Вівторок, 23.04.2024, 18:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 4 » СПОРТ
15:00
СПОРТ
«Нафтохімік» –  володар Кубка України!
Калуські дівчата встановили рекорд фінальних матчів турніру


У фінальному матчі Кубка України з футболу серед жінок калуський «Нафтохімік» розтрощив донецьку «Донеччанку» і став першим представником Івано-Франківщини, якому вдалося вибороти почесний трофей. Тепер у послужному списку команди бракує лише «срібних» нагород чемпіонату. Їх калуська команда може вибороти наступного тижня.
«Нафтохімік» – чемпіон України 2007 року, володар чотирьох комплектів «бронзових» нагород національного чемпіонату. Таким був доробок команди на початок сезону-2012. До повного щастя не вистачало Кубка України та «срібла» в чемпіонаті. Схоже, зараз калушанки ліквідують цю «прогалину».


В сезоні, що минає, «Нафтохімік» націлювався на найвищі позиції. Втім, вдруге в своїй історії вибороти «золото» команді не вдалося. В чемпіонаті країни калушанки двічі поступилися своєму головному і, як з’ясувалоося, єдиному конкуренту – харківському «Житлобуду-1» (0:1 і 0:3).
Керівництво клубу зуміло зробити висновки з невдач. Вже за кілька тижнів, коли суперниці зійшлися у півфіналі кубкового турніру, наші дівчата зуміли реваншуватися. В Калуші, програючи з рахунком 0:1, «Нафтохімік» зумів зібратися і вирвав перемогу – 4:1. В матчі-відповіді калушанки знову святкували перемогу – 3:2.
Довести свою перевагу над «Донеччанкою», котра у чвертьфіналі несподівано переграла чернігівську «Легенду» (6:1), проблем не склало. Правда, такого розгрому, який влаштували суперницям прикарпатки, ніхто не очікував. 7:0 – це рекорд фінальних зустрічей турніру (в 1990-х «Донецьк» обіграв київську «Аліну» – 7:1).
Символічно, що «побиття» суперників розпочала ветеран команди Христина Ботюк. Для неї це був 112-й матч у футболці клубу. Лік другій сотні матчів у барвах «Нафтохіміка» розпочала у Києві її тезка – Христина Пасічник. Лише два згадані гравці з нинішнього складу команди причетні до її попередніх тріумфів – виграшу чемпіонства і вдалого виступу у розіграші Кубка УЄФА серед жінок в сезоні 2008-09 рр. Тоді клуб з Калуша увійшов до числа 16-ти кращих у Старому Світі.
Через фінансові проблеми «Нафтохімік» пропустив два сезони – 2009 і 2010 рр. Однак не припинив своєї роботи. Минулого року команда повернулася на всеукраїнську арену. На відміну від попередніх сезонів, вона майже цілковито була укомплектована вихованками спортшкіл регіону. Під орудою Івана Олійника команді вдалося виграти бронзові нагороди.
Однак, у боротьбі за найвищі позиції лише власними кадрами не обійтися. Взимку склад «Нафтохіміка» поповнили два гравці національної збірної – Олена Ходирєва і Ольга Бойченко. Компанію їм склала капітан української «молодіжки» Дарія Кравець, а також тріо гравців збірної Вірменії (наприкінці сезону кавказька діаспора зросла до чотирьох гравців). Очолив команду Микола Пристай.
Досвідчені гравці стали ядром колективу. Водночас з 18-ти гравців «Нафтохіміка», задіяних у фінальному матчі, десятеро є вихованцями місцевих тренерів. Причому географія клубного представництва є доволі широкою. Ботюк, Подвисоцька і Марчук представляють обласний центр, Пасічник – Калущину, Пилипів – родом з Богородчан, Михайлюк – з Коломиї, Дем’янюк – з Городенки…
Цікавим є той факт, що з семи голів, котрі побували у воротах донецької команди, п’ять провели «свої» – дублями відзначилися Христина Ботюк і Ангеліна Молошик, ще один м’яч записала до свого доробку Марія Михайлюк. Ще два голи на рахунку наших збірниць – Бойченко і Ходирєвої.
Варто відзначити спонсорів колективу – ТОВ «Карпатнафтохім», що надає можливість професійного росту для місцевих спортсменок. До речі, двоє з попереденього призову «Нафтохі-міка» виступають за межами краю: Мар’яна Іванишин – у чернігівській «Легенді», а Оксана Яковишин – в «Росіянці» з Ростова (Росія).
До завершення сезону «Нафтохіміку» залишилося зігратии один поєдинок. 12 жовтня в заключному матчі чемпіонату вони зустрінуться у Калуші… з тією ж «Донеччанкою».

На шляху до фіналу

1/4 фіналу. 27 травня. "Нафтохімік" – "Атекс" Київ – 6:0. 1/2 фіналу. 30 серпня. «Нафтохімік» – «Житлобуд-1» Харків – 4:1. 5 вересня. «Житлобуд-1» – «Нафтохімік» – 2:3. Фінал. 29 вересня. Київ. НТК ім. Баннікова. "Нафтохімік" Калуш – "Донеччанка-ЦПОР" Донецьк – 7:0. Голи: Ботюк (14, 65), Молошик (18, 28), Бойченко (20), Ходирєва (32), Михайлюк (51). "Нафтохімік": Карапетян (Подвисоцька, 87), Пасічник (Дем'янюк, 72), Ходирєва, Бойченко (Хачатрян, 79), Молошик, Ботюк (Чайка, 83), Кравець (Шпак, 85), Ващенко, Пилипів (Марчук, 74), Алексанян, Костанян (Михайлюк, 46).

Сторінку підготував Володимир Горощак
Переглядів: 676 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]