Четвер, 28.03.2024, 23:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 30 » АКЦЕНТИ
11:09
АКЦЕНТИ
Правда про дороги

Цього тижня в облдержадміністрації та міськвиконкомі знову говорили про стан доріг. Очільники області і міста нарешті прозріли і сказали правду. У понеділок на колегії ОДА губернатор Михайло Вишиванюк заявив, що облавтодор ремонтує дороги «брехнею і на папері» і що на Прикарпатті вони «найгірші в Україні». А у вівторок на нараді у міськвиконкомі мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус висловив невдоволення темпами ремонтів доріг у місті і зобов’язав шляховиків подати йому план робіт.

Дарунок до Дня незалежності
Нову дорогу, яка з’єднає вулицю Мазепи і Південний бульвар, шляховики мають побудувати до 24 серпня. Такий кінцевий термін їм встановив місь-кий голова Віктор Анушкевичус. «Зробіть дарунок містові і 24 серпня відкрийте рух новою дорогою з вулиці Мазепи через Південний бульвар до вулиці Бельведерської», – звернувся мер до начальника міського управління капітального будівництва Володимира Ковальчука.
За словами В.Ковальчука, наразі від будинку №21 на Південному бульварі до школи-ліцею №23 влаштовують щебеневу основу дороги. Потім виставлятимуть бордюри на ділянці дороги до вулиці Мазепи. А з наступного тижня на вулиці Мазепи обмежать рух транспорту і почнуть переносити мережі, щоб на новому перехресті її розширити для додаткової смуги розгону.
Вибірковий графік
Принагідно начальник УКБ розповів і про най-ближчі плани проведення вибіркових капремонтів доріг. За його словами, зараз шляховики працюють на вулиці Галицькій і асфальтують територію кінцевої тролейбусної зупинки «Ра-діозавод». Потім повернуться до завершення ремонтів перехрестя Калуського шосе і вул. Горбачевського та частини вул. Тролейбусної. Після цього у два етапи – вирівнюючим і основним шаром – асфальтуватимуть частину вулиці Довгої від вул. Галицької до вул. Берегової. Поки машини там «укатуватимуть» вирівнюючий шар, новий асфальт з’явиться на перехресті вулиць Коновальця і Петлюри. А впродовж двох наступних тижнів, після розкриття тендерних пропозицій, визначать підрядника і графік ремонтів вулиці Галицької від вул. Василіянок до вул. Витвицького і вулиці Гарбарської з влаштуванням виїзду на вул. Галицьку біля Народного дому «Княгинин». Також у планах ремонт вулиці Хоткевича.
Латати – не перелатати
Пожвавішали темпи поточного ремонту доріг. Як повідомив начальник дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління Володимир Юсипів, до його проведення наразі залучені три бригади, які працюють у різних районах міста. Дефектне покриття знімають за допомогою фрези і настелятимуть новий асфальт. Таким чином уже підготували до ремонтів вулиці Довженка, Крихівецьку і Тисменицьку. Також ремонтуватимуть вулиці Чорновола, Петлюри, Коновальця, Вовчинецьку, Симоненка і Грюнвальдську. Цього тижня запрацює і установка «Мадпатчер», за допомогою якої сумішшю бітумної емульсії та відсіву зароблятимуть тріщини та мілкі ями асфальтного покриття.
Холодний асфальт не витримав тепла?
А тим часом чергового ремонту вже потребують і окремі ями, які ще у студену пору «латали» так званим холодним асфальтом. Яскравим доказом цього є стан перехрестя вулиць Короля Данила і Мазепи. Останню, до речі, на ділянці від вул. Короля Данила до вул. Дорошенка мер цього року обіцяв «зробити капітально». Але потім від цієї ідеї відмовилися. З’ясувалося, що є проблеми з водогоном, який потребує заміни. Тож наразі новий асфальт настелили лише на ділянці від вулиці Дорошенка до фізкультурного коледжу.   
Хвалимир ВЛАДІВ
Переглядів: 870 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]