Четвер, 28.03.2024, 20:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 14 » МІСТО
12:29
МІСТО
Рух на місці
«З приходом горе-інвестора на стадіоні склалася жахлива, катастрофічна ситуація…»  


Про це заявив директор стадіону «Рух» Іван Слюсар на сесії Івано-Франківської міської ради під час заслуховування інформації про ситуацію, що склалася довкола центральної спортивної арени міста.

Незрозуміла ситуація
Міський голова Віктор Анушкевичус зазначив, що декілька тижнів тому в нього була розмова з директором ТзОВ «Скорзонера» Олександром Шевченком з приводу повернення у власність міста стадіону, і той начебто погодився на дану пропозицію (тим більше, неодноразово заявляв про це в пресі), проте «до сьогоднішнього дня ситуація явно затягується».
«Коли я приїхав до нього з актами прийому-передачі, він заявив, що готовий повернути місту стадіон, але хай опрацюють документи його юристи. Юристи допрацювались до того, що й надалі триває незрозуміла ситуація. Якщо ти говориш, що готовий передати, то підпиши акти прийому-передачі. Зараз питання лежить в юридичній площині, ведеться дискусія, до цього процесу залучені і юристи, і Реєстраційна палата. Думаю, що потрібно прийняти рішення сесії, аби я міг продовжити з ним діалог і все-таки повернути це майно, без збитків для громади, бо з того, що вони пропонують, то ми ще їм винні будемо. Цього не повинно статися», – зазначив Віктор Анушкевичус.

Донести до Шевченка
Один з ініціаторів рухівського «розбору польотів» член фракції «За зміни в Івано-Франківську» Сергій Борзов запропонував надати слово директору стадіону Івану Слюсару, «аби він через засоби масової інформації доніс до пана Шевченка про той стан справ, що відбувається на стадіоні». Так і вирішили.
«Шановні депутати, я хочу сказати вам про те, що з приходом горе-інвестора на стадіоні склалася дійсно жахлива, катастрофічна ситуація. Вперше за 17 років стадіон, який на сьогоднішній день є найбільшою спортивною спорудою області, залишився без тепла, без води, без електроенергії!
З першого листопада минулого року інвестор узяв на себе ті залишки орендаторів, уклав з ними угоди і за електроенергію не платить. В той час, коли стадіон був самостійною господарською структурою, заборгованості у нас ніколи не було. На сьогоднішній день наша заборгованість за електроенергію становить 252 тисячі гривень! У мене запитання: хто цю заборгованість погашатиме?
Згідно з домовленостями з інвестором, він зобов’язувався працевлаштувати обслуговуючий персонал стадіону. На сьогоднішній день жодна особа не працевлаштована! Спортивна споруда хоча й будівля, але це живий організм, який потрібно і охороняти, і ремонтувати, і підтримувати порядок. Люди без зарплати, люди розчаровані!
На стадіоні знаходиться дитяча спортивна школа, у якій займається 300 дітей, а на стадіоні ні води, ні електроенергії, ні опалення. Темно, сиро, холодно…
В лютому минулого року я говорив: давайте розв’яжемося з цим інвестором, чим швидше – тим краще. Минуло вже більше року. А ми тягнемо-тягнемо. Бо я розумію: кому потрібно брати цей чемодан без ручки. І мені важко. Я вже фізично, морально, психологічно замучився», – зазначив директор стадіону «Рух» Іван Слюсар.

Вибори і… «суттєві деталі»

Депутати ВО «Свобода» Михайло Сеньків та Сергій Стефанко поцікавилися у директора, в  якому стані стадіон передавався інвестору. Виявилося, на момент передачі стадіону в приватні руки не було жодної заборгованості, більше того – за електроенергію була передплата.
«Кошторис утримання спортивної споруди становить 1 млн. грн. в рік. В нас було 15 орендаторів, а сьогодні – всього лише три. В середньому доходи становили 50 тис. грн. в місяць», – повідомив директор стадіону. Тепер же інвестор перейняв на себе збір орендної плати, не вклавши у стадіон жодної копійки.
«Хочу вам назвати такі деталі, хоч вони може і дрібні, але дуже суттєві. Коли він ішов на вибори, ви знаєте, як витрачалися гроші – наліво і направо. Це його справа. Але коли на стадіоні вийшли з ладу газонокосарки – він не дав жодної копійки, щоб придбати нові, жодної копійки на придбання хоч кілограма насіння, міндобрив, піску», – підкреслив Іван Слюсар.
За таких обставин, як зазначив Віктор Анушкевичус, інвестор, як це не прикро, обікрав стадіон, а відтак і громаду Івано-Франківська. «Стадіон стоїть пусткою. Такого ще дійсно не було».
Міський голова зазначив, що буде «до останнього вести переговорний процес з тим, щоб переконати цього інвестора повернути майно Івано-Франківській міській раді в повній мірі, відповідно до того акта прийому-передачі, в якому ми передавали. Бо інший шлях – шлях судів – є надзвичайно тяжкий. І тяжко з цією фірмою боротися».

Рішення прийнято

Сам «винуватець торжества» Олександр Шевченко, хоч і неодноразово запрошувався, на сесійне засідання не прийшов. В результаті міська рада прийняла рішення скликати загальні збори Товариства Професійний футбольний клуб «Прикарпаття» на 25 квітня 2013 року з наступним порядком денним: «Про затвердження річних результатів діяльності товариства та затвердження звітів і висновків ревізійної комісії»; «Про повернення в натуральній формі майнового комплексу Івано-Франківської міської ради у власність територіальної громади міста Івано-Франківська, згідно з актом прийому-передачі».
Контроль за виконанням рішення депутати поклали на міського голову Віктора Анушкевичуса.
Ростислав ТВЕРДОХЛІБ

P.S. …А перед тим, як «довести до ручки» стадіон, інвестор успішно довів до «фіналу»  футбольний клуб «Прикарпаття», який минулого року припинив свої виступи в другій професійній лізі.
Переглядів: 916 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]