П`ятниця, 26.04.2024, 14:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Січень » 04
Братня любов у міському масштабі

Івано-Франківськ — справжній рекордсмен з кількості міст-побратимів


На сьогодні столиця Прикарпаття має 22 поріднених міста, ще з 28 містами підтримує більш-менш тісні партнерські стосунки. Для невеликого обласного центру це справжній рекорд. Для порівняння — Луцьк має 9 міст-партнерів, Тернопіль — 3 міста-побратими, Чернігів — 10, Полтава — 8. І хоча головне не кількість, а якість, такі широкі міжнародні контакти все ж є вагомим приводом для гордості. Яку ж конкретно користь отримує наше місто від співпраці зі своїми «братами»? Чи ця «братня любов» залишається лише на папері? На ці запитання спробував знайти відповідь «ЗК».

Міста-побратими: трохи історії ... Читати далі »
Переглядів: 1015 | Додав: bond | Дата: 04.01.2013 | Коментарі (0)

Три горішки для… громади

Міська рада обрала нового секретаря, ухвалила бюджет на 2013 рік і відправила у відставку міськвиконком


29 грудня минулого року міська влада попрацювала досить продуктивно. Міськвиконком провів своє останнє у 2012 році засідання, а міська рада – дві сесії, у роботі яких взяли участь новообрані народні депутати України Олександр Сич та Руслан Марцінків. Дії представницької гілки влади були прогнозованими. На третьому пленарному засіданні 31-ї сесії депутати заслухали звіт міського голови, після чого роботу міськвиконкому визнали незадовільною і у повному складі відправили його у відставку, а на позачерговій 32-й сесії обрали нового секретаря міськради і ухвалили міський бюджет 2013 року. Під проводом депутатської більшості ВО «Свобода» і вагою їхніх арг ... Читати далі »
Переглядів: 864 | Додав: bond | Дата: 04.01.2013 | Коментарі (0)

«Діди Морози» та «Снігуроньки» також сплачуватимуть податки

Не таємниця, що саме у період святкування низки новорічних та різдвяних свят серед населення стрімко зростає попит на послуги працівників таких професій, як «Діди Морози», «Снігуроньки» або інші казкові персонажі. Фахівці податкової служби наголошують на тому, що при отриманні громадянами доходів від надання послуг у сфері розваг (зазвичай це – проведення новорічних поздоровлень на замовлення, участь у святкових виставах, балах-маскарадах, корпоративах) необхідно сплачувати податок на доходи фізичних осіб.

Податківці також звертаються до всіх суб‘єктів господарювання, котрі здійснюють організацію новорічних святкувань, належним чином законодавчо оформити взаємовідносини із тимчасовими працівниками – акторами та аніматорами, які задіяні у святкових привітаннях під час новорічних та різдв ... Читати далі »
Переглядів: 688 | Додав: bond | Дата: 04.01.2013 | Коментарі (0)

На «чотири»  за п’ятибальною шкалою

Наприкінці минулого року відбулася підсумкова прес-конференція голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка. Чи не вперше – за участю голів райдержадміністрацій. Керівник виконавчої влади Прикарпаття відповів на чимало журналістських запитань, які стосувалися: оцінки роботи керівників РДА, оптимізації у бюджетних установах, ремонту доріг, адміністративно-територіальної реформи «по- калуськи», планів на наступний рік тощо.

2012 рік «був цікавий і напружений, – зазначив Михайло Вишиванюк. – Але в цілому область працювала: будувалися дитячі садочки, лікарні, реабілітаційні центри, створювалися сучасні медичні центри. Область жила, незважаючи навіть на те, що у нас цілий рік не працювали такі гіганти, як ПАТ «Надвірнянський нафтопереробний завод», що на півроку зупинилося ТОВ «Карп ... Читати далі »
Переглядів: 663 | Додав: bond | Дата: 04.01.2013 | Коментарі (0)

На колегії слухали Президента

Підсумкова колегія облдержадміністрації 27 грудня розпочалася відеотрансляцією виступу Президента України Віктора Януковича на засіданні Ради регіонів, що відбулося 24 грудня, участь у якому взяв голова ОДА Михайло Вишиванюк.

«Виступ Президента є канвою того напрямку, що ми маємо робити у 2013 році, – наголосив Михайло Вишиванюк. – Кожен район, кожне місто в першу чергу мають розробити плани свого стратегічного розвитку. Зокрема, Президент наголошував на такому виді діяльності, як державно-приватне партнерство».
Голова ОДА рекомендував керівникам районів та міст обласного центру при уточненні показників місцевих бюджетів «звернути увагу на бюджетну підтримку окремих бізнес-проектів, реалізація яких дозволить організувати нові виробництва і створити робочі місця».
«Це задача із задач – розвиток економіки і ст ... Читати далі »
Переглядів: 792 | Додав: bond | Дата: 04.01.2013 | Коментарі (0)

Бій піротехнічним засобам

Фахівці Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області спільно з правоохоронцями провели спеціальні рейдові перевірки місць виготовлення, зберігання та можливої реалізації піротехніки. Встановлено, що відсоток реалізації піротехнічних виробів у невстановлених місцях значно впав порівняно з минулими роками. Не виявлено жодних порушень у Богородчанському, Галицькому, Долинському, Надвірнянському, Рогатинському, Тлумацькому, Снятинському та Тисменицькому районах.

Крім того, перевірено дотримання вимог чинного законодавства у сфері продажу піротехніки в стаціонарних магазинах та великих торгових центрах Івано-Франківська та області. Тут також суттєвих недоліків не виявлено: наявні усі дозвільні документи, ретельно дотримуються вікові обмеження реалізації побутової піротехніки, продавці таких товарів проходять регулярн ... Читати далі »
Переглядів: 643 | Додав: bond | Дата: 04.01.2013 | Коментарі (0)

Микола ВІТЕНКО,

секретар Івано-Франківської міської ради


Забезпечувати дисципліну у виконавчій гілці влади

Передусім хотів би привітати всіх нас з Новим роком та Різдвяними святами. Бажаю кожній родині сімейного добробуту, радісних дитячих усмішок, здоров'я, любові, миру і процвітання! Нехай Новий рік увійде до Вашої оселі добрим і радісним, принесе злагоду і достаток, натхнення на нові вагомі здобутки.
Для себе на посаді секретаря міської ради бачу наступні завдання :
• Продовжувати справу свого попередника і докласти всіх зусиль, щоб і надалі зберігати єдність депутатів міської ради від демократичних сил заради служіння громаді міста.
• Зберегти той високий рівень прозорості діяльності міської ради, що зараз є і всіляко втілювати ... Читати далі »
Переглядів: 600 | Додав: bond | Дата: 04.01.2013 | Коментарі (0)

Стрілянина в Буковелі
В ніч з 31 грудня на 1 січня в ресторані "Веселий Гуцул", що в с. Поляниця троє чоловіків разом із сім’ями святкували Новий рік. Над ранок, викликавши таксі, компанія вирішила зробити ще одне замовлення. Однак кухня ресторану вже була закрита, тому персонал змушений був відмовити. Нетверезих відвідувачів це обурило, внаслідок чого виникла конфліктна ситуація. Офіціантів врятувало таксі, яке приїхало за викликом та забрало надокучливих клієнтів. Однак згодом чоловіки повернулися… Маючи при собі зброю та каміння. Відтак напали на персонал ресторану, завдавши охоронцеві та офіціанту тілесні ушкодження. З місця події вилучено декілька гільз від зброї травматичної дії. Порушників затримано, триває кримінальне провадження.

ДТП під ялинкою

Першого січня близько 4 ... Читати далі »
Переглядів: 628 | Додав: bond | Дата: 04.01.2013 | Коментарі (0)

То ж яка мова первинна?

Якби та частина українців, яка підтримує «регіональний русскій язик» в Україні усвідомлювали, що своїми діями вони підступно заперечують материнську мову українську, можливо, у нас й не було б теперішніх мовних проблем. Але радянські міфологеми живучі і дотепер «дарують» нам свої гіркі плоди у вигляді «колиски трьох братніх народів», «общності культури і язика», не зважаючи на те, що видатний український вчений-історик М. Грушевський переконливо довів всю їхню абсурдність, тобто яких ніколи не було. Навіть геть проросійський телеканал «Україна» і той у своїй передачі «ДНК – портрет нації» фактично підтвердив написане вище. Тож, якщо відкинути надуману «теорію» з цього питання російських апологетів-шовіністів М. Погодіна і О. Соболевського та подібних до них, то правда така...

Як відомо, на землях нинішньої України панувал ... Читати далі »
Переглядів: 689 | Додав: bond | Дата: 04.01.2013 | Коментарі (0)

Інший «Ураган»

Народний клуб провів анонсовану ротацію складу

В останні дні старого року НФК «Ураган» провів давно очікувану ротацію складу. З невеликою перервою народний клуб сповістив про укладення угод одразу з чотирма бразильськими футболістами. Водночас франківці розірвали контракти з такою ж кількістю українських гравців, котрі провівши в команді рік-півтора, так і не зуміли стати повноцінними гравцями «основи».

На відміну від попередніх сезонів, коли бразильці підписували офіційні документи буквально зійшовши з трапу літака, цього разу в клубі приглядалися до них впродовж кількох тижнів. Два гравці – 26-річний Додо і 31-річний Луїз Негао уклали угоди з «Ураганом» до завершення сезону (з можливістю їх пролонгації). 25-річний Роніньо мешкатиме на Прикарпатті до кінця 2013 року, а наймолодший, 21-літній Морено має захищат ... Читати далі »
Переглядів: 648 | Додав: bond | Дата: 04.01.2013 | Коментарі (0)

ФУТЗАЛ. Першість України. 1 ліга («Захід»). 7 тур. 27-29 грудня. «Аперкот» – «Спортлідер-2» – 10:8. «Одеса» – «Кардинал-2-ДЮСШ-4» – 11:3. «Львівхолод» – «Ураган-2» – 3:1.
Становище команд
І В Н П М О
„Меркурій” 6 4 2 0 19-2 14
„Львівхолод” 6 3 3 0 17-10 12
„Аперкот” 6 3 2 1 32-25 11
„Одеса” 6 2 2 2 31-16 8
«Кардинал-2» 6 1 3 2 16-26 6
„Ураган-2” 6 1 1 4 12-23 4
„Спортлідер-2” 6 0 1 5 13-38 1
Наступний матч «Ураган-2» проведе 11 січня в Одесі.
Чемпіонат Івано-Франківщина. Вища ліга. 6 тур. 16 грудня. «Конструктив ЗПС» – ПТД – 2:0. «Ревера» – «Гуцульщина» Косів – 3:2. «Баварія РП» – «Віза Вторма» – 1:2. ДПС Івано-Франківська обл. – «Зорі Карпат» Микуличин – 3:4. «Ураган-3»-КФВ – «Епіцентр К» – 2:3. 7 тур. 23 грудня. ПТД – «Епіцентр К» – 3:1. «Віза Вторма» – «Гуцульщина» – 5:1. «Зорі Карпат» – «Ураган-3»-КФВ – 2:3. «Баварія РП» – «Конструктив ЗПС» – 1:0. ДПС – «Ревера» – 1:3. 8 тур. 29 грудня. «Ураган-3»-КФВ – «Ревера» – 1:2. ПТД – «Бава ... Читати далі »
Переглядів: 605 | Додав: bond | Дата: 04.01.2013 | Коментарі (0)

Втратили ігровий ритм?

Баскетболісти «Говерли» розпочали новий змагальний рік з поразки. Позавчора на власному паркеті прикарпатські «ведмеді» поступилися донецьким «тиграм».

На відміну від суперника, який через осінню зайнятість на міжнародній арені нині змушений надолужувати втрачене у суперлізі (п’ять матчів за останні півтора тижні!), франківці напередодні Нового року були позбавлені ігрової практики. Легіонери команди навіть встигли побувати на батьківщині. Згадані обставини, мабуть, стали однією з причин невиразної гри «Говерли».

Рівновага у матчі трималася лише до середини другої чверті. Надалі донеччани вже не випускали ініціативи з своїх рук, досягши у підсумку переваги в одинадцять пунктів – 72:83. Тим самим вони взяли реванш у підопічних Євгена Мурзіна за домашню поразку (77:79).< ... Читати далі »
Переглядів: 559 | Додав: bond | Дата: 04.01.2013 | Коментарі (0)

Забави на санчатах

Протягом двох днів на Валах відбуваються вже традиційні для нашого міста різдвяні спортивні забави для дітей. Для малечі це нагода весело провести час під час зимових канікул.

«Дитячі різдвяні спортивні забави ми проводимо вже декілька років поспіль. Ми намагаємось урізноманітнити дитячий відпочинок, а тому й пропонуємо їм протягом двох днів повеселитися зі своїми ровесниками, – каже голова комітету фізичної культури і спорту виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Віталій Матешко. – Ми ставили перед собою завдання не стільки провести змагання серед дітей, як дати їм можливість порухатися».
Переможцям естафетних змагань організатори вручають солодощі, а кращих відзначають спеціальними нагородами – грамотами, футболками та кепками від спорткомітету, міського спортивного клубу «Ластівка» та міського центру «Спорт ... Читати далі »
Переглядів: 620 | Додав: bond | Дата: 04.01.2013 | Коментарі (0)