П`ятниця, 26.04.2024, 21:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 24 » ТРАФУНКИ
11:21
ТРАФУНКИ
Врятувати честь мундира
За інформацією СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області минулого тижня працівники відділу внутрішньої безпеки в Івано-Франківській області ДВБ МВС України спільно з працівниками УСБУ в Івано-Франківській області провели заходи щодо документування протиправних дій працівників міліції. Так в одному з сіл Надвірнянського району були затримані два дільничних інспектори міліції місцевого райвідділу, які, зловживаючи своїм службовим становищем та переслідуючи корисливі мотиви, протягом 15-17 листопада вимагали та отримали від жителя Надвірнянського району грошові кошти в сумі 2000 гривень за позитивне прийняття рішення по матеріалах, пов’язаних з фактом спричинення ним тілесних ушкоджень громадянину.
Матеріали за даним фактом скеровані у прокуратуру Надвірнянського району для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

Не все золото, що блищить

Як відомо, прикраси з дорогоцінних металів мають високу ціну. Утім, якщо вже купувати їх, то тільки у спеціалізованих магазинах і тільки вироби легальних ювелірних підприємств. В такому випадку ймовірність купити підробку невелика. А ось купувати золоті ювелірні вироби, скажімо, з рук, не варто. У цьому нещодавно переконалася 64-річна мешканка Рожнятівського району. У селі пенсіонерку перестріла невідома жінка, яка запропонувала придбати золоті прикраси за помірною ціною. Старша жінка погодилася на привабливу пропозицію і віддала продавчині вісім тисяч гривень. Лише згодом пенсіонерка помітила, що ювелірні вироби – справжнісінька підробка. Із заявою про шахрайство жителька Рожнятівщини звернулася у міліцію. Наразі співробітники міліції здійснюють заходи, спрямовані на встановлення особи та затримання пройдисвітки, – повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

«Червоний півень» у підвалах
З настанням холодів почастішали випадки загорань в підвальних приміщеннях багатоповерхівок в обласному центрі. Лише впродовж жовтня-листопада сталося близько десятка таких пожеж. Як зазначають рятувальники, за статистикою, в більшості випадків  винуватцями пожеж в підвалах стають «безхатченки». Щоб запобігти в подальшому таких випадків, за ініціативи Управління МНС в області та за дорученням міського голови Івано-Франківська було проведено рейдові перевірки протипожежного стану підвальних та горищних приміщень багатоповерхових житлових будинків обласного центру. Як з’ясувалося, більшість підвальних та горищних приміщень багатоповерхових житлових будинків не зачинені, вільно доступні для сторонніх осіб, захаращені побутовим сміттям. Зокрема, така ситуація спостерігається в будинках №№4, 12 та 38 на вулиці Коновальця, №37 на вулиці Короля Данила. А от у багатоповерхівці під №30 на вул. Сахарова, як зізнаються мешканці, вже неодноразово виникали загорання в підвальному приміщенні, де тимчасово облаштували собі помешкання особи без постійного місця проживання.
Рятувальники сподіваються, що все ж таки працівники житлово-експлуатаційних організацій та мешканці будинків спільними зусиллями подбають про належний захист підвальних приміщень, щоб в подальшому недопустити біди, – повідомили в центрі пропаганди УМНС в області. 
Христина СТЕФІНІВ
Переглядів: 671 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]