Четвер, 28.11.2024, 15:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Категорії розділу
[356]
Пошук
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті »

Пахнуть хлібом руки пекарів
Минулої неділі Хлібний  Спас відзначили і в Івано-Франківську. В міському парку хлібопекарі та кондитери змагалися у конкурсі на кращий торт та кращий коровай.  Під час ярмарку-виставки «Свято хліба» майже два десятки підприємств представили найрізноманітніші види власної продукції та поділилися із споживачами секретами випічки хлібобулочної продукції. Декілька сотень іванофранківців поласували смачними булочками, рум’яним хлібом та різними видами випічки. Тут можна було придбати як звичні види хліба, так і екзотичні, випечені за унікальними рецептами. Одним словом, пекарі подбали про смаки любителів хліба.
– Ми вперше спробували щось подібне організувати ще два роки тому під час «Карпатського вернісажу», коли провели день хліба. Тоді й виникло бажання організувати окремо свято хліба, – каже голова Гільдії приватних пекарів та кондитерів Івано-Франківська Ростислав Кукурудз. – Це подобається і тим, хто представляє свою продукцію, і мешканцям міста. Найперше ми мали на меті познайомити споживачів із виробниками та подякувати тим людям, котрі щодня печуть хліб для міста, тим, чиї руки пахнуть хлібом.
Протягом чотирьох годин у парку не вщухала музика, учасники свята співали, танцювали, пригощалися хлібом. Окрім традиційних батонів, буханок та плетенок, більшість виробників представили ексклюзивну продукцію, котра продавалася тільки під час свята. «Є тут хліб і дорожчий, цікавіший, ексклюзивніший. Люди пробують, дегустують. Ціна –  не основне, важливо зробити хороший хліб», – зізнається пан Кукурудз.
Здивували відвідувачів свята усі виробники. Дивовижні смачні корзини із булочок та круасанів, коровай із тістечок, смачна композиція «Проводи на полонину», млин із тіста та чимало тортів приваблювали іванофранківців зробити собі біля них фото на пам’ять. Надзвичайно смачний живий хліб представили працівники Клубу органічного землеробства. Кажуть, що це стародавній рецепт хліба, випеченого на основі закваски та борошна грубого помолу.
Наприкінці свята організатори дійства визначили переможців у номінаціях "Кращий коровай” та "Кращий торт”. Переможцем стало ВАТ «Івано-Франківський хлібокомбінат», котрий представив велетенський, майже двадцятикілограмовий обрядовий хліб. Над оздобленням цього витвору працівники хлібокомбінату трудилися протягом двох днів. А серед кондитерських виробів найкращим тортом визнали солодке диво від «Косівської випічки «Анничка».
Володимир БОДАК
Фото автора


КОМЕНТРА
Світлана Криворучко,
генеральний директор ВАТ «Івано-Франківський хлібокомбінат»:
– Це свято дає нам можливість показати те, що ми можемо і вміємо зробити. Хлібокомбінат націлений на масовий випуск хліба, але насправді в нас працюють люди із золотими руками, котрі вміють виробляти надзвичайні ексклюзивні речі – короваї, кондитерські вироби. Ті вироби, котрі виготовляються на замовлення, – це справді шедеври пекарського мистецтва. З нагоди «Свята хліба» на конкурс ми підготували коровай і торт.
В Івано-Франківську таке свято проводиться тільки вдруге. Проте ми вже маємо позитивний досвід із подібних конкурсів, котрі проводилися на всеукраїнському рівні. Нещодавно ми повернулися із «Барвистої України» та «Свята українського короваю». Там ми мали можливість побачити, який хліб виготовляють у всій Україні. Щось ми запозичили, чогось навчилися. Також доводиться постійно удосконалювати свою роботу, адже на ринку появляються нові види сировини, з яких можна виготовляти ексклюзивні речі.
Категорія: | Додав: bond (02.09.2010)
Переглядів: 941 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]