Четвер, 28.03.2024, 11:13
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 26 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
11:23
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Олег КОРЖАК,
депутат Івано-Франківської міської ради, фракція «Наша Україна»


Підкорити  свою Говерлу


Вже доброю традицією для нашої сім’ї є щорічне сходження на Говерлу. Це не просто похід на найвищу гору, це справа, яку ми присвячуємо направду великому національному святу – проголошенню Декларації Незалежності нашої держави. Цього року ми відсвяткували її 22-гу річницю. Однак, коли береш участь у підкоренні найвищої точки України, розумієш, що це дуже символічно, адже відкривається багато такого, чого не побачиш у буденній суєті.
Прибувши до підніжжя Говерли, ми зауважили велику кількість автівок та автобусів. Приємно, що люди зберігають традицію сходження, не лякаючись ані важких випробовувань, ані погодних примх, ані стомленості.  Тож у думках одразу виникає паралель: Говерла - найвища точка України і, щоб зійти на неї, потрібно докласти неабияких зусиль, але все одно ці люди тут, вони знають, для чого йдуть. І сама Україна, молода держава, якій цієї осені знову приписали чергове випробування. Цього разу ситуація справді непроста. Вибори – поняття не нове для нашої держави, але на моїй пам’яті ці змагання ще ніколи не були настільки жорсткими та безкомпромісними. Ми всі вже звикли до того, що політики готові на багато що, аби нашкодити опонентові, але тепер це поширилося на увесь народ (на жаль), і результат від цього може бути найнеочікуванішим.
Чи можемо ми протистояти цьому яким-небудь чином? Чи можемо ми впливати на ситуацію?
Подумати тільки - 2061 м, більше двох кілометрів похилими схилами, горбами і лісами ти починаєш підкорювати вершину, розуміючи, що насправді це важко, але можливо. 2061 – в даному випадку – солідна цифра. А як щодо 46-ти мільйонів? Звучить значно впевненіше, чи не так? Чи здатна ця цифра вплинути на перебіг подій, які зараз склалися в Україні, чи здатна вона диктувати результат? Напевне, таки здатна. Про це свідчать постійні протести, голодування, яке так і не припиняється під стінами Українського дому, передаючи естафету все новим і новим людям, які продовжують прибувати туди, щоб показати, що їм не байдуже, що вони хочуть зберегти рідну мову і захистити її.
Ще одне, що дуже потішило під час сходження: приїхали люди не лише із Західної України, але й зі Східної України, а ще - багато молоді. Саме вони, як ніхто інший, зараз доводять, що здаватися і підкорятися всім примхам влади – не їхній шлях. Вони не здаються і виборюють своє право на рідну мову за рахунок власного здоров’я, сил, переживань батьків та супротиву міліції.
Під час сходження цікавою стала зустріч з представниками із Білорусії, які також приїхали підкорювати Говерлу. Вони підійшли до нас і попросили…прапор. Білоруси вирішили винести його нагору, а потім забрати з собою додому на згадку. Здавалося б – дрібниця, але з іншого боку, що несе в собі прапор? Це символ волі, свободи, незалежності, демократії. Для цих людей такі поняття вже давно втратили теперішню форму, для них це вже минуле. Тому мимоволі запитую себе: невже і ми йдемо тією ж дорогою? Хотілося б вірити, що ні…
Коли бачиш, що для того, аби на річницю проголошення основоположного документа для нашої країни з’їжджаються люди з усіх-усюд, коли прибуває стільки молодих людей, розумієш, що в цій країні нічого не втрачено, у нас дуже велике майбутнє, і ми до нього дійдемо. Через горби, завали і перешкоди, але дійдемо, доклавши багато праці і, що основне, повіривши у свої сили. Коли знаєш, до чого йдеш, пройти цей шлях значно легше. А коли довкола тебе збираються люди, у яких спільна мета, тоді цей шлях стає приємним випробуванням, бо не маєш сумнівів, що нам таки вдасться його пройти!

Переглядів: 672 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]