Середа, 24.04.2024, 13:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 26 » АКЦЕНТИ
11:30
АКЦЕНТИ
Без грошей нема роботи

Управління Державного казначейства в Івано-Франківську затримує фінансування капітальних видатків міського бюджету.

Про це повідомив заступник міського голови-директор департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку Микола Саєвич. За його словами, через затримку фінансування у місті, зокрема, не вчасно ремонтують дороги та фактично призупинена реалізація інших важливих проектів.
«Ремонт доріг на рівні області зараз визначено пріоритетом номер один. Це питання перебуватиме на контролі облдержадміністрації, – каже М.Саєвич. – Ми розуміємо, що не все залежить від нашого міського управління казначейства, але просимо його сприяння у проведенні коштів на  фінансування цих та інших важливих для міста робіт», – зазначив він.
Втім, проблеми в Івано-Франківську не лише з фінансуванням капремонтів доріг. Начальник управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому Богдан Білик наголосив на необхідності першочергового співфінансування проектів із енергоощадності та заміни вікон у навчальних закладах. «З 10 липня нема жодних проплат. Скоро діти вже підуть до шкіл на навчання. І що, нам тоді вікна міняти?», –  обурився Б.Білик. Аналогічна ситуація з фінансуванням робіт склалась і в управлінні капітального будівництва. Через відсутність коштів під загрозою не лише виконання капітальних ремонтів доріг, але й реалізація проекту перекриття центральної частини міста для транзитного руху транспорту. «З дев’ятого числа – жодної копійки казначейство не проводить», – наголосив начальник УКБ Володимир Ковальчук.
У ситуації, що склалась, секретар міськради Руслан Марцінків вбачає цілеспрямовану державну політику тиску на місцеве самоврядування. «У мене таке враження, що робиться це для того, щоб дотиснути місцеву владу уже до кінця. Майже кожен місяць нам блокують кошти, не дають щось робити. А потім вищі керівники критикують місцеві органи влади, що не виконуються програми», – заявив Р. Марцінків і запропонував на наступній сесії міськради ухвалити чергове звернення з цієї проблеми до органів державної влади.
Стах МІРЧУК

Переглядів: 747 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]