П`ятниця, 26.04.2024, 04:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 26
Свято для гаманця, чи «безплатний сир»?

Останнім часом можна помітити, що більша частина оголошень, розклеєних по місту, стосуються саме кредитів.
І справді, подумає хтось, чому і собі такий кредит не взяти? Без застави, без поручителя, а то і без довідки про доходи! Просто тобі свято для гаманця!
Невже в іванофранківців і справді такий шалений попит на фінансові займи, і чи варто взагалі «вестися» на кредитні оголошення – з’ясовував «ЗК».

У нашому «кредитному» експерименті ми вирішили взяти гроші в займи для пенсіонера, адже відомо, що однією з найменш фінансово забезпечених категорій населення в Україні, як не прикро, є саме літні люди. Направду, пенсіонери часто-густо задумуються над тим, аби взяти кредити чи то на ремонт, чи на поїздку, чи на солідну покупку врешті-решт. Пенсії ж лише на ліки  вистачає. Тому для перевірк ... Читати далі »
Переглядів: 2542 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

Список Вишиванюка

Губернатор Прикарпаття хоче  для забезпечення максимальної прозорості парламентських виборів переписати в селах всіх заробітчан Обласна державна адіміністрація дасть доручення дільничним інспекторам і сільським радам переписати всіх тих, хто знаходиться на заробітках за кордоном, щоби унеможливити голосування за їхніми паспортами на виборах до Верховної Ради 28 жовтня. Про такий намір повідомив голова ОДА Михайло Вишиванюк на прес-конференції у понеділок.

Керівник області мотивував це тим, що Президент поставив надзвичайно серйозне завдання – забезпечити максимально прозорі вибори. При цьому облдержадміністрація не повинна втручатися у виборчий процес, але має забезпечити все, що необхідно для проведення нормальних виборів, включаючи встановлення веб-камер на виборчих дільницях. „Слава Богу, що Верховна Рада прийняла таке рішення, – наголосив Миха ... Читати далі »
Переглядів: 833 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

Без грошей нема роботи

Управління Державного казначейства в Івано-Франківську затримує фінансування капітальних видатків міського бюджету.

Про це повідомив заступник міського голови-директор департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку Микола Саєвич. За його словами, через затримку фінансування у місті, зокрема, не вчасно ремонтують дороги та фактично призупинена реалізація інших важливих проектів.
«Ремонт доріг на рівні області зараз визначено пріоритетом номер один. Це питання перебуватиме на контролі облдержадміністрації, – каже М.Саєвич. – Ми розуміємо, що не все залежить від нашого міського управління казначейства, але просимо його сприяння у проведенні коштів на  фінансування цих та інших важливих для міста робіт», – зазначив він.
Втім, проблеми в Івано-Франківську не лише з фінанс ... Читати далі »
Переглядів: 747 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

…І ще майданчик



Відбулося відкриття нового дитячого  майданчика, спорудженого за підтримки депутата міської ради фракції ВО «Свобода» Віталія Бурка. Участь у відкритті взяли голова Івано-Франківської облради, очільник обласної організації ВО «Свобода» Олександр Сич та  секретар міськради Руслан Марцінків.
Новий дитячий майданчик для дітей різного віку отримали мешканці будинків 28, 30, що на вул. Івасюка, та 28, 30 на вул. Івана Павла II. Жителі, незважаючи на дощ, зібралися на новому ігровому куточку, щоб з нагоди відкриття розважитися у веселих українських змаганнях – «Козацьких забавах».
Очільник обласної організації ВО «Свобода» Олександр Сич привітав усіх мешканців двору з чудовим подарунком та закликав спільними зусиллями оберігати споруди та привчати до бережливого ставлення самих дітей.
Руслан Марцінків приєднався до слів Олександра Сича та дода ... Читати далі »
Переглядів: 771 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

Парк на Молодіжній впорядкують

Міська влада має намір впорядкувати так званий тополиний парк на неіснуючій вулиці Молодіжній і перетворити його у справжню рекреаційну зону.

Департамент містобудування та архітектури розробить проект схеми зонування та інфраструктурної розбудови території парку на вул. Молодіжній. Про це повідомила заступник директора департаменту Світлана Лосюк. За її словами, частина території парку там уже сформована. Поблизу житлових будинків встановлені дитячі ігровий та спортивний майданчики і зведено капличку. Решту території пропонується поділити на чотири зони.
У першій, так званій дитячій спокійній зоні, передбачається розмістити об’єкти дрібно-роздрібної торгівлі з продажу соків, води, морозива. Дитячу спортивно-активну зону, окрім вже існуючого мініфутбольного поля, мали б доповнити альпінпарк, батути і тренажери. У зоні активного відпочинк ... Читати далі »
Переглядів: 708 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

Докотилися
За два останні тижні з нових євроконтейнерів для сміття, придбаних за кошти Євросоюзу, невідомі відкрутили і  поцупили 67 коліщат, залишивши їх фактично не придатними для використання.
Про це повідомив начальник управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому Богдан Білик. За його словами, загалом для міста придбали 460 нових контейнерів, які мали встановлювати на новозбудованих  контейнерних майданчиках.
«В центральній частині міста ми виставили перших 50 контейнерів і з них невідомі зловмисники вже зняли 67 коліс. Кожної ночі знімають по 10-12 коліс. Їх вже і приварюють, і фарбують, щоб ідентифікувати, але крадіжки продовжуються, – бідкається Б. Білик. – Не віриться, що в місті, яке має друге місце за рівнем культури і яке вважається європейським, може таке діятися».
Принагідно Б.Білик поінформував, що комунальники змушені були припинити встановл ... Читати далі »
Переглядів: 667 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

Запрацював оновлений маршрут

Міській владі вдалося умовити приватних перевізників обслуговувати автобусний маршрут №83 «Обласна лікарня – онкодиспансер».
Минулого тижня розпочав роботу новий міський автобусний маршрут №83 сполученням «Обласна лікарня – онкодиспансер». За словами заступника начальника відділу транспорту і телекомунікацій департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Володимира Чиха, наразі його обслуговуватимуть лише два автобуси із передбачених чотирьох.


«На прохання пасажирів ми розробили маршрут, який мав сполучити між собою онкодиспансер, центральну міську та обласну клінічну лікарню і виставили його на конкурс, але ніхто із перевізників не забажав взяти у ньому участь, – каже В.Чих. – Тому ми запроп ... Читати далі »
Переглядів: 820 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

Олег КОРЖАК,
депутат Івано-Франківської міської ради, фракція «Наша Україна»


Підкорити  свою Говерлу


Вже доброю традицією для нашої сім’ї є щорічне сходження на Говерлу. Це не просто похід на найвищу гору, це справа, яку ми присвячуємо направду великому національному святу – проголошенню Декларації Незалежності нашої держави. Цього року ми відсвяткували її 22-гу річницю. Однак, коли береш участь у підкоренні найвищої точки України, розумієш, що це дуже символічно, адже відкривається багато такого, чого не побачиш у буденній суєті.
Прибувши до підніжжя Говерли, ми зауважили велику кількість автівок та автобусів. Приємно, що люди зберігають традицію сходження, не лякаючись ані важких випробовувань, ані погодних примх, ані стомленості.  Тож у думках одразу виникає паралель: Говерла - найвища точка України і, щоб зійти на неї, потрібно докласти неабияких зусиль, але все од ... Читати далі »
Переглядів: 676 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

Розрахунок – на 80%... часу?

Рівень розрахунків мешканців Івано-Франківська з «Єдиним розрахунковим центром» за обслуговування будинків та прибудинкових територій щомісяця зростає, але споживачі ще боргують підприємству майже чотири мільйони гривень.

Про це повідомив заступник директора ЄРЦ, депутат міськради Микола Вітенко. За його словами, з початку діяльності підприємства на ринку житлово-комунальних послуг рівень розрахунків за обслуговування будинків та прибудинкових територій зріс із 68 до 87%. «Станом на 20 липня населення сплатило вже 68 %, тому до кінця місяця ми розраховуємо на 85-87%. Та, не зважаючи на збільшення рівня проплат, станом на 1 липня 2012 року заборгованість населення складає 3 мільйони 935 тисяч гривень», – зазначив М. Вітенко.
Натомість заступник міського голови-директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Мик ... Читати далі »
Переглядів: 730 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

Вулиці прибиратимуть щоденно?

Щоденно підмітати тротуари та прибирати міські вулиці закликає комунальників начальник муніципальної інспекції  з благоустрою Степан Кукула.


Як з’ясувалося, івано-франківські вулиці комунальники зараз прибирають через день, або і взагалі у вряди-годи. Колись цю роботу виконували двірники колишніх ЖЕО, і вулиці були чистішими. У ході здійснення славнозвісної комунальної реформи обов’язок прибирати вулиці і тротуари, як і належить, поклали на балансоутримувача доріг, яким є комунальне дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління. Але воно з цим справляється якось не дуже.
Як неодноразово зазначали керівники муніципальної інспекції з благоустрою, вулиці міста прибираються не систематично. Тому попід бровками доріг, навіть на вулицях у центральній частині міста, вже назбирався доволі товстий шар болота, який чистити ніхто не поспішає. Крі ... Читати далі »
Переглядів: 688 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

Відомі гості Івано-Франківська: історія і сучасність

Івано-франківці завжди вміли щиро радіти гостям — як простим мандрівникам, так і VIP-персонам. Можливо, саме тому в нашому місті часто бували високі гості, та й у наші дні славнозвісна галицька гостинність приваблює багатьох відомих осіб.  Сподіваємося, що завітає ще більше яскравих особистостей, і кожна з них впише в його історію свій власний рядок.

Історія

Ульріх фон Вердум

Хтось називає його «німецьким дипломатом», а хтось — «французьким шпигуном». Невідомо, кого ж вистежував цей древній «агент 007», завітавши до Станиславова в січні 1672 р., але користь місту він приніс величезну. Саме «Щоденники» Ульріха фон Вердума — одна з перших згадок про наше місто, в якій наявний детальний опис багатьох його будівель, зокрема Станиславівської фортеці.

Петро Дорошенко

Одна ... Читати далі »
Переглядів: 933 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

Цілюща сила дзвонів
Біоенергетики стверджують, що дуже добре мати маленькі дзвіночки вдома


Про диво-силу церковного дзвону впродовж століть писали письменники, поети, науковці. Наприклад, О. Дучимінська зазначає, що дзвін «мав чудодійну силу промовляти до людей. Своїм голосом вливав у зболілі серця потіху та відраду. Смуток умів своїм чарівним гомоном розірвати, грішникам його голос рвав совість, вдирався незначно в тайни душі і топив грішні серця, мов віск, як закрався до них…. Коли прощав кого, виряджав у вічну дорогу, то ридав, голосив… А знов у радісні хвилі – так весело, ніжно плив його голос…". Церковне дзвоніння можна творити, лише відповідно приготувавшись до цього в серці своєму. Про все це чи не найбільше в Україні знає кампанолог Богдан Кіндратюк, директор Центру дослідження дзвонарства при Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника.


– Пане Богдане, хто бу ... Читати далі »
Переглядів: 1087 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

Цілюща сила дзвонів
Біоенергетики стверджують, що дуже добре мати маленькі дзвіночки вдома


Про диво-силу церковного дзвону впродовж століть писали письменники, поети, науковці. Наприклад, О. Дучимінська зазначає, що дзвін «мав чудодійну силу промовляти до людей. Своїм голосом вливав у зболілі серця потіху та відраду. Смуток умів своїм чарівним гомоном розірвати, грішникам його голос рвав совість, вдирався незначно в тайни душі і топив грішні серця, мов віск, як закрався до них…. Коли прощав кого, виряджав у вічну дорогу, то ридав, голосив… А знов у радісні хвилі – так весело, ніжно плив його голос…". Церковне дзвоніння можна творити, лише відповідно приготувавшись до цього в серці своєму. Про все це чи не найбільше в Україні знає кампанолог Богдан Кіндратюк, директор Центру дослідження дзвонарства при Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника.


– Пане Богдане, хто бу ... Читати далі »
Переглядів: 830 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

«Порція» естетичного задоволення

18 липня у приміщенні Музею мистецтв Прикарпаття відбулося відкриття виставок –  "Із Полтавщини з любов"ю..." Олександра Опарія (жителя с. Перехрестівка Роменського району Сумщини) та "Мальовничий дивосвіт" Оксани Танчинець (уродженки с. П’ядики Коломийського району Івано-Франківської області).

Перша з них пропонувала увазі відвідувачів збірку вишитих рушників, народного одягу, писанок із особистої колекції автора, яка уже налічує близько 400 експонатів. Вона ж є підгрунтям наукової роботи п. Олександра, активного учасника всеукраїнських та міжнародних виставок –  з художнього текстилю, виробів з порцеляни, декоративного розпису та писанок. "В Києві на початку 90-х років, побувавши в Музеї народного мистецтва, працюючи на Васильківському майоліковому заводі, в художній лабораторії, і побачивши в людей, в київської еліти сорочки ... Читати далі »
Переглядів: 797 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

Олімпійська надія
Українським олімпійцям пророкують 27 медалей і 10-те місце в загальному заліку


Україна стане єдиною країною з ринком, що розвивається, яка увійде в десятку найбільш ефективних держав на майбутніх літніх Олімпійських іграх                 2012 року в Лондоні.
Про це йдеться в результатах дослідження «Олімпіада і економіка-2012», підготовленому американським банком Goldman Sachs. Автори дослідження очікують, що українські спортсмени завоюють у Лондоні 9 золотих медалей.  


В цілому, відповідно до прогнозу, українські спортсмени можуть розраховувати на 27 медалей. Для визначення ймовірності того, що країна виграє певну кількість медалей, експерти з Goldman Sachs враховували такі чинники, як прибуток, політичні умови, макроекономічна стабільність і макроекономічні показники, людський ... Читати далі »
Переглядів: 745 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

Серіал «Швидка допомога» по-івано-франківськи
Місцеві лікарі розповідають про цікаві випадки зі своєї практики


Критикувати вітчизняну медицину й недооцінювати знання місцевих медиків стало вже мало не правилом хорошого тону. Ми звикли думати, що медичні дива і курйози – це десь там, далеко, у Західній Європі, США, чи на екрані телевізора, де демонструють черговий серіал. Однак і серед місцевих лікарів багато справжніх професіоналів і ентузіастів своєї справи, а в їхній практиці достатньо випадків, які могли би стати гідним сюжетом захопливої телевізійної саги. І ці історії – не вигадка сценаристів, їх написало саме життя.


Ігор Головчак,            
головний лікар Прикарпатського центру репродукції людини:
Івано-франківська мелодрама

Народження дитини – це завжди диво. Коли ж нова ... Читати далі »
Переглядів: 1010 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

Метеозалежність та серцево-судинні захворювання

Ми завжди з нетерпінням чекаємо весни та літа. Бо кожен уявляє ці пори року теплими та погідними. Проте все частіше ми стикаємось з такою проблемою, як перепад температури, що досить часто впливає на організм людини будь-якого віку. Що ж говорити про літніх людей, у яких за такої погоди загострюються  та ускладнюються хвороби серця, понижується чи підвищується артеріальний тиск.

Щоб зрозуміти, як погода впливає на організм людини, лікар повинен зібрати безліч даних: чи добре вона переносить зміни клімату і погоди, чи змінюється її поведінка через зміни в атмосфері, як розвивається хвороба, якщо пацієнт хворий. Проаналізувавши ці дані, лікар визначає індекс погодної чутливості і робить висновок, чи відповідають нормі реакції організму людини.
Часто поля впливають на фізіологічні зміни в стані організму, що може негат ... Читати далі »
Переглядів: 767 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

Прапороносець з Прикарпаття
Надвірнянський дзюдоїст Роман Гонтюк нестиме Прапор України


Національний олімпійський комітет (НОК) довірив нести прапор України на відкритті Олімпійських ігор в Лондоні нашому земляку-дзюдоїсту Роману Гонтюку.
Для Романа Олімпійські ігри в Лондоні стануть вже третіми у кар’єрі. З попередніх Олімпіад в Афінах та Пекіні наш дзюдоїст неодмінно повертався з медалями, завоювавши "срібло” в 2004 році (Афіни) та "бронзу” в 2008-му (Пекін), пише ТСН.
Нагадаємо, що на попередніх літніх Олімпійських іграх почесне право нести державний прапор України на параді країн-учасниць отримували плавчиня Яна Клочкова (Пекін-2008), плавець Денис Силантьєв (Афіни-2004), вітрильник Євген Браславець (Сідней-2000) і легкоатлет Сергій Бубка (Атланта-1996).
Довідка. Гонтюк Роман Володимирович (нар. 2 лютого 1984, місто Надвірна, Івано-Франківська область) — український дзюдоїст, заслужений майстер с ... Читати далі »
Переглядів: 692 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

Десять найцікавіших фактів про Літні Олімпійські ігри 2012

1. Лондон стане першим містом в історії Олімпійських ігор, яке прийме Літні Олімпійські ігри третій раз. Олімпіада вже двічі проводилася в Лондоні – в 1908 і 1948 році.
2. Організатори Олімпійських ігор в Лондоні 2012 року прагнуть зробити їх якомога екологічнішими. За цей час було посаджено близько півмільйона нових дерев, 75% всіх споруд залишаться і будуть використані для житла, а учасники будуть приїжджати на метро, а не на машинах. Велика частина відходів буде повторно використана, а решта матеріалу, що не піддається утилізації, буде використана для вироблення електроенергії.
3. Олімпійський стадіон ігор 2012 року розрахований на 80 тисяч місць і при цьому є найлегшим стадіоном в історії Олімпійських ігор. У його будівництві використано близько 10 тисяч тонн сталі, що робить його на 75 відсотків легшим, ніж Олімпійський стадіон в Пекіні.
... Читати далі »
Переглядів: 813 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

Молодята вінчаються у «Дем'яновому лазі»

Зміцнення традиції, започаткованої у червні 2011 року молодою парою Петра і Юлії Чемединів


Минулої суботи у каплиці меморіального комплексу "Дем'янів лаз” вперше у його історії взяли шлюб молоді іванофранківці Руслан Сомов і Христина Бойко. Їхні батьки є її прихожанами і щонеділі відвідують Богослужіння.

Тож майбутні свати та їхні закохані один в одного діти без сумнівів вирішили поєднати свої долі у храмі на "Галицькій Голгофі”, де влітку 1941 року каральними службами двох окупантських режимів – комуністичного і нацистського – були розстріляні сотні наших краян.
Після здійснення шлюбного обряду, який провів отець Ігор, молодята випустили в небо пару білих голубів – символів миру і кохання, поклали квіти до могил полеглих за волю України і відвідали музей, де мали коротку екскурсію і отримали на згадку довідкову літературу з найкращими поба ... Читати далі »
Переглядів: 792 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)

Серпневу відпустку краще планувати на початок або кінець місяця

Погода на українських курортах у серпні буде сприятливою для відпочинку на початку та в кінці місяця.
Про це у коментарі кореспондентові УКРІНФОРМу повідомила завідувач відділу кліматичних досліджень Українського гідрометеорологічного інституту  Вазіра Мартазінова.


"Перша декада серпня непогана для відпочинку, середина гірша, і в кінці місяця можна буде відпочивати спокійно –  метеорологічні процеси тоді стабілізуються", –  сказала Мартазінова.
Вона розповіла, що загалом кліматологи не очікують у серпні такої сильної спеки, як у липні. "Спеки до 32-35 градусів не буде ніде, крім сходу, –  там можуть зберігатися такі температури", –  уточнила кліматолог.
Водночас, за її словами, температурний режим у серпні на всій території країни буде нестійким, а середньодобова температура ... Читати далі »
Переглядів: 674 | Додав: bond | Дата: 26.07.2012 | Коментарі (0)