Четвер, 18.04.2024, 21:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 25
«Двійки» від голови

Розгляд питання іноземних інвестицій в економіку регіону на засіданні колегії облдержадміністрації 22 жовтня спровокував цілий ряд зауважень від голови ОДА Михайла Вишиванюка.

Спочатку Михайло Васильович геть чисто розкритикував роботу усіх голів РДА з приводу залучення ними в економіку іноземних інвестицій та поставив усім керівникам районів по «двійці».   
«До інвестиційної роботи ми маємо підходити об’єктивно і зараз можемо, поклавши руку на серце, всім поставити оцінку «2», – сказав губернатор. –  Ви незадовільно працюєте, бо усі інвестиції, які сьогодні залучені в область, – це копійки».
Слідом за цим, Михайла Вишиванюка обурила відсутність кодифікованого збірника матеріалів для потенційних інвесторів області: «Коли стоїть питання показати, що ми маємо, ми чомусь не можемо цього зробити. Ми лише говоримо, що працюємо, а все ... Читати далі »
Переглядів: 708 | Додав: bond | Дата: 25.10.2012 | Коментарі (0)

Ловись, рибко, велика і… ще більша

Незабаром на Прикарпатті у всіх районах області для нагляду за порядком на водоймах створять рибні кооперативи, а сам вилов риби зроблять платним. Відповідне рішення було ухвалено 22 жовтня   на засіданні колегії Івано-Франківської ОДА.

Проблему безконтрольного вилову риби у річках Івано-Франківщини порушив   голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. «Зараз рибу у водоймах майже повністю вибили браконьєри, – сказав очільник області. – І це продовжуватиметься доти, доки ми не віддамо річки під контроль рибальських товариств».
Безлад у рибному господарстві сьогодні відбувається, на думку губернатора, в першу чергу тому, що самі рибалки вважають навколишні водойми «нічийними», а відповідні органи влади не в силі проконтролювати усі порушення самотужки.
«А коли люди будуть свідомі того, що певна річка є їхньою власністю, і вон ... Читати далі »
Переглядів: 704 | Додав: bond | Дата: 25.10.2012 | Коментарі (0)

Вибори чи політична гра в одну дудку?

Ще рік тому, коли парламент прийняв новий закон про вибори, неоднозначні думки експертів-політологів викликали деякі новації цього законодавчого акта, зокрема те, що суб’єктом виборчого процесу за новими правилами стала партія, яка висунула не партійний список, а кандидата у народні депутати. Тобто, новий закон дав можливість партіям, висунувши хоча б одного кандидата по мажоритарному округу, набувати певних прав, зокрема брати участь у формуванні виборчих комісій. Як результат у виборах-2012 взяли участь 87 партій, з яких за списками – тільки 22. А із 19-ти партій, які отримали право делегувати своїх представників до складу окружних комісій, за списком ідуть лише п’ять. Із числа цих партій більшість є взагалі невідомими або ж маловідомими, які не мають реальних шансів боротися за місця в парламенті, і, що важливо, не мають можливості делегувати св ... Читати далі »
Переглядів: 721 | Додав: bond | Дата: 25.10.2012 | Коментарі (0)

Тепло ще не всюди

Станом на понеділок без тепла в Івано-Франківську перебували 53 будинки, які обслуговує котельня «Станіславської теплоенергетичної компанії».

За словами її директора Анатолія Максименка, впродовж понеділка теплоносій вдалося подати до десяти з них. Найбільша проблема з будинком № 143 на вулиці Чорновола. Роботам із пуску тепла до нього перешкоджає будівельний кран, який стоїть на тепломережі.
З огляду на ситуацію, що склалася, міський голова Віктор Анушкевичус доручив своєму першому заступникові Зіновію Фітелю скликати засідання міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і знайти шлях вирішення проблеми.
А ось житловий фонд, який обслуговує ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», за словами начальника служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяни Клочко, уже з теплом. Більше того, з понеділка, 22 жовтня, підприємство почало відн ... Читати далі »
Переглядів: 781 | Додав: bond | Дата: 25.10.2012 | Коментарі (0)

Тролейбуси без кондукторів

Два івано-франківські тролейбусні маршрути перевели на безкондукторну систему роботи.

З минулого тижня міський тролейбусний маршрут №6 «АС-2 – Європейська площа» та приміський маршрут №4 «вул. Дністровська – завод тонкого оранічного синтезу «Барва» переведені на безкондукторну систему роботи.
За словами директора ДКП «Електроавтотранс» Леоніда Яковця, це вимушений крок, бо підприємству наразі бракує 30 кондукторів і ніхто з безробітних не поспішає займати їхні вакантні робочі місця. «За списком у нас має бути 59 кондукторів, – пояснює Л.Яковець. – Їхня середня зарплата становить 1800-1900 гривень. Але ніхто не хоче працювати».
Директор «Електроавтотрансу» також зазначив, що рано чи пізно ця проблема стане ще гострішою і рухомий склад доведеться комплектувати сучасними пристроями безготівкової оплати проїзду.

Наш кор.

Переглядів: 839 | Додав: bond | Дата: 25.10.2012 | Коментарі (0)

У столиці і на Донбасі
«Говерла» провела десятиденне виїзне турне


Баскетболісти франківської «Говерли» повернулися додому після важкого півторатижневого турне за маршрутом Київ – Донецьк – Маріуполь. У ньому «ведмеді» здобули дві перемоги – над «Києвом» і «Донецьком» і двічі поступилися – «Будівельнику» і «Азовмашу».

П’ятидесятивідсотковий результат в цілому задовольнив «Говерлу». Втім, після заключного поєдинку серії з «Азовмашем» наставник франківців Євген Мурзін зауважив, що його підопічні могли досягти більшого: «Був вдалий відрізок гри проти «Будівельника», та й сьогодні могли зіграти краще…»
Найбільше розголосу наробила перемога «ведмедів» у Донецьку. За присутності більше 2 500 глядачів феноменальну гру продемонстрував говерлівець Юджин Лоуренс, який практично самотужки обіграв чинного чемпіона країни. В його активі 30 очок. Більше у цьому сезоні закинув лише дніпропетровець Де ... Читати далі »
Переглядів: 723 | Додав: bond | Дата: 25.10.2012 | Коментарі (0)

«Вечірній Івано-Франківськ»

Минулими вихідними обласний центр вшістнадцяте приймав змагання зі спортивної ходьби Кубок «Вечірній Івано-Франківськ».

В рамках турніру, що входить до календаря Європейської асоціації легкоатлетичних федерацій, традиціно відбувся чемпіонат України серед чоловіків та молоді на 50 км, чемпіонат України серед команд ДЮСШ та СДЮШОР та чемпіонат Івано-Франківщини.
На старт змагань вийшли майже дві сотні спортсменів з шести країн – Угорщини, Польщі, Білорусії, Молдови, Сербії та України. Найстаршому учаснику – Іосіфу Ковальчуку з молдовського міста Бендери виповнилося 84 року, наймолодшому – франківчанці – Єлизаветі Білоконь – усього сім!
Зокрема, українську частину представляли вихованці 18-ти ДЮСШ та 4-х СДЮШОР з усіх куточків країни. Впродовж двох днів було розіграно 15 комплектів нагород в індивідуальному заліку та 4 – в командному.
Н ... Читати далі »
Переглядів: 736 | Додав: bond | Дата: 25.10.2012 | Коментарі (0)