Четвер, 18.04.2024, 13:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 7 » Згадали про межі
11:05
Згадали про межі
Напередодні старту нового сезону розгорівся скандал в Тисменицькій районній федерації футболу. Рішенням виконкому ТФФ з числа учасників змагань було виключено «легіонерів» – команди сіл Івано-Франківської міськради, які виступали в першості з незапам’ятних часів. Мова про Вовчинець, Крихівці, Угорники, Микитинці і Хриплин.

Варто нагадати, що до початку 1980-х Тисменицький район іменувався Івано-Франківським. При його реорганізації згадані села відійшли до обласного центру, що не заважало їм надалі виступати у чемпіонаті Тисмениччини. Більше того, останнім часом тут виступали й окремі команди обласного центру. Про територіальні межі тоді ніхто не згадував…
Але рішення прийнято. Що робити тепер? Як виняток, згаданій п’ятірці запропоновали місце в другому районному дивізіоні без права підвищення у класі. «Легіонери» з цим не погодилися і звернулися до федерації футболу Івано-Франківська. В понеділок відбулася звітно-виборна конференція цієї організації, на якій її головою переобрано Івана Гергелюка. Іван Петрович запевнив, що місто готове організувати для сільських команд свій чемпіонат (матчі двома складами у вихідні), долучивши до участі ще котрийсь з мікрорайонів – Опришівці чи Пасічну.
Втім несподівано визрів інший варіант: на базі міських-сільських команд формують одну з груп другої обласної ліги. Наразі зійшлися саме на цьому варіанті. Хоча виключати чергової колізії все ж не варто. До речі, в обласній федерації футболу підтримують позицію тисмениччан, вважаючи, що регіональні змагання мають проводитися винятково за територіальним принципом.
Але тут є певні нюанси. Приміром, в чемпіонаті Калущини змагаються команди Підгірок та Хотіня, що входять до меж Калуша. Не виключати ж їх тепер з турніру… А в чемпіонаті сусідньої Долинщини грають шість сіл, підпорядкованих Болехівській міськраді. Навряд чи їх розлучення додасть інтриги змаганням. А ще у нас є Яремчанська міськрада, котра віднедавна не представлена у жодній першості…  
Переглядів: 835 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]