Четвер, 28.03.2024, 12:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 23
Підпільний азарт

В Івано-Франківську продовжують працювати зали ігрових автоматів та навіть законспіроване казино
 

Азартний бізнес по-україн-ськи, оголошений поза законом за уряду Тимошенко ще у 2009 році, формально заборонений і сьогодні. Але на ділі зали з гральними автоматами, замасковані під «інтернет-клуби», або ж найчастіше взагалі без будь-яких розпізнавальних знаків – лише з яскравими кольорами на вході, повним ходом працюють по всій Україні, зокрема й у Івано-Франківську. І хоч, згідно із законом, на організаторів нелегальної діяльності накладають нічогенький штраф у розмірі восьми тисяч мінімальних заробітних плат, що нині еквівалентно більш ніж 9 мільйонам гривень, та притягають до кримінальної відповідальності, ні одне, ні друге місцевих спритників-координаторів підпільного азарту не лякає. Отож, де і як у Івано-Франк ... Читати далі »
Переглядів: 1154 | Додав: bond | Дата: 23.05.2013 | Коментарі (1)

Івано-Франківськ international

Міжнародні контакти міста – справа престижу чи користі?

Більшість іванофранківців знає, що наше місто має широкі міжнародні контакти. Однак чомусь прийнято вважати, що інтернаціональна співпраця – це щось далеке й недосяжне і ніяк не впливає на життя простого міського обивателя, сповнене щоденними турботами. Невже міжнародна діяльність міста – це й справді лише справа іміджу, престижу й інших високих сфер? Чи користь від неї може відчути кожен із нас? Відповідь на ці запитання спробував знайти «Західний кур’єр».

Бізнес
Ділові люди знають, як важко буває знайти надійних партнерів для бізнесу, тим більше за кордоном. Адже для налагодження співпраці важливим є перш за все особисте спілкування. Щоб полегшити собі це непросте завдання, зверніть увагу на інвестиційні ярмарки, форуми, зустрічі, що організовуються в місті. Н ... Читати далі »
Переглядів: 737 | Додав: bond | Дата: 23.05.2013 | Коментарі (0)

В Івано-Франківську побудують підземні переходи?

Міська влада дала принципову згоду на розроблення документації щодо будівництва у центральній частині міста кількох підземних перехідних галерей з пішохідними переходами.

Фірма «Станіславтрансбуд» хоче побудувати такі інженерні споруди  на перехрестях Привокзальної площі і вулиці Лепкого; перехрестях вулиць Дністровської – Галицької – Новгородської; пл. Ринок – пл. Міцкевича – вул. Лесі Українки – Сотника Мартинця; Вічевого майдану – вул. Незалежності – Шашкевича – Вітовського – Січових Стрільців, а фірма «Лекс Сервіс Центр» – на вулиці Незалежності від будинку № 43 до будинку № 99. Крім того, депутати міськради додали до цього списку ще кілька таких об’єктів на перехрестях з вулицями Грюнвальдською, Бельведерською і Василя Вишиваного.
У рішеннях вказано, що зазначені земельні ділянки не вилучаються з комунальної власності, а надаються для бу ... Читати далі »
Переглядів: 786 | Додав: bond | Дата: 23.05.2013 | Коментарі (0)

Сесії… на виїзд


Сергій Благодир,
депутат Івано-Франківської міської ради, Партія регіонів


Який на сьогодні стан "господарки" у місті – розповідати мешканцям не потрібно. На фоні безладу і бруду, в якому перебуває місто, окремі безглузді дії і рішення, що приймає більшість міської ради, інакше, ніж піаром політичної сили за рахунок громади міста, назвати не можна.
Остання ініціатива ВО "Свобода" викладена у зверненні секретаря міської ради М.Вітенка до міського голови. У проекті листа, запропонованого для підпису депутатам, вказано: "Відповідно до ч.7 ст.46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та у зв’язку із розглядом у Верховній Раді України проекту закону України №2937 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів Украї ... Читати далі »
Переглядів: 561 | Додав: bond | Дата: 23.05.2013 | Коментарі (0)

«Потяг – для людей»
Івано-Франківські активісти бунтують проти відміни «Укрзалізницею» чергового пасажирського потяга

Мова йде про єдиний на сьогодні прямий потяг через усю Західну Україну – «Ковель-Чернівці» №667/668. Поїзд за цим напрямком в «Укрзалізниці» планують скасувати  вже до кінця тижня.  У вівторок 21 травня франківські активісти зібралися на Залізничному вокзалі, аби розпочати у місті громадську кампанію «Потяг – для людей», завданням якої є  збереження маршруту.
На думку сподвижників акції, потяг «Ковель-Чернівці», як і багато інших важливих маршрутів по Україні, верхівка «Укрзалізниці» відміняє зовсім не через їхню збитковість, а для того, аби умисне зробити транспортну компанію  нерентабельною і згодом її продати у приватні руки.
 «Цей потяг є економічно вигідним, він завжди заповнений на 80%, – ремствував активіст Тарас Случик. – Мені це вс ... Читати далі »
Переглядів: 647 | Додав: bond | Дата: 23.05.2013 | Коментарі (0)

Труба не пройде
Облрада застерігає вищі органи влади від здачі газотранспортної системи

Відбулося засідання президії Івано-Франківської обласної ради, на якому висловлено стурбованість «черговими намірами владного режиму узаконити подальше розбазарювання національної власності та здачу стратегічних національних інтересів українського народу». Президія ухвалила звернення до Президента  України В.Януковича, Прем’єр-міністра М. Азарова, Голови Верховної Ради України В. Рибака, Генерального прокурора В. Пшонки.
«Услід за ухваленням ганебних харківських угод, прийняттям антиконститу-ційного Закону України "Про засади державної мовної політики в Україні" у Верховній Раді України на догоду Кремлю зареєстровано проект Закону № 2937 від 26.04.2013 р. "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою реформування Національної акціонерної компанії "Нафтог ... Читати далі »
Переглядів: 789 | Додав: bond | Дата: 23.05.2013 | Коментарі (0)

Політика щодо комуналки викликає нерозуміння

В Україні фактично відсутня державна політика у сфері ЖКГ. Якщо проаналізувати бюджетні видатки на 2013 рік, то будь-кому стане очевидно, що влада відверто ігнорує проблеми житлового комунального господарства, а отже – життєві потреби десятків мільйонів громадян, – заявив народний депутат від всеукраїнського об’єднання «Свобода» Руслан Марцінків, виступаючи на засіданні профільного комітету.
Саме тому Комітет ЖКГ, в якому більшість становлять представники Партії регіонів та комуністів, відмовився підтримати проект Постанови Кабміну про Основні напрями бюджетної політики на 2014 рік. Політика влади стосовно житлово-комунальної галузі викликає нерозуміння та незгоду більшості членів Комітету, навіть членів правлячої біль-шості.
На пропозицію Руслана Марцінківа, Комітет вирішив підготувати та внести на розгляд парламенту законоп ... Читати далі »
Переглядів: 637 | Додав: bond | Дата: 23.05.2013 | Коментарі (0)

Олександр СОЛОНТАЙ:
«Україні революція потрібна. І не одна!»




В Івано-Франківську презентували принципи та перші кроки політичного об’єднання, якого,  за твердженням ініціаторів, досі в Україні не було. «Сила людей» – це громадські діячі, депутати місцевих рад, представники інтелігенції, малого та середнього бізнесу з усіх регіонів України. Перед презентацією один з ініціаторів «Сили людей» експерт Інституту Політичної Освіти Олександр Солонтай дав ексклюзивне інтерв’ю «Західному кур’єру».

– Перед Помаранчевою революцією в Україні вже було об’єднання зі схожою назвою –  «Сила народу», тепер – «Сила людей». Чи є між вами щось спільне? Можливо, організатори?
– «Сила народу» – так в 2004 році називалося об’єднання всі ... Читати далі »
Переглядів: 706 | Додав: bond | Дата: 23.05.2013 | Коментарі (0)

Героям – слава!

У неділю на меморіальному кладовищі на вул. Бандери у рамках відзначення Дня героїв відбудеться панахида і салют шани.

Про це повідомив начальник управління внутрішньої політики міськвиконкому Ігор Кінаш.
За його словами, відзначення Дня героїв у Івано-Франківську розпочнеться 23 травня о 12.00 поминальним заходом, приуроченим 75-й річниці з дня загибелі засновника і провідника ОУН полковника Євгена Коновальця біля його погруддя, встановленого у сквері на вулиці його імені.
Основні ж заходи до Дня героїв відбудуться  у неділю, 26 травня, коли до обласного центру прибудуть делегації учасників визвольних змагань за незалежність України з районів області. О 12.00 з вулиці Лепкого, 46 урочистою пішою ходою вони вирушать до Вічевого майдану, де о 12.30 розпочнеться віче. По його завершенні хода громадськості проляже до меморіального сквер ... Читати далі »
Переглядів: 729 | Додав: bond | Дата: 23.05.2013 | Коментарі (0)

Що нам «небесна канцелярія» готує?

Зненацька засипана снігом Україна наприкінці березня, раптовий перехід «із чобіт на босоніжки» та ікона, що мироточить у Маняві, провокують у пересічних мешканців Прикарпаття неоднозначні думки: а що далі? Чому стаються такі примхи природи і чого слід очікувати?


Чому мироточить ікона  
Навчені гірким досвідом п’ятирічної давнини, побожні прикарпатці з острахом припадають перед іконою Матері Божої у Манявському скиту і благають відвернути будь-яке лихо, котре може статися. Минулого разу ця ікона почала мироточити у січні 2008 року. Це стало знаком того, що у липні того ж року була повінь. Тепер ікона знову «плаче» ще від свята Стрітення минулого року. Але люди й досі перебувають у страху.
Хтось називає це явище надприродним чудом, для декого такі явища на іконах не мають зовсім ніякого значення. Хоча й насторожено спостерігають за погодою, ... Читати далі »
Переглядів: 940 | Додав: bond | Дата: 23.05.2013 | Коментарі (0)

Наш формат сучасної літератури
Експерти слова – про шедеври, моду й експорт української книги

Попри засилля попси і графоманів, жалюгідне державне лобіювання, масове небажання українців читати, толерування імперського спадку національний літературний процес усе одно бурхливо розвивається. Аби оцінити його загальні риси і тенденції, «Західний кур’єр» поставив відомим літераторам три однакові запитання стосовно «книжкової теми»:
1.    Останні прочитані книги, що вам найбільше сподобалися?
2.     Які напрямки в сучасній українській літературі тепер є модними?
3.    Що Україна в літературному сенсі може дати світові?


Ірина Славінська,
літературознавець, екс-тележурналістка каналу «ТВі»:

1. Питати в професійного філолога про улюблені книжки – це майже злочин. Звісно, жартую. З прочитаних цього року ... Читати далі »
Переглядів: 797 | Додав: bond | Дата: 23.05.2013 | Коментарі (0)

Одного лідера мало
Турнірні перегони чемпіонату області очолюють одразу три клуби


Лише один тиждень протримався на верхівці турнірної таблиці долинський «Нафтовик». Минулої неділі ворота долинян, котрі від початку сезону залишалися «сухими», розмочила косівська «Гуцульщина». Косівчани разом з богородчанським «Газовиком» і «Кроно-Карпатами» з Брошнева тепер самі очолили турнірні перегони.

Матч «Гуцульщина» - «Нафтовик» (2:1) цілком міг мати інше завершення, проте під завісу зустрічі «нафтовик» Іван Щеглюк не зумів переграти з 11-метрової позначки голкіпера «Гуцульщини» Юрія Бахтіярова.
Як потрібно бити пенальті, вкотре продемонстрував граючий тренер «Газовика» Олександр Микуляк. Тим самим він поклав початок переконливій перемозі своїх підопічних над франківською «Нікою-Тепловиком» (3:0).
Упевнену перемогу в турі здобули брошнівські «Карпати». Вони взяли гору над сусідами з Калуша (2 ... Читати далі »
Переглядів: 624 | Додав: bond | Дата: 23.05.2013 | Коментарі (0)

Дарунок капітанові
Роман Кіндратів провів 300-й матч у складі «Урагану»


Розпочалася серія плей-офф футзального чемпіонату країни. «Ураган», граючи у рідних стінах, двічі обіграв ЛТК, суперника, котрий у попередні роки немало насолив франківському клубові.
Початку першої гри серії передувала приємна подія. Капітан «Урагану» Роман Кіндратів, який проводив 300-й офіційний матч у барвах франківського клубу, отримав у подарунок символічну футболку з відповідним числом. Ветеран віддячив своїм прихильникам голом.


Господарі ще до перерви забезпечили собі комфортний відрив у рахунку, провівши чотири «сухі» голи. За таких обставин довести справу до перемоги вже не складало особливих труднощів. У підсумку – 6:1 на користь підопічних Сергія Гупаленка.
Зовсім іншим видався повторний поєдинок. Рахунок відкрили гості. Франківці відігралися на початку другого тайму, але майже одразу отримали м’яч ... Читати далі »
Переглядів: 631 | Додав: bond | Дата: 23.05.2013 | Коментарі (0)

Нові лідери
Волейбольний сезон на Івано-Франківщині став періодом великих змін


Днями завершився волейбольний чемпіонат Івано-Франківщини. Він приніс нового переможця – команду СК «Залуччя» зі Снятинського району, котра дещо несподівано випередила визнаних фаворитів змагань. Упродовж сезону оновилося й керівництво обласної федерації. Наприкінці лютого її очолив знаний в регіоні підприємець Володимир Балагура.

Загалом на старт змагань вийшло 22 команди – 16 чоловічих, котрі змагалися у двох лігах, і шість жіночих. Паралельно була проведена першість серед юнаків. За результатами першого етапу квартет фіналістів серед чоловічих колективів вищої ліги склали ЛВУМГ Богородчани, ВК «Залуччя», галицький «Володар» і «Західрембуд» Бурштин. До останнього туру на фінальну перепустку претендував також новачок змагань – калуський «Нафтохімік», однак у вирішальній зустрічі поступився в рідних стінах бурш ... Читати далі »
Переглядів: 660 | Додав: bond | Дата: 23.05.2013 | Коментарі (0)