П`ятниця, 19.04.2024, 00:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Січень » 17 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
12:29
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Ігор  ДУТКА,
депутат міської ради, голова фракції «Партія регіонів»



Потрібно робити щось корисне  і чесне для громади


 Традиційно новорічні свята – це час підбиття підсумків, час замислитись над своїми досягненнями та невдачами. У ці дні всі ми живемо майбутнім, прагнемо змін та сповнені урочистим піднесенням. Я вважаю, що ситуація в Україні у 2013 році буде кращою, ніж у минулому році, хоча і непростою. Не належу до категорії песимістів, не тому, що романтик за поглядами, ні. Знаю, що не все, що запланували, вдається теперішній владі, проте неозброєним оком видно, що поліпшення рівня життя найуразливіших верств населення є пріоритетним напрямком соціальної політики держави. Президент та Уряд країни роблять усе можливе, щоб поліпшити умови життя ветеранів війни та праці, інвалідів, пенсіонерів та інших. Мені також боляче і сумно за невдачі, втім, бачу, вірю, розумію, що в Україні зароджується справжня європейська демократія та економічна стабільність, але цей процес не може бути швидким.
…Не обов'язково обливати брудом мера міста, чиновників чи будь-якого держслужбовця, роблячи на цьому дешевий піар. Потрібно просто робити щось корисне і чесне для усієї громади міста.
Адже в місті чимало проблем, які потребують нагального вирішення, але народні обранці немов у затемнених окулярах вперто їх не помічають. А якщо й говорять, то звинувачують у всіх гріхах міськвиконком, який  вони самі і призначили. Особливо прискіпливо ставляться до членів виконкому, а також тих начальників управлінь та відділів, котрих призначено по квоті не їхньої політичної сили. Хочу підкреслити, що в Партії регіонів немає жодного члена виконкому, немає представництва ні на керівних, ні на рядових посадах в установах, що входять в структуру виконавчого комітету та міської ради. Може, прийшов час розплющити очі й призначати на посади фахівців без політичної приналежності, а не крикливих однопартійців? Напевно, варто у час економічної кризи не споруджувати щомісяця у кожному сквері пам’ятники, а відкрити пристанища для безхатченків, молодіжні центри та інше.
Нефахове розуміння проблеми того чи іншого керівника в будь-якій галузі міста приносить шкоду у вирішенні нагальних проблем. На мою думку, Івано-Франківська міська рада занадто заполітизована. Звичайно, політичні дебати потрібні, але коли депутати більше займаються політикою, а не господаркою, це аж ніяк не на користь громади міста. Політики нам вистачає на загальнодержавному рівні та в період виборчих кампаній. Не потрібно з міської ради робити філію Верховної Ради і бездумно виконувати вказівки партійних босів, змагаючись у швидкості виголошення заяв та декларацій між обласними, міськими, районними радами, зміст яких зводиться до популістських необґрунтованих звинувачень і, крім дешевого піару політиків-популістів, нічого корисного для громади міста не дає.
Треба завжди пам’ятати, що депутат обраний громадою міста, тому кожен іванофранківець має право запитати його, що він зробив за свою каденцію. Проста арифметика: один депутатський голос – це голос тисячів городян. Варто про це пам’ятати міським обранцям і займатися справами міста. Сприяти розвитку малого і середнього бізнесу. По-газдівськи використовувати кошти, що зібрані в міську казну, на ремонт доріг, теплотрас, прибудинкових територій,  привести в порядок школи, дитсадки, лікарні – словом,  усю господарку міста. Адже від усіх нас залежить, яким наш Івано-Франківськ буде завтра.
На мою думку, важлива активність кожного пересічного українця, а особливо – молодих людей. Приємно, що в нашому місті є багато молодіжних організацій, які активно цікавляться громадським життям міста. Як приклад, міська МГО «Молоді регіони» на чолі з Анатолієм Халамендою. Тільки протягом 2012 року вони провели понад 300 соціальних, спортивних, мистецьких проектів. Відрадно те, що молодим регіоналам не потрібні винагороди – вони займаються благодійністю від щирого серця. Адже своїм прикладом хочуть привернути увагу українців до тої чи іншої проблеми.

Переглядів: 574 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]