікар обласного центру.
Як повідомив начальник управління торгівлі міськвиконкому Іван Ляхович, міськвиконком видав дозволи на розміщення літн ... Читати далі »
Переглядів: 880 | Додав: bond | Дата: 07.07.2011 | Коментарі (0)

Міська рада не розділена на більшість і опозицію

Руслан Терешко,
голова фракції ВО «Батьківщина» в міськраді


Минуло більше півроку,  і вже можна порівнювати роботу теперішньої і минулої каденції.
Міська рада VI скликання має в своєму складі більшість, сформовану політичною силою – ВО «Свобода». Здавалось би, на сьогодні створено відповідні умови для більш продуктивної роботи міської ради.
Основна функція фракції ВО «Батьківщина» полягає в тому, щоб ейфорія перемоги, яку отримала політична сила, що сформувала найбільшу фракцію у міській раді, не переросла у звичайну вседозволеність і прагнення переформатувати все під себе, а відчувався тягар відповідальності перед громадою міста.
Хоча, якщо на тобі лежить відповідальність за стан справ у місті, то ти і маєш право впливати на формування і призначення виконавчих органів влади та керівників відповідних підприємств.
У свій час ВО «Свобода» не скористалас ... Читати далі »
Переглядів: 921 | Додав: bond | Дата: 07.07.2011 | Коментарі (0)

Треба міняти систему
Крадіжки комунального майна в Івано-Франківську мають системний характер. До такого висновку прийшли спеціалісти служби оперативного реагування міськвиконкому, які провели відповідний аналіз.
За словами начальника служби Тетяни Клочко, лише впродовж останнього часу невідомі викрали дев’ять гальмівних котушок ліфтів. Переважно –  в житловому фонді ЖЕО №8 на вулицях Парковій і Хоткевича. «В котушці є чотири кілограми міді. За них у пунктах приймання металобрухту дають 250 гривень, а сама котушка коштує 1800 гривень», – зазначила Т.Клочко.
Вона також поінформувала, що в одному з будинків на вулиці Бандери за кілька тижнів лише з одного під’їзду викрали 11 електролічильників. Начальник ЖЕО №4 Віктор Шимко додав, що всі крадіжки відбувалися з четверга на п’ятницю. «Я думаю, що краде хтось із мешканців цього під’їзду, бо там встановлений домофон», –  вважає В.Шимко.
Як повідомив заступник начальника МВ УМВС Андрій Прусак, за цими фактами пор ... Читати далі »
Переглядів: 753 | Додав: bond | Дата: 07.07.2011 | Коментарі (0)

Куди подіти смітники?
Мешканці будинків на вул.Коцюбинського в Івано-Франківську вимагають від міської влади забрати розташовані з порушенням санітарних вимог і вимог безпеки дорожнього руху сміттєві контейнери з проїжджої частини вулиці.
«Все це відповідає дійсності, але розташувати контейнерний майданчик з дотриманням всіх чинних норм у тому мікрорайоні приватної забудови просто ніде, – каже заступник начальника управління архітектури й містобудування Світлана Лосюк. – Єдине можливе і прийнятне для цього місце є трохи далі – на вулиці Промисловій, але це охоронна зона залізниці і вона на такий варіант згоди поки що не дає. Втім, це питання ще раз обговорюватиметься на спеціальній нараді, яку з представниками залізниці проведе заступник міського голови Микола Саєвич».
«Це дійсно проблема і вона набагато глибша, ніж здається на перший погляд, – говорить т.в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Валерій Козлов. – Річ у ... Читати далі »
Переглядів: 832 | Додав: bond | Дата: 07.07.2011 | Коментарі (0)

Ритуальні послуги – збиткові?
В міському бюджеті закладено 1,5 млн. грн. на викуп додаткової землі у громади села Чукалівка, яку будуть використовувати для поховання людей, – повідомив у прес-центрі «Вектор» секретар міської ради Руслан Марцінків. Нагадаємо, вільної землі для поховань на міському цвинтарі в Чукалівці практично вже не залишилося.
Загалом роботу «Спецкомбінату», який займається ритуальними послугами, секретар міськради охарактеризував наступним чином: «Поступово виходимо з боргової ями. Бо, погодьтесь, дивно, що таке підприємство може бути збитковим. Я не уявляю, як цвинтар можна оголосити банкрутом. Нещодавно ми провели робочу нараду, перевірили стан підприємства. Нині там надзвичайно низькі розцінки на ритуальні послуги. До прикладу, бронювання місця на цвинтарі становить 8 грн. 68 коп. – одноразова платня».
На думку Руслана Марцінківа, треба визначити перелік послуг, які може виконувати це підприємство, бо більш ... Читати далі »
Переглядів: 837 | Додав: bond | Дата: 07.07.2011 | Коментарі (0)

ОДА зацікавилася системою «вода-вода»
Вирішувати питання енергозбереження в області допоможуть геотермальні теплові насоси


Нещодавно у Косівському навчально-виховному комплексі запустили в експлуатацію  геотермальний тепловий насос системи «вода-вода».
«Це нова технологія опалення, яку винайшли фіни. Застосовуючи її, можна опалювати ціле місто, не використовуючи ні газу, ні дров, ні вугілля. Це дуже важливо, тому що енергозбереження – питання майбутнього України. Потрібно подивитися, вивчити і спробувати максимально використати», – акцентував увагу присутніх голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, оглядаючи тепловий насос разом з учасниками виїзного засідання колегії ОДА минулої суботи.
За словами директора підприємства «Базис» Миколи Їжака, який займався встановленням насосу, нове сучасне обладнання дозволить навчально-виховному комплексу скоротити витрати на опалення утричі.
Ще одна особливість ... Читати далі »
Переглядів: 800 | Додав: bond | Дата: 07.07.2011 | Коментарі (0)

На перерву – з інтригою
Друге коло чемпіонату Івано-Франківщини обіцяє захопливу боротьбу за медалі


Третя в сезоні поразка лідера – франківського «Тепловика» загострила ситуацію на горі турнірної таблиці. Лідери перебувають на відстані витягнутої руки.

15 тур. 30 червня

«Кроно-Карпати» – «Тепловик» – 2:1 (Покачайло, 60, Кушецький, 62 – Нестерук, 52-п.). Попереджені: Гіфес, З.Волошинович – Шкварилюк, Михайлів, Чопик. Арбітр Музика. 600 глядачів. «Кроно-Карпати»: Атаманчук, Перепічка, З.Волошинович, Гіфес, Качур, Белей, Покачайло (Пихней, 78), Головінський (А.Король, 85), Кушецький (Жаровський, 90), Джус (М.Мельниченко, 90), Р.Волошинович. «Тепловик»: Вислобіцький, Шпирка, Слободян (Гундяк, 62), Шкварилюк (Яценко, 67), Чопик, Р.Ципердюк, Михайлів, Дзюбінський, Сікач, Ляхович, Нестерук. Юнаки – 2:0.
Безвиграшна серія брошнівчан, включно з матчами кубка області, тривала майже місяць. За цей час амбіт ... Читати далі »
Переглядів: 1025 | Додав: bond | Дата: 07.07.2011 | Коментарі (0)

Друге коло – вдесятьох

Переможцем першого кола першості Івано-Франківщини у 2-й лізі стала косівська «Гуцульщина», котра в заключному турі впевнено переграла одного з своїх конкурентів – п’ядицький «Колос».


Ще один претендент на перемогу – ФК «Сваричів» не мав проблем у грі з «Микитинцями». Згаданий матч, зауважимо, підвів риску під виступами останніх на обласній арені. В другому колі «Микитинці» виступатимуть у чемпіонаті обласного центру. За таких обставин у кожному турі вихідними будуть одразу два клуби. 
2 ліга. Матч 9 тур. «Славія» – «Колос» – 1:1 (Гурак, 16 – Федюк, 86). Юнаки – -:+. 11 тур. «Гуцульщина» – «Колос» – 4:1 (Козлан, 38, Д.Тимчук, 45, Ганущак, 56, П.Волощук, 72 – Гнатюк, 90+3). Юнаки – 1:1. «Калуш» – «Карпати» К – 2:2 (Котнюх, 26, Багриновський, 74 – Боднарук, 59, Гасяк, 90+3). Юнаки – 1:2. «Славія» – «Хутровик» – 3:3 (Григорів, 22, 25, Іванців, 27 – В.Олійник, 32, Бриндзей, 45, Трушко, 75). Ю ... Читати далі »
Переглядів: 813 | Додав: bond | Дата: 07.07.2011 | Коментарі (0)

Балканський іспит
Виступи на євроарені «Ураган» розпочне в Сербії


Вчора у штаб-квартирі УЄФА в швейцарському Ньоні відбулося жеребкування двох стартових раундів Кубка УЄФА з футзалу. Воно визначило, що івано-франківський «Ураган» дебютні матчі євротурніру проведе в сербському Крагуєваці.

Окрім «Урагана», в гості до місцевого «Економаца» завітають ізраїльський «АСА Бен Гуріон» і один з переможців попереднього раунду. У ньому зійдуться чемпіони Кіпру, Албанії, Франції та Вірменії.
Матчі групового турніру відбудуться в місцевому «Хала Єзеро» (єзеро – озеро, палац розташований на березі водойми), розрахованому на 5 000 місць. Крагуєвац розташований в самому центрі Сербії і є адміністративним центром адміністративного регіону Шумадія. Населення міста співмірне з населенням Івано-Франківська – майже 200 тисяч мешканців. Матчі основного етапу мають відбутися в період з 24 вересня по 2 жовтня. 
Сподіваємо ... Читати далі »
Переглядів: 818 | Додав: bond | Дата: 07.07.2011 | Коментарі (0)

«Говерла» – в основному раунді!
Надзвичайно приємна новина надійшла з штаб-квартири ФІБА-Європа. Івано-франківська «Говерла» не тільки увійшла до числа 32-х учасників Єврочеленджа 2011-2012, але й, минуючи кваліфікацію, включена одразу до основної сітки змагань.
Це означає, що в наступному євросезоні підопічні Євгена Мурзіна зіграють, як мінімум, шість матчів групового турніру – по три вдома і в гостях. Стартові матчі відбудуться наприкінці жовтня. До наступного раунду виходять по дві кращі команди з груп. Жеребкування стартових раундів розіграшу проведуть сьогодні. Окрім «Говерли», Україну в Єврочеленджі представлятиме також южненський «Хімік».
Підготовку до нового сезону «Говерла» розпочне у рідних стінах 15 липня. Наразі наставники команди перебувають у США, де спостерігають за потенційними новачками.
Контури нового чемпіонату України наразі невідомі. Минулого місяця загальні збори засновників вітчизняної суперліги прийняли ... Читати далі »
Переглядів: 828 | Додав: bond | Дата: 07.07.2011 | Коментарі (0)

«Прикарпаття» не атестовано!

Історію з приходом в багатостраждальне «Прикарпаття» нових власників вже давно охрестили франківською «Санта Барбарою». Навіть завершивши всі необхідні процедури зі створення клубу, вони ніяк не можуть увійти у права…
На заваді «хепі-енду» тепер стали значні борги клубу. Делікатність ситуації полягає у тому, що цифрою з шістьма нулями по суті оцінено одну лише вивіску, бо жодних активів у чинного клубу немає – ні транспорту, ні гравців, контракти з якими вже завершилися… Словом, порожнє місце.
З іншого боку, потрапити до числа учасників змагань в обхід старого клубу не вдасться. Часи, коли новачків заявляли за лічені дні, як-от «Чорногору» в 2001-му чи «Факел» в 2004-му, залишилися в минулому. Процедура атестації тепер триває кілька місяців.
Момент істини для нового-старого «Прикарпаття» настане 12 липня – цього дня відбудеться останнє засідання атестаційної комісії ФФУ. Якщо компроміс не буде ... Читати далі »
Переглядів: 951 | Додав: bond | Дата: 07.07.2011 | Коментарі (0)

Шахіст з Франківська

Оресту Войтичуку 9 років. Він перейшов до 4-го класу Івано-Франківської католицької школи ім. Василя Великого. З розмаїття шкільних предметів найбільше хлопчику подобаються англійська мова, фізкультура, читання, музика та основи здоров’я.
Проте основне захоплення в житті Ореста – шахи. Саме їм він присвячує увесь вільний час.
Навіть складно пригадати з чого саме почалося таке захоплення малого Ореста. Адже в його родині професійно шахами ніхто не займався. Мама маленького шахіста Ольга Войтичук пригадує, як у крамниці з іграшками 5-річний син несподівано попросив купити йому шахи. Спочатку хлопчик грав вдома з батьком та дідусями. Вони і навчили маленького Ореста азам шахової гри.
А вже через кілька тижнів хлопчик почав просити батьків записати його до шахового клубу. Так Орест Войтичук потрапив до міського дитячого шахового клубу „Деб’ют”. Навчанням обдарованого хлопчика зайнявся майстер спорту України з ... Читати далі »
Переглядів: 883 | Додав: bond | Дата: 07.07.2011 | Коментарі (0)