П`ятниця, 26.04.2024, 21:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Лютий » 2 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
12:54
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Олександр БУБЕН,
депутат міської ради, фракція «За зміни в Івано-Франківську»


А громада це хто?

Мені, як керівнику постійної комісії з питань  промисловості та підприємництва особливо ріжуть вухо закиди та некоректні висловлювання на адресу представників бізнесу, які лунають останнім часом з уст «обраних» чи призначених чиновників.
Чомусь владці, фактично найняті нами, громадянами, для захисту наших інтересів, дозволяють собі відокремлювати бізнес від громади. Маніпулюючи свідомістю людей та викривлюючи істинний стан речей, вони розділяють суспільство на «нас» – громаду та «їх» – представників підприємницьких кіл різних рівнів.


Мені дійсно не зрозумілий такий поділ, я не уявляю, як можна протиставляти поняття, які по суті є одним цілим, адже бізнес – це також частина громади, його важлива невід’ємна частина. Це маленькі та великі колективи людей, цілі галузі, які своєю щоденною діяльністю забезпечують вироблення продукції, створення та подальше розподілення доданої вартості.
Саме бізнес рухає та розвиває економіку міста, бізнес наповнює бюджет податками, бізнес дає ресурс, який дозволяє владі розподіляти гроші на освіту, медицину та культуру.
З невідомих мені причин у нашому місті ми спостерігаємо тенденцію такого собі «споживацького» ставлення до підприємств та підприємців зі сторони чиновників. Бізнес завжди «повинен», «мусить», «має». 
Чому представники бізнесу, підтримуючи культурні та мистецькі традиції, освітні та спортивні програми, сплачуючи податки до бюджетів різних рівнів, забезпечуючи людей роботою, є «хорошими» та «потрібними». А варто тільки з’явитися першим труднощам та проблемним питанням на горизонті, то вони стають чужими та відокремленими – «не громадою».
Я щиро вважаю, що кожен із нас є часточкою єдиної громади, усі ми, наші колективи, незалежно від масштабів та форми власності наших підприємств – нероздільна частина одного цілого. Всі ми на своєму місці виконуємо власну важливу ділянку роботи, піклуємося про добробут наших рідних та близьких, наших дітей та батьків, дбаємо про їх благополуччя. І як результат – цим самим ми гарантуємо розвиток та стабільність нашого міста.
Крім того, ми чітко виконуємо свої фінансові зобов’язання. І хоча нам постійно доводиться пристосовуватися до нових умов, до змін у законодавстві, ми не зупиняємося, адже ми знаємо: поки ми працюємо – ця громада живе і дихає. А завдання людей «обраних» не допускати конфлікту інтересів, враховуючи при цьому інтереси усіх членів громади.
Переконаний, що про радикальні зміни і стрімкий розвиток нашого суспільства ми зможемо говорити тільки тоді, коли «обрані» зрозуміють, що немає міфічних «їх». Є одне ціле – ми, громада, яка тільки завдяки спільним зусиллям, чіткому баченню причин негараздів та клопіткій праці зможе подолати усі труднощі та досягнути справжнього успіху.
Переглядів: 723 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]