П`ятниця, 19.04.2024, 05:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 26 » АКЦЕНТИ
11:31
АКЦЕНТИ
Список Вишиванюка

Губернатор Прикарпаття хоче  для забезпечення максимальної прозорості парламентських виборів переписати в селах всіх заробітчан Обласна державна адіміністрація дасть доручення дільничним інспекторам і сільським радам переписати всіх тих, хто знаходиться на заробітках за кордоном, щоби унеможливити голосування за їхніми паспортами на виборах до Верховної Ради 28 жовтня. Про такий намір повідомив голова ОДА Михайло Вишиванюк на прес-конференції у понеділок.

Керівник області мотивував це тим, що Президент поставив надзвичайно серйозне завдання – забезпечити максимально прозорі вибори. При цьому облдержадміністрація не повинна втручатися у виборчий процес, але має забезпечити все, що необхідно для проведення нормальних виборів, включаючи встановлення веб-камер на виборчих дільницях. „Слава Богу, що Верховна Рада прийняла таке рішення, – наголосив Михайло Васильович. – Щоб не ходили по десять разів з паспортами тих, хто за кордоном, і не голосували „мертві душі”.
Але найперше голова ОДА повідомив, що на минулотижневій зустрічі з Віктором Януковичем він поінформував главу держави про показники соціально-економічного розвитку Прикарпаття за І півріччя.
Зокрема, доповів про приріст у промисловості, який склав 106%, а також – у сільському господарстві, а невисокі темпи будівництва пояснив тим, що його гальмуть тендерні процедури.
Та чи не найголовніша новина від зустрічі з Віктором Януковичем, яку губернатор приберіг насамкінець – закон про мовну політику з відповідними поправками Президент поверне у Верховну Раду на доопрацювання.
Зі слів Михайла Васильовича, Президент в курсі справи і тих всіх тривог, які є в суспільстві. Президент сказав, що Україна була, є і залишається прогнозованою державою, яка послідовно буде виконувати всі зобов’язання, які взяла перед Європейським Союзом. Одне з них – підписання ще в 1995 році Європейської хартії про мови, згідно з якою повинен бути прийнятий закон про мовну політику в Україні. І такий закон буде прийнятий. У ньому буде чітко зазначено, що єдиною державною мовою є українська. Але в той же час буде забезпечуватись і право національних меншин на використання їхньої мови. „Мова про другу державну мову не йде взагалі”, – майже скаламбурив голова ОДА і уточнив, що держслужбовці на службі говоритимуть виключно українською.   
Голова ОДА повідомив, що прийнятий закон про мовну політику в Україні Президент віддав на експертизу. Відтак зауваження і застереження експертів разом із своїми направить у Верховну Раду на доопрацювання.
До речі, в контексті протестів проти мовного закону в обласній раді заговорили про потребу створити облвиконком і перебрати владу в свої руки. Журналісти запитали, як до таких намірів ставиться голова ОДА. Пан Вишиванюк відповів, що то були емоційні виступи депутатів, і він розуміє їхні емоції у тій ситуації. Але, по-перше, Івано-Франківська область не буде встановлювати свої закони, а буде діяти в законодавчому полі України. А, по-друге, він прихильник адміністративної реформи, чіткого розмежування повноважень, розширення повноважень рад і створення облвиконкомів, але для цього «потрібно прийняти цілий ряд нових законів».
Тарас ТКАЧУК



Переглядів: 833 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]