Четвер, 25.04.2024, 22:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 11
У чиїх руках «Княгинин»
На Івано-Франківському ОДОСП знову вирують пристрасті




За останні два роки підприємство ОДОСП «Княгинин» змінило чотирьох керівників, чим встановило абсолютний рекорд серед держпідприємств на Прикарпатті. І ось на початку вересня директорське «кермо» знову, уже вп’яте, опинилося у нових руках. Без ексцесів з цього приводу на підприємстві не обійшлося, і за керівну посаду ОДОСП між новим і екс-директором розгорілася справжня сутичка, в результаті якої із заводу зникли гербова печатка і статутні документи.
Хто є хто на Івано-Франківському спиртзаводі та чи не пов’язані нові кадрові перестановки на підприємстві з його майбутньою приватизацією – з’ясовував «ЗК».


Весілля…  в КНЯГИНИНці

Події, що відбуваються на ОДОСП «Княгинин», нагадують сюжет фільму «Весілля в Малинівці». Хоча тут значно заплутаніша сюжетна лін ... Читати далі »
Переглядів: 1936 | Додав: bond | Дата: 11.10.2012 | Коментарі (0)

За прозорість

«Президент та уряд більш ніж будь-хто зацікавлені у тому, аби волевиявлення громадян відбулося чесно, прозоро, демократично, у відповідності до найвищих міжнародних стандартів», – наголосив голова ОДА Михайло Вишиванюк під час зустрічі  з громадою. 


На зустрічах-діалогах з громадами міста Коломиї та Коломийського району, селища Богородчан, Надвірної, Городенки, Тлумача, Рогатина та Снятина, які минулих суботи-неділі провів голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, мова йшла про реальні перспективи соціально-економічного розвитку сільських територій і забезпечення прозорості та відкритості виборчого процесу під час проведення чергових виборів до Верховної Ради України.
Це «надважливе завдання» перед центральними та місцевими органами влади поставив Президент України під час вересневого засідання Ради регіонів.
Ефективність ... Читати далі »
Переглядів: 666 | Додав: bond | Дата: 11.10.2012 | Коментарі (0)

Провокація,  чи кримінал?



У понеділок ввечері у центрі міста особи в масках і жилетах з написами «СБУ» затримали директора департаменту містобудування і архітектури виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Олега Гаркота, голову фракції ВО «Свобода» у Івано-Франківській міськраді Романа Онуфріїва та  депутата міськради, власника однієї з найбільших будівельних компаній міста Володимира Балагуру.
Інцидент трапився на вулиці Січових стрільців близько восьмої години вечора. Особи в масках зупинили автомобіль, за кермом якого був В. Балагура і в якому перебували Р. Онуфріїв та О. Гаркот. Вивели їх з авто і надягли наручники. Свідком цього випадково став депутат обласної ради, член фракції «Наша Україна», кандидат в народні депутати України Петро Шкутяк, який одразу про це повідомив колегам-депутатам міськ ... Читати далі »
Переглядів: 978 | Додав: bond | Дата: 11.10.2012 | Коментарі (0)

Володимир ЧОРНОУС,
депутат міської ради,  фракція «УДАР-Громадський форум»




Повернути владу громаді
За Конституцією України саме  народ є носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні.  Однак чи почуваємося ми останніми роками дійсно носіями влади? Питання, погодьтеся, риторичне. Центральна влада цинічно і нахабно підминає під себе рештки української демократії, нехтуючи загальновизнаними канонами прямого народовладдя. Ніхто не вважає за потрібне рахуватися з думкою окремої громади чи населення в цілому. Це призводить до втрати довіри до державної влади, породжує політичну і соціальну напругу в суспільстві, держава втрачає позитивний імідж в очах своїх громадян. Між тим, дозволю собі нагадати один із головних постулатів управлінської науки: відсутність зворотно ... Читати далі »
Переглядів: 656 | Додав: bond | Дата: 11.10.2012 | Коментарі (0)

...державні вузи отримають фінансову автономію?
В кінці минулого місяця віце-прем’єр України Сергій Тігіпко обнадіяв вітчизняні виші грядущим розширенням їх фінансової самостійності.
«Вищі навчальні заклади зможуть самостійно управляти заробленими фінансовими коштами відповідно до своїх потреб», – оголосив чиновник, виступаючи перед професорсько-викладацьким складом і студентами Національного авіаційного університету.
За словами Тігіпка, усі гроші, окрім коштів, отриманих від державного замовлення, вищі навчальні заклади зможуть самостійно розміщувати на рахунках банків і керувати ними на власний розсуд, без санкцій вищих державних інстанцій, як це відбувається сьогодні.   
«ЗК» вирішив з’ясувати, яка об’єктивна можливість запровадження такої автономії для університетів Прикарпаття та чи є для цього сьогодні реальні передумови.
З цим питанням ми звернулися в головне управ ... Читати далі »
Переглядів: 752 | Додав: bond | Дата: 11.10.2012 | Коментарі (0)

Відень: розкішна столиця Габсбургів

Столиця Австрії — надзвичайно багатолике місто. Тут кожен знайде для себе щось захоплююче і приємне: цікаві історичні пам’ятки, вишукана кухня, всесвітньовідомі вина, багате мистецьке життя, феєричний шопінг. Цьому одночасно затишному і розкішному місту є чим здивувати будь-кого, задовольнити будь-які смаки. Але давайте про все по порядку.


Історичні пам’ятки

Прогулюючись містом, помічаєш, що Відень, на відміну від інших міст з високою концентрацією палаців, пам’ятників і музеїв, зовсім не втомлює своїх гостей. Столиця Австрії  дуже зручна для туристів, оскільки майже всі головні історичні та архітектурні пам’ятки тут розташовані в одному місці. Так їх розмістив останній імператор Австро-Угорщини Франц-Йозеф, який правив країною 68 років. У 1857 р. двадцятисемирічний імператор розпорядився знести залишки древньої фортечно ... Читати далі »
Переглядів: 1007 | Додав: bond | Дата: 11.10.2012 | Коментарі (0)

Театр експериментів

Минулу неділю на Прикарпатті можна сміливо назвати днем театру, адже одночасно відбулися дві гучні події в театральному житті нашого краю – відкриття IV Всеукраїнського театрального фестивалю «Коломийські представлення» та відкриття нового театрального сезону облмуздрамтеатру. Прем’єра вистави «Майже ніколи не навпаки» за однойменним твором Марії Матіос змусила театралів вкотре заговорити про феномен франківського драмтеатру.

Власне, театральним феноменом всеукраїнського масштабу називає директора Івано-Франківського академічного українського обласного музично-драматичного театру ім. І. Франка Ростислава Держипільського київський театральний критик Олег Вергеліс. За словами критика, у такого його (Держипільського. – Авт.) перетворила творча співпраця з Марією Матіос.
Про творчий тандем Матіос – Держипільський говорять багато. Якось дивно і несподів ... Читати далі »
Переглядів: 967 | Додав: bond | Дата: 11.10.2012 | Коментарі (0)

Літературний десант

16 жовтня на Тернопільщині пройде літературний фестиваль «Словія», у якому візьмуть активну участь і відомі письменники Прикарпаття. Фестиваль та книжкова толока у Чорткові Тернопільської області відбувається уже четвертий рік поспіль. Цьогорічне літературне свято розділене на два етапи. Перший відбувся у травні цього року, а другий етап розпочнеться уже наступного тижня.
 
Цьогорічне свято відбуватиметься за дещо незвичним сценарієм – у школах та училищах містечка відбудуться спеціальні «Уроки літератури», на яких будуть присутні гості-письменники, а після обіду у місцевому Народному домі проходитиме і книготоргівля, і виступи авторів.
До свята вийде черговий номер літературного журналу «Золота пектораль», який називають одним з найцікавіших літературних проектів України.
«Література потребує певної промоції, піару, популяризації. Такі кни ... Читати далі »
Переглядів: 701 | Додав: bond | Дата: 11.10.2012 | Коментарі (0)

На Покрову буде чемпіон?

Останніми роками учасники чемпіонату Івано-Франківщини з футболу призвичаїлися вирішувати долю золотих нагород в заключний день турніру або ж в додатковій грі. Поточний турнір є винятком з правила. Лідер турнірних перегонів пішов у відрив і за певних оставин може святкувати успіх вже цієї неділі.


Зі своїми конкурентами в боротьбі за чемпіонство яремчанські «Карпати» «розібралися» ще на старті другого кола і тепер методично набирають очки в поєдинках з середняками та аутсайдерами. Переслідувачі, натомість, гублять залікові пункти мало не в кожному турі. Відтак ситуація в боротьбі за місце на п’єдесталі змінюється щотижня.
В минулому номері ми відзначали провал брошнівських «Кроно-Карпат», які в двох поєдинках взяли лише одне очко. Це коштувало команді третього місця. Його після догравання пропущеного поєдинку окупували «Карпати» з Коломиї. Та п ... Читати далі »
Переглядів: 731 | Додав: bond | Дата: 11.10.2012 | Коментарі (0)

Табло змагань

«Ураган» перемагає

«Ураган» здобув прем’єрну перемогу в новому сезоні. Минулої суботи франківці скривдили свого найпринциповішого суперника – львівську «Енергію». Гості до такого повороту подій, вочевидь, були не готові…


«Ураган» розпочав чемпіонат з двох болючих поразок. Натомість, «Енергія» йшла без втрат. Відтак перед грою більшість віддавала перемогу львів’янам. Та дербі є дербі, незалежно від того, на яких позиціях перебувають команди.
«Ураган» відкрив рахунок на 15-й хвилині, розігравши зайвого – за фол останньої надії вилучили голкіпера «енергетиків». Його дублер протримався сухим всього дев’ять секунд. Ще до перерви господарі подвоїли рахунок.
З початком другого тайму «енергетики» перейшли на гру з п’ятим польовим гравцем і скоротили своє відставання, а згодом й узагалі зрівняли рахунок. Та майже одразу за тим вони знову ... Читати далі »
Переглядів: 783 | Додав: bond | Дата: 11.10.2012 | Коментарі (0)