Четвер, 25.04.2024, 18:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 29 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
15:13
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Наше завдання –
не повторювати чужих помилок



 
Наталя ГОЛОДЮК,
депутат міськради, ВО «Свобода»


Пригадується мені, як тільки розпочалася каденція депутатів 6-го демократичного скликання, всі закидали нам, молодим депутатам, що у нас відсутній досвід у вирішенні проблем. Проте ми з величезною завзятістю взялися за їх вирішення. А роботи було ой як немало.
Фракція ВО «Свобода», до якої я належу, довірила мені працювати у депутатській комісії з питань будівництва, архітектури, земельних відносин, охорони навколишнього середовища та сприяння розвиткові сіл. Парадоксом для мене було те, що багато конфліктних питань, що стосувалися землі та будівництва, дісталися нам у «спадок» з попередніх каденцій, які чомусь не були вирішені значно досвідченішими депутатами. Але ми, сповідуючи теорію послідовних кроків, вникали у суть питання, і в межах своїх повноважень намагалися вирішувати проблему.
Наведу один приклад. На сесії міської ради попереднього скликання було роздано людям земельні ділянки, що знаходяться у мікрорайоні «Черешеньки» («Пасічна»). Намір нібито хороший, оскі-льки давав можливість «корінним» жителям «Пасічної» обробляти земельну ділянку для свого блага і, по можливості, покращувати свої житлові умови. Але чомусь при розподілі земельних ділянок забулося про одну «дрібницю», а саме: на той час ще не були розмежовані землі м. Івано-Франківська та Тисменицької райдержадміністрації. Наслідком цього рішення стала тривала судова тяганина, яка триває і досі. Але найважливіше те, що депутати минулого скликання зробили заручниками ситуації простих мешканців. І мені як депутату від мікрорайону «Пасічна» неодноразово доводилося чути нарікання мешканців, чому вони не можуть оформити виділені їм земельні ділянки. Виникає риторичне запитання: невже депутатам минулого скликання не було відомо про відсутність меж між населеними пунктами?
Також пригадується, що цього року ми, депутати, змушені були закладати у бюджет 6,2 млн. грн. на примусове виконання судових рішень. Тобто ці 6,2 млн. грн. - це наслідок прийняття депутатами минулого скликання не зовсім правильних рішень, і в результаті - судове рішення не на користь громади. А за ці гроші в мікрорайоні «Пасічна» можна було б вирішити вже цього року ряд важливих питань, зокрема встановлення шатрових дахів в декількох будинках, ремонт міжбудинкових проїздів. Адже саме на це коштів у бюджеті зараз катастрофічно не вистачає.
На жаль, ситуація з 6,2 млн. грн. – непоодинокий випадок. Теперішня ситуація з багатомільйонними боргами на ДМП «Теплокомуненерго», коли стоїть питання, чи почнеться вчасно опалювальний сезон, фактичне банкрутство наших ЖЕКів, заборгованість яких останніми роками постійно зростала, але цього чомусь не помічали – це також наслідки минулих рішень (або ж чиєїсь бездіяльності).
Жаль, що такі помилки мали місце в минулому скликанні. Наше ж завдання – не повторювати їх тепер.
Переглядів: 693 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]