П`ятниця, 29.03.2024, 10:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 17 » У військовій частині 1241 внутрішніх військ МВС України освячено каплички
14:44
У військовій частині 1241 внутрішніх військ МВС України освячено каплички
12 червня військова частина 1241 ВВ МВС України відкрила свої двері перед митрополитом Галицьким, керуючим Івано-Франківською єпархією УАПЦ Андрієм для освячення релігійних куточків в народознавчих світлицях військової частини.
 Релігійні куточки були побудовані з допомогою   священика УАПЦ отця Михайла Ганущака, релігійних громад міста та області.  Командир частини підполковник Шуляк Петро Юрійович та особовий склад з хлібом сіллю зустріли гостей, які прибули на освячення. Крім освячення капличок в підрозділах частини, священики подарували всім військовослужбовцям іконки Божої Матері, адже саме вона була покровителькою воїнів-захисників України — запорізьких козаків. На останок митрополит Андрій побажав військовослужбовцям з честю і гідністю нести службу і захищати та обороняти свою Батьківщину.
Враховуючи специфіку виконання завдань, які покладені на внутрішні війська МВС України та безпосередньо на військову частину 1241 ВВ МВС України, командування частини спільно з представниками церков різних релігійних конфесій та релігійних напрямів постійно веде пошук нових, більш ефективних форм співпраці щодо задоволення релігійних потреб військовослужбовців та членів їх сімей.
Попередній досвід, який здобуто за ці роки, свідчить, що вміла організація душпастирської роботи – це запорука зміцнення морально-психологічного клімату у військових колективах, духовно-патріотичного збагачення військовослужбовців, що в кінцевому рахунку позитивно впливає на результати службово-бойової діяльності підрозділів.
Для  формування високого морального духу військовослужбовців, виховання національної свідомості, християнської моралі та етики, патріотизму, любові до національної історії, гордості за належність до української держави командування частини започаткувало проведення священиками, студентами Духовного інституту додаткового циклу лекцій та бесід під загальною назвою «Недільна школа воїна-християнина».
З 2010 року проводиться душпастирська опіка військовослужбовців частини Центром  душпастирювання силових структур ім. святого Дмитрія Солунського УГКЦ, який існує при духовній семінарії в м. Івано-Франківську.
Щонеділі семінаристи відвідують військовослужбовців, проводячи для них бесіди християнського повчального характеру. Переглядаються релігійні і морально-виховні фільми, після яких відбуваються обговорення.
З 2-го півріччя 2011 року було започатковане щомісячне служіння Молебню. Крім спільних бесід із військовослужбовцями, проводяться й інші форми діяльності, а саме допомога в організації спільних прощ для військовослужбовців, організація переглядів відеофільмів катехитично-повчального характеру та їх обговорення.
Досвід душпастирювання у військовій частині 1241 ВВ МВС України був розповсюджений в 2011 році Всеукраїнським міжконфесійним релігійним християнсько-військовим братством як взірець співпраці між церквами – засновниками братства та військовими частинами.
Переглядів: 1955 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]