Четвер, 28.11.2024, 09:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Категорії розділу
[356]
Пошук
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Статті »

Кожне вино особливе
Ідея проведення такого свята, як стверджують його організатори, виникла торік спонтанно, проте стала доброю традицією. Саме перша дегустація і започаткувала клуб із назвою «Виноградарі Прикарпаття». До лютого вже встигають виграти молоді вина, а тому їх можна сміливо вживати.  Організатори дегустації також запевняють, що вино без кохання неможливе, тому й приурочили його до Дня закоханих.
На дегустацію з’їхалося 48 виноградарів, з яких 27 – винороби. Відрадно, що виготовленням вин займаються не тільки чоловіки, але й жінки.
Спробувати вино і поділитися враженнями з іншими шанувальниками «любовного трунку» вирішив і я.
Дегустація проводилася за всіма належними для цього правилами. А тому мені вдалося насолодитися не тільки смаком білих, рожевих та червоних напоїв, але й заглянути в бокал та спробувати відрізнити один сорт вина від іншого. Як виявилося, дегустація не минула даремно, бо саме таким шляхом сам для себе я визначив, що буваю деколи вибагливим у виборі вина.
Якщо вам здається, що скуштувати 39 вин дуже просто, то ви помиляєтеся. Після кожного чергового вина залишається чимало вражень. І навіть після десятого чи п’ятнадцятого скуштованого вина, ви не забудете смаку та аромату першого. І все тому, що дегустуєте ви ці напої правильно, так як годиться.
Заступник голови клубу «Виноградарі Прикарпаття» Василь Зварич каже, що такі дегустації – це тільки перші паростки на шляху до справжніх свят вина. Надалі організатори мають на меті проводити відкриті свята, щоби продукт виноробів могли скуштувати більше людей. Та й конкурс серед виноробів хочуть проводити не «насліпо», а так, щоби кожен винороб міг самостійно представляти власноруч виготовлені вироби і тут же отримати оцінку від дегустаторів.
Що цікаво, вино, котре було визнано кращим минулого року, не брало участі у цьогорічному конкурсі. Його всім присутнім запропонували спробувати на десерт – після дегустації всіх 39 вин.
За підсумками голосування учасників дегустації, кращим напівсухим вином стала «Ізабелла» Ігоря Мельниченка, десертним – «Ізабелла» Василя Парфана, а найбільшу кількість балів отримало плодово-ягідне вино з вишні та порічки Михайла Лучина. Саме пан Михайло став володарем перехідного кубка.
Володимир БОДАК
Категорія: | Додав: bond (17.02.2011)
Переглядів: 619 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]