Вівторок, 16.04.2024, 12:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 29 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
11:07
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Реклама non grata
В Івано-Франківську дали прочуханки несумлінним власникам зовнішньої реклами


Місцеві підприємці нарешті відчули на собі тверду руку франківського КП «Рекламно-інформаційний центр». Попередня спроба впорядкувати незугарні «двигуни торгівлі» у квітні цього року зазнала фіаско, адже їхні власники мало не з кулаками стали на захист свого майна. Натомість, минулої середи комунальникам таки вдалося позбавити «промоушену» чотирьох бізнесменів-порушників.

Демонтувати зовнішню рекламу магазину «Центральний» на площі Ринок, «ВікноЛІДЕР» та «Шенген» на вулиці Січових стрільців, а також «Пелікан» на вулиці Галицькій своїм рішенням постановив виконком міської ради. Представники КП «ІФРІЦ» переконують: реклама там встановлена без дозвільної документації. А приписи та попередження комерсантам, як об стіну горохом.
«Тут реклама закриває ввесь фасад будинку, – вказує директор комунального підприємства «ІФРІЦ»  Вікторія Шахоріна на нещодавно відкритий на площі Ринок магазин «Центральний». – Дозволу на рекламу ніхто не отримував, на приписи теж реакції нема. Тому – примусовий демонтаж».
Розправа над рекламною конструкцією на фасаді «Центрального» пройшла без шуму і пилу. Власник магазину так і не з’явився, хоча про візит був попереджений, запевняють комунальники. Чекати його не стали, і за якихось півгодини демонтаж було завершено. Оскільки підприємець був відсутній, забраковану рекламу представники комунального підприємства конфіскували. Пізніше власник зможе її забрати, але встановити все одно не матиме права.
«Реклама буде в нас на складі, аж поки власник не оплатить послуги за демонтаж, –  пояснює інспектор відділу контролю за рекламою КП «ІФРІЦ» Наталя Федьків. – Тоді він зможе її забрати, виготовити документи на її правильне розміщення і аж тоді встановити».
Наступними «жертвами» франківських рекламістів стали підприємці на вулиці Січових стрільців, 54 – магазин «ВікноЛІДЕР» та туристичний центр «Шенген». Тандем їхніх рекламних вивісок повністю закрив собою фасад пам’ятки архітектури місцевого значення.
Тут особливого спротиву представники «Рекламно-інформаційного центру» теж не зустріли. І після недовгої полеміки з працівниками офісів незаконно встановлені  рекламоносії розібрали.
Ще один об’єкт уваги рекламістів – магазин «Пелікан», що на вулиці Галицькій, 98, комунальників не дочекався і перед їхнім приїздом самоліквідував свою рекламну вивіску.
В цілому, зазначають у КП «ІФРІЦ», претензії до розміщення реклами у них є мало не до кожного бізнесмена, що працює в центрі міста. «Розбірки» з ними ще попереду.
Оксана ГЛУШКЕВИЧ
Переглядів: 779 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]