Субота, 20.04.2024, 00:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Січень » 30 » МІСТО
12:00
МІСТО
Чи встоїть дитяча поліклініка?

Декілька днів тому появилася інформація, буцімто Івано-Франківська міська дитяча поліклініка перебуває у надто аварійному стані. Мовляв, фундамент тріснув настільки небезпечно, що потрібно в першу чергу займатися роботами щодо порятунку поліклініки. Чи насправді це так і наскільки катастрофічною є ситуація у поліклініці, з’ясовував «ЗК».

Як повідомили нас у міському управлінні капітального будівництва,  спеціально розроблений проект збереження фундаменту поліклініки вже давно є. От тільки за його реалізацію ніхто не береться. Чому так, ми намагалися з’ясувати у головного лікаря міста Тараса Масляка. Головний медик не заперечує того факту, що насправді із поліклінікою на вулиці Тичини не все так, як би цього хотілося. Проте й не називає цю ситуацію аж настільки критичною, щоб треба було кричати «караул, рятуйте».
Усю вину Тарас Романович чемно списує на депутатів міської ради, котрі, за його словами, мали би бути більш розсудливими і виділяти кошти саме на ті проблеми, котрі потребують вирішення. До переліку таких питань головний медик Івано-Франківська відносить і тріщину у фундаменті міської дитячої поліклініки.
До речі, питання тріщини у фундаменті, як виявилося, «не свіже». Про це деякі засоби масової інформації повідомляли ще два роки тому, посилаючись на тодішнього керівника департаменту містобудування та архітектури Олега Гаркота. Саме тоді й було розроблено проектну документацію, котра досі припадає пилюкою.
Побутує версія, що фундамент тріснув два роки тому, не витримавши сильного натиску морозів. Щоправда, цю інформацію головний медик міста спростовує.
 «Цей фундамент стоїть ще від самого початку, тобто, відколи існує сама будівля. Ми провели там усі технічні та технологічні обстеження. Цілком очевидно, що причиною тріщини могло стати зведення поблизу приватної будівлі, – наголошує Тарас Масляк. – Тоді, найбільш імовірно, сталися певні ґрунтові вібрації». За словами Тараса Масляка, на території дитячої поліклініки проводилися навіть заміри ґрунтів. Експертиза нічого поганого не знайшла. «Люблять» мене деякі жителі Івано-Франківська, а тому був такий час, коли мені приписували оте будівництво біля поліклініки. Але я до нього не маю ніякого стосунку», – з іронією продовжує Тарас Романович.
Збереження міської дитячої поліклініки для Івано-Франківська  – важливе питання, зрештою, як і збереження усіх лікувальних установ міста. Зважаючи навіть на реформування медичної галузі, головний медик обласного центру переконаний, що не можна через байдужість та безгосподарність втрачати майно. За його словами, навіть якщо на цьому місці не буде збережено поліклініки, то принаймні буде де розташувати новостворений центр надання первинної медико-санітарної допомоги.
Час невпинно спливає, тріщина у фундаменті більше нікому не нагадує про себе, або у всякому випадку «не муляє очі», а маленькі іванофранківці разом із своїми батьками щодня приходять до поліклініки, аби оздоровитися. Тим часом головний лікар міста переконує, що й сам медичний заклад пора оздоровити.
«Проблема, без сумніву, є, – переконаний головний лікар і не заперечує, що міська дитяча поліклініка потребує набагато кращих умов. – Там треба зробити нормальні ліфти, басейн. На ту поліклініку треба і треба. Це прекрасне приміщення у центрі міста, яке треба оздоровити. Там не вистачає тільки капіталовкладень».
Свого часу міська дитяча поліклініка зазнала мізерних ремонтних втручань. Декілька років тому тут на двох поверхах поміняли підлогу, бо вона вже була прогнила. На запитання, коли можна очікувати ремонту тріщини у фундаменті, головний лікар тільки розводить руками і зітхає.
«Якщо депутати міської ради не будуть піклуватися про здоров’я нашого населення і виділяти більше коштів, то це нічого не дасть. На медичну галузь минулого року виділили мінімум, а цього року казали, що ще менше дадуть», – бідкається Тарас Масляк.
Володимир БОДАК


Переглядів: 747 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]