П`ятниця, 26.04.2024, 03:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 8 » ТИЖДЕНЬ
10:38
ТИЖДЕНЬ
Таксистів заспокоюють
Правоохоронці затримали осіб, які підозрюються у навмисному пошкодженні машин однієї зі служб таксі Івано-Франківська.
Про це повідомив заступник начальника МВ УМВС підполковник міліції Андрій Прусак. «За підозрою у скоєнні цих злочинів затримано четверо осіб. Зараз проводяться слідчо-оперативні заходи для встановлення можливих свідків цих подій та профілактичне відпрацювання міста, до якого задіяні 100 співробітників міліції та 15 екіпажів ДАІ», – заявив він.
Нагадаємо, що минулого тижня під стінами УМВС в області та адмінбудинком таксисти провели акцію протесту, викликану хвилею пошкоджень і підпалів автівок однієї зі служб таксі. Загалом невідомі пошкодили сім і підпалили три таксівки. На розкриття цих злочинів голова ОДА Михайло Вишиванюк дав правоохоронцям тиждень часу.

Зникли три  маршрути
Приватні перевізники продовжують відмовлятися обслуговувати окремі міські автобусні маршрути через їхню начебто збитковість.
Останнім часом в місті один за одним перестали функціонувати одразу три  автобусних маршрути – № 33 «м-н «Каскад» – ВО «Карпати»,  №82 «Обласна лікарня – вул. Микитинецька» та №83 «АС-2 – Онкодиспансер». Автобуси, які досі їх обслуговували, зараз працюють на інших, в тому числі й районних, маршрутах.
Попри чималу конкуренцію під час останнього конкурсу на обслуговування міських автобусних маршрутів, окремі з них все ще залишаються недоукомплектовані рухомим складом. Зокрема, фактично лише один автобус залишився на маршруті №27 «м-н «Каскад» – вул. Кармелюка». Немає третього автобуса на маршруті №81 «с.Микитинці – вул. Дністровська». Четвертої одиниці рухомого складу не вистачає на маршрутах № 67 «АС-3 – вул. Максимовича» та №71 «Обласна лікарня – вул. Петлюри», п’ятої – на маршруті №73 «АС-4 – АС-2», а восьмої – на маршруті №28 «м-н «Каскад» – АС-3», бо автобус, який за результатами конкурсу мав би на ньому працювати, все ще обслуговує маршрут №10. А маршрути №№ 2, 3, 40, 53, 63, 74 не функціонують вже роками.
Натомість перевізники взялися «обкатувати» новий маршрут №40-а «Радіозавод – Аквапарк». За тиждень «обкатки» пасажирів у автобусах маршруту №40-а ще не багато. А ось автобуси маршрутів №№29 і 85, які він мав би розвантажити, в «години пік» й надалі переповнені.

Хто рано встає...
На годину раніше починати прибирання Івано-Франківська закликає комунальників секретар міської ради Руслан Марцінків.
«У неділю, коли люди йдуть до церкви, в центрі міста дуже багато сміття, – каже Р.Марцінків. – Звичайно, це не лише проблема ЖЕО, це проблема мешканців, які після суботнього відпочинку в місті залишають після себе купи непотребу. Але я би казав, щоб прибирання міста починалось на годину раніше».
Його повністю підтримав перший заступник міського голови Зіновій Фітель: «Років двадцять тому так і було. Старожили комунальної галузі це добре пам’ятають. Виносьте таку пропозицію на розгляд міськвиконкому і, я думаю, її підтримають», – порекомендував З.Фітель.
«Дійсно, колись місто влітку починали прибирати не о шостій, а о п’ятій ранку і робили це до сьомої години, а взимку – з 6.00 до 8.00», – підтвердив слова першого віце-мера т.в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Валерій Козлов.
Трохим  ЛЮДЕРА
Переглядів: 983 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]