Четвер, 02.05.2024, 00:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 16 » ФУБОЛ
10:57
ФУБОЛ
Новий лідер
Вперше з 1997 року турнірну таблицю очолив долинський «Нафтовик»


Відсвяткувавши Великдень, учасники обласних змагань повернулися до напружених баталій на футбольних полях. Минулого тижня більшість клубів провела по два матчі. У четвер відбулися поєдинки 1/8 фіналу розіграшу Кубка Івано-Франківщини, а в неділю – черговий тур чемпіонату та першості регіону. Центральною була зустріч у Долині між місцевим «Нафтовиком» і «Карпатами» з Коломиї.

Гра викликала значний інтерес у публіки, котра заповнила більшість секторів стадіону «Нафтовик». Ще б пак, місцева команда після тривалого періоду занепаду вдало розпочала новий сезон. До того ж, суперником долинян був лідер турнірних перегонів – коломийські «Карпати».
Долю зустрічі вирішив єдиний гол, котрий в середині другої 45-хвилинки провів «нафтовик» Ростислав Романишин. Гості мали шанс відігратися, проте наприкінці зустрічі Андрій Олійник з 11-метрової позначки не зміг переграти досвідченого Івана Локатиря. Як зауважили долинські статистики, «Нафтовик» не вигравав у коломийських клубів цілих 15 років, ще з часів виступів у другій лізі ПФЛ.
Перемога вивела «нафтовиків» у лідери чемпіонату. Маючи гру в запасі, вони випереджають коломийські «Карпати» за рахунок кращої різниці голів. Відзначимо, що «Нафтовик» – єдиний колектив, який зберігає свої ворота «сухими» в усіх офіційних матчах сезону.
У міжсезоння «нафтовики» поповнилися групою кваліфікованих гравців і, очевидно, готові втрутитися у розподіл нагород чемпіонату. Востаннє вони сходили на п’єдестал у 1997 році, здобувши четверте в своїй історії «золото» змагань.   
Лідерів переслідує група одразу з п’яти клубів, що мають у своєму активі по сім очок. Важку перемогу у звітному турі здобув «срібний» призер минулого чемпіонату – богородчанський «Газовик». Двічі поступаючись «Гал-Вапно-Енергетику», богородчанці зуміли вирвати перемогу – 3:2. Вирішальний м’яч господарі провели у більшості.
Галичанам не вдається відкрити лік перемогам в чемпіонаті. Ахілесовою п’ятою колективу є гра у захисті – одинадцять пропущених м’ячів. Більше отримав у власні ворота тільке аутсайдер – «Сокіл» з Угринова (13).
До речі, саме «соколи» завітають у гості до «Гал-Вапно-Енергетика» цієї неділі. А найцікавішим у наступному турі обіцяє стати поєдинок в обласному центрі між «Нікою-Тепловиком» і «Газовиком».

Сторінку підготував Володимир Горощак
Переглядів: 703 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]