Четвер, 18.04.2024, 10:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 07
Баш на баш?
Будинок фондосховища Музею мистецтв Прикарпаття,   ймовірно, вже незабаром перейде у приватні руки



Щоправда, не за гроші, а в обмін на рівноцінне приміщення у новобудові неподалік музею. І хоча обидві сторони можливого бартеру переконують, що поки це лише розмови, вірогідність того, що вони таки матимуть офіційне продовження, досить велика.


«Музейне» питання

Над можливістю перенесення фондосховища художнього музею з будинку на Галицькій, 41, де воно знаходилося ще відтоді, як музей вперше відчинив свої двері, дирекція установи та чиновники всерйоз замислились наприкінці 2012 року, хоча назрівало «музейне» питання уже щонайменше п’ять років. Саме стільки часу теперішня «пінакотека» музею страждає від надмірної вологості, підтікань та грибка, а до ремонту приміщення «не доходять руки».   
 «Сьогодні наше фо ... Читати далі »
Переглядів: 1046 | Додав: bond | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Оксана БІЛОЗІР:
«Я не була чиїмось  проектом»




 Вона народилася українкою і крізь усе своє творче життя гордо несе це звання. Її знають навіть у найдальших куточках нашої держави, нею пишаються, її пісні «Ой зелене жито» або «Горобина ніч» підспівують навіть маленькі діти. І попри все вона залишається невідомою, нерозгаданою, таємничою, зрештою, як і всі жінки. Усе це про творчу особистість, народну артистку України, колишнього міністра культури нашої держави і перш за все жінку – Оксану Білозір. Отож, знайомтесь ближче.

– Пані Оксано, що для вас сьогодні ближче – політично-чиновницькі чи все-таки естрадні справи? Де ви себе відчуваєте сильнішою?
– «Політично-чиновницькі» – якось не дуже позитивно звучить, хоча, насправді – це те, з чого складається розбудова нашої країни, те, що дає нам можливість змінювати і з ... Читати далі »
Переглядів: 1000 | Додав: bond | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Наелектризоване житло
Два десятки івано-франківських двірників із сім’ями мешкають  у підсобках на пташиних правах


Уже десятки років жінки, що працювали двірниками у колишніх ЖЕКах, а сьогодні у КП «ЄРЦ», разом із сім’ями та неповнолітніми дітьми живуть у непристосованих підсобних приміщеннях площею всього 9 квадратних метрів.
Проте у помешканні, яке ці люди вважають своїм, за законом вони не більш ніж квартиранти, що називається, на «пташиних правах», адже згідно з законодавством, кімнати, в яких свого часу з
дозволу начальства поселилися працівниці комуналки, належать до нежитлового фонду – там розташовані розподільні електрощити будинку.

Квартирні перспективи

Двадцять років тому, щойно переїхавши із рідних сіл на роботу в Івано-Франківськ, згадують двірнички, вони були раді навіть тісним комірчинам, що в якості службового ... Читати далі »
Переглядів: 737 | Додав: bond | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

«Старий» губернатор хоче нової економіки

Чутка про звільнення Президентом голів Львівської та Івано-Франківської облдержадміністрацій, що ширилася на наших теренах наприкінці минулого тижня, справдилася лише наполовину. Керівник Львівщини Михайло Костюк у понеділок і справді був офіційно відправлений у відставку, а ось Михайло Вишиванюк залишається на своїй посаді.

У вівторок М.Вишиванюк головував на колегії ОДА, після якої дав прес-конференцію. Відповідаючи на перше ж запитання про своє ймовірне звільнення, він повідомив, що буде звільнений аж у 2017 році, коли йому виповниться 65. Віктор Янукович буцімто сказав, що тільки тоді розглядатиме питання про його відставку.
Щоправда, пан Вишиванюк малював цю райдужну для себе перспективу сумно і втомлено. І, можливо, тому делікатним місцевим журналістам навіть язик не повернувся поцікавитися, де криються підстави впевнен ... Читати далі »
Переглядів: 605 | Додав: bond | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Чужі приходять в місто

Міський голова Івано-Франківська занепокоєний тенденцією перемог у тендерах на закупівлю робіт і послуг у комунальній галузі приватними фірмами з інших міст.

Про це Віктор Анушкевичус повідомив під час вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі.
«Ми жодним чином не втручаємося у тендерні процедури, але я занепокоєний тим, що тендери на виконання робіт у комунальній сфері виграють приватні фірми з інших міст і регіонів, – каже В. Анушкевичус. – Добре, що є конкуренція. Але як міський голова Івано-Франківська я б хотів, щоб за кошти територіальної громади ці роботи виконували наші комунальні підприємства чи місцеві фірми, які б забезпечували роботою і зарплатою мешканців нашого міста».
Зокрема, мера обурило те, що під час проведення тендера на обслуговування дощової каналізації комунальне підприємство «Івано-Франківськводоекотехпром», у якого вона є на балансі ... Читати далі »
Переглядів: 733 | Додав: bond | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Нема порядку

Попри намагання комунальників посилено прибирати місто після зими, порядку в Івано-Франківську майже не видно.


Як повідомив на вівторковій апаратній нараді у міськвиконкомі заступник начальника дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління Віталій Бурко, щодня на прибирання міста задіюються 54 працівники з благоустрою та сім одиниць спецтехніки. За його словами, вони зосереджені на прибиранні площ, тротуарів, прилоткових зон доріг та розкиданні залишків куп снігу. Спільно з «Єдиним розрахунковим центром» розроблено графік посиленого прибирання міста. З 26 лютого ДРЕУ разом з іншими підрядними організаціями вже прибрали території колишніх ЖЕО №№ 5, 2 та №8, зараз працюють на території ЖЕО №9 і продовжуватимуть прибирати територію міста згідно з графіком.
Водночас В.Бурко зазначив, що переобладнання наявних у ДРЕУ прибиральних плужно-щіткових машин і ме ... Читати далі »
Переглядів: 620 | Додав: bond | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Незрозумілі пріоритети

Міський голова Івано-Франківська не розуміє пріоритетів, якими послуговуються шляховики під час проведення ямкових ремонтів вулиць.

«Яка логіка у тому, що у першу чергу ви «позабивали» ями на вулиці Целевича, а не ремонтували вулиці Бельведерську, Мазепи, Чорновола? Це що, якась стратегічна транспортна магістраль?» – допитувався мер у заступника начальника дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління Віталія Бурка.
«Ямковий ремонт здійснюють п’ять бригад, які працюють у різних частинах міста. Одна бригада працює на Галицькій. Частину її ми зробили. Перехрестя Галицької-Василіянок-Північного бульвару вирішили робити вночі, бо там інтенсивний рух. Тому та бригада ремонтувала вулицю Целевича», – пояснив В.Бурко і додав, що «неможливо все одночасно зробити».
Однак мера таке пояснення не задовольнило. Він розпорядився терміново відремонтувати п ... Читати далі »
Переглядів: 650 | Додав: bond | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Василь  Ревчук, депутат міськради, фракція  ВО «Батьківщина»



Екватор вже близько

Наближається половина каденції депутатського корпусу Івано-Франківської міської ради. У 2010 році на місцевих виборах мене було включено 5-им номером у партійному списку ВО «Батьківщина» і від політичної сили висунуто на один  із 30 мажоритарних округів (в.о. №21). Сьогодні в міській раді я представляю  фракцію ВО «Батьківщина», мікрорайон Опришівці, с.Хриплин. Настав час наголосити на конкретній роботі депутатської діяльності.
Після обрання мене депутатом було відкрито громадську приймальню, куди приходять виборці з наболілими проблемами. Минуло два роки депутатської діяльності. За цей період я провів 65 депутатських прийомів, у громадську приймальню звернулося понад 1000 громадян. Знаючи потреби жителів ... Читати далі »
Переглядів: 650 | Додав: bond | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

ЗАПИТУЙТЕ –ВІДПОВІДАЄМО

На запитання читачів відповідає директор КП «Єдиний розрахунковий центр»  Вадим  Войтик.

— Чому розмір прибудинкової території впливає на мою квартирну плату?
— Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 р. №869 витрати з прибирання прибудинкової території, як складові «квартплати», розраховуються з урахуванням заробітної плати робітників, задіяних у відповідних виробничих процесах. Норми, в тому числі щодо площі прибирання на одного робітника, встановлені наказом Держкомжитлокомунгоспу наказом від 4 серпня 1997 р. № 59.
Таким чином, розмір вашої прибудинкової території, а отже, трудові та матеріальні витрати на її прибирання прямо впливають на тариф.
— Що включає в себе поняття «прибудинкова територія»?
— Відповідно до рішення сесії міської ради від 15.09.2011 р. №382-14 до складу прибудинкової території входять:
•    вимощ ... Читати далі »
Переглядів: 568 | Додав: bond | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Потопу не буде?

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус зобов’язав комунальників активізувати роботу з очищення дощоприймачів та дощових колодязів.

Про це він повідомив на вівторковій апаратній нараді у міськвиконкомі. За словами мера, після зими багато дощеприймачів забиті брудом, болотом і залишками піщано-соляної суміші, якою шляховики під час ожеледиці щедро посипали проїжджі частини міських вулиць.
Сніг уже майже розтанув. Але несправність систем водовідведення з доріг може призвести до продовження  руйнування асфальтного покриття під час весняних дощів.
Як повідомив головний інженер «Водоекотехпрому» Володимир Бабич, у місті є 186 км дощової каналізації, 3666 дощоприймачів та 5053 колодязі. Щороку їх намагаються чистити по два рази. Торік водопровідники відремонтували 60 колодязів, 100 метрів мереж дощової каналізації та прочистили колектор на вулицях Галицькій ... Читати далі »
Переглядів: 645 | Додав: bond | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

На дорогах –  більше світла

Державне підприємство «Міськсвітло» приступило до реалізації програми додаткового освітлення у темну пору доби пішохідних переходів, а також розпочне поетапне відновлення двостороннього освітлення чотири смугових магістральних вулиць.

Про це повідомив директор «Міськсвітла» Юрій Волошанський. За його словами, на початку тижня працівники підприємства усунули пошкодження електрокабеля, що дасть змогу відновити двостороннє освітлення частини вулиці Незалежності на ділянці від шляхопроводу до моста через Бистрицю Надвірнянську і змонтувати додаткове освітлення пішохідних переходів на ній. Теж саме згодом зроблять і на частині вулиці Івасюка.
Загалом програмою у цьому році передбачено додатково освітити 29 пішохідних переходів і над ними, на так званих розтяжках, змонтувати нові дорожні знаки «пішохідний перехід» зі світлодіодною підсвітко ... Читати далі »
Переглядів: 631 | Додав: bond | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Юрій Соловей:
«Мінуси потрібно перетворювати в плюси»




Він – без п’яти хвилин міський голова  Івано-Франківська на виборах 2010  року, він – без п’яти хвилин народний депутат на парламентських виборах-2012. Втім, і в першому і в другому випадку не вистачило отих п’яти хвилин. Сьогодні він просто депутат міської ради, просто голова третьої за чисельністю міськрадівської фракції УДАР, просто один з тих, хто (подобається це комусь чи ні) визначатиме місцеву політику в  найближчі роки.
«Будь-який мінус в житті, якщо подивитися з іншого боку, – це великий плюс, – говорить Юрій Соловей. – Людина повинна перетворювати ті мінуси, які в неї є, в плюси. Ідучи на посаду міського голови, я мав досвід роботи у виконавчій гілці влади на посаді начальника управління економіки. Проте я не мав досвіду роботи в представницькому органі ... Читати далі »
Переглядів: 1010 | Додав: bond | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Чи буде в Івано-Франківську музей шани Кобзаря?
Записку такого змісту отримав під час колегії ОДА у вівторок керівник області Михайло Вишиванюк. Недовго думаючи, він висловив думку, що «такий музей в Івано-Франківську мусить бути».
Хоча Тараса Шевченка, як висловився голова ОДА, «у нас в області не було», історики твердять, що його мама родом з Бойківщини. Але основний аргумент Михайла Васильовича полягає в тому, що «більшого велетня слова і духу в Україні немає».
Коли члени колегії та зал (схвальним гулом) позицію губернатора підтримали, він сказав, що потрібно створити відповідну робочу групу на чолі з міським головою. Музей шани Кобзаря планується приурочити до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, яке відзначатиметься наступного року.
Олекса ВИРІЙ 

Переглядів: 735 | Додав: bond | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Десятиріччя «Тріумфу»

Цього року традиційна церемонія вшанування лідерів економічного прогресу Івано-Франківська буде ювілейною, десятою і матиме назву «Тріумф десятиліття». Тому до визначення її переможців дещо змінили підхід і претендентів оцінюватимуть за показниками роботи впродовж десяти років.

Про це під час прес-конференції повідомив міський голова Віктор Анушкевичус. За його словами, головні критерії для претендентів на перемогу залишаються незмінними – це відсутність заборгованості до бюджету та із виплати заробітної плати.
«Церемонія «Тріумф» важлива не як шоу чи концерт, бо їх багато, а як прояв поваги до бізнесу, – наголосив В.Анушкевичус. –  Ми цінуємо вклад великих промислових підприємств, представників малого і середнього бізнесу у розвиток міста. Їхня робота дає надходження до бюджету, завдяки чому ми можемо реалізовувати важливі проекти у різни ... Читати далі »
Переглядів: 660 | Додав: bond | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Дві дороги, два шляхи…



З нагоди Міжнародного жіночого дня «ЗК» вирішив знайти в нашому місті сильну, вольову, строгу, але водночас стриману і терплячу жінку. І ми таки знайшли її. За фахом – медик і юрист, тепер – на заслуженому відпочинку, а взагалі – привітна і добродушна жінка, колишній старший радник юстиції, ветеран прокуратури України Світлана Іванівна Васюренко.
За своє  життя пані Світлана побачила чимало. На її долю випали і буремні воєнні роки, і післявоєнні будні, коли довелося допомагати виживати ветеранам – свідкам жахливого лихоліття. З самого дитинства Світлана Іванівна мріяла стати лікарем або юристом. І як не дивно, обидві мрії жінки здійснилися. Спочатку вона стала фельдшером, згодом вступила на навчання у Харківський юридичний інститут, де в одній групі вчилась із майбутнім чоловіком, з яким разом прожили вже 48 ро ... Читати далі »
Переглядів: 685 | Додав: bond | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

Весняний настрій
Приємним весняним дарунком до Міжнародного жіночого дня стала експозиція полотен відомої дніпропетровської художниці Ольги Северін, розгорнута у галереї «Бастіон».
Як стверджує сама авторка, її акварелі захоплюють найтонші струни людської душі. Тому й працює постійно у техніці акварелі та батика. Жінка надає перевагу тематичним натюрмортам та квітковим композиціям, особливо захоплюється етюдами квітів з натури. Про що свідчать усі представлені роботи художниці.
Виставка в Івано-Франківську не випадкова, адже сама пані Ольга – постійний учасник художніх пленерів. У цей час жінка викладає мистецтво для підростаючого покоління, адже ще у 1991 році організувала роботу образотворчої студії при Педагогічному центрі «Пролісок».
Роботи художниці перебувають у приватних колекціях України та за кордоном. У нашому місті це вже друга персональна виставка робіт Ольги Северін.
Володимир БО ... Читати далі »
Переглядів: 634 | Додав: bond | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)