Четвер, 28.03.2024, 20:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Січень » 21 » Вдруге підпалили теплотрасу – недбалість чи кримінал?
10:14
Вдруге підпалили теплотрасу – недбалість чи кримінал?
Минулої суботи у підвалі будинку №4, корпус 2, що на вулиці Довженка, невідомі знову підпалили труби опалення і гарячого водопостачання. Чотири багатоповерхові будинки (350 квартир) впродовж семи годин залишалися без тепла і гарячої води, — повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. — Через великі втрати води в цих мережах відсікло котельню, що на вулиці Гетьмана Дорошенка, яка обслуговує понад півсотні будинків ЖЕО №3. Нагадаємо, що це вже друга пожежа на тепломережах у підвалі згаданого будинку. Перша сталася 10 січня.

Як повідомив заступник начальника міського відділу внутрішніх справ підполковник міліції Андрій Прусак, на місце події виїжджала слідчо-оперативна група, яка, за його словами, «зробила все, що могла». Винуватців першої пожежі встановили і затримали. Ними виявились двоє осіб без постійного місця проживання із одного з районів області. Але згодом їх відпустили. Що, мовляв, з них можна взяти. «Особи встановлені, але є питання відшкодування збитків», — зауважив заступник начальника міськвідділу міліції.  Збитки комунальники ще мають підрахувати, а підполковник Прусак принагідно повідомив, що за умисне пошкодження майна накладається штраф у сумі 70 тисяч гривень.
Перший заступник міського голови Зіновій Фітель такими роз’ясненнями правоохоронців залишився невдоволеним: «Ви кажете, що нічого з них не можна взяти. Так і все місто можна спалити, і нічого не буде, — розмірковував перший віце-мер. – Ми зараз замінюємо у підвалах труби на пластикові і подібні проблеми будуть лише збільшуватися. Може, краще відмовитися від пластикових труб у підвалах?», – вирішив порадитися з комунальниками пан Фітель і почув у відповідь: «А металеві труби будуть красти».
Але, як з’ясувалося, не все з другим підпалом так зрозуміло, як це може видатися на перший погляд. Можливо, бомжі до нього не мають жодного стосунку. Начальник ЖЕО №3 Сергій Ткачук каже, що складається таке враження, що другий підпал був навмисним. «Водою на півметра затопило магазин «Матриця», пошкоджені комп’ютери. Власниця магазину підозрює, що це зробили навмисне», — повідомив пан Ткачук. «Версій може бути багато, — погодився підполковник Прусак, — ми будемо працювати». «Це все треба з’ясувати і довести ці справи до логічного кінця», — зобов’язав правоохоронців перший заступник міського голови Зіновій Фітель. 
Наш кор.
Переглядів: 1146 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]