П`ятниця, 29.03.2024, 14:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 2 » ТЕМА
11:36
ТЕМА
Навчальний корпус – замість «Вавилону»

Звична для іванофранківців вивіска «Вавилон» при в’їзді до міста більше не приваблюватиме клієнтів цього нічного клубу. З 1 вересня у цих стінах розпочнуть навчання майже читири тисячі студентів Інституту туризму Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Від часу створення цього підрозділу студенти навчалися у корпусі на вулиці Чорновола,1. А протягом чотирьох років проводилися підготовчі роботи із облаштування приміщення колишнього радіозаводу. Нагадаємо, що поруч розташований ще один структурний підрозділ університету – Інститут природничих наук.

Як запевняє керівництво навчального закладу, наразі це тільки перша черга, згодом при Інституті туризму буде розвинена вся належна інфраструктура. На відкритті навчального закладу побували заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький, народні депутати Ігор Зварич та Василь Чуднов, голова обласної ради Олександр Сич, голова міської ради Віктор Анушкевичус. Після офіційної частини та освячення нового приміщення в актовій залі інституту відбувся урочистий концерт. Відкриваючи приміщення, ректор університету Богдан Остафійчук відзначив, що загалом на реконструкцію приміщення було витрачено майже 20 мільйонів гривень. Втім, за словами ректора, виконано ще далеко не всі роботи із облаштування території та навчально-виробничого корпусу.
«Про перехід Інституту туризму у нове приміщення мова велася ще з 2006 року. Колись це був будинок культури радіозаводу. Тому нам довелося переобладнувати приміщення для навчально-виробничих та наукових потреб. Ми ввели в дію першу чергу навчально-виробничого комплексу, складовою частиною якого є Інститут туризму. Крім інституту, в цьому приміщенні планується розмістити коледж туризму і готельного господарства, базу практики, де буде туристична агенція, рекламно-інформаційна агенція, студентський ресторан та готель. Загальна площа – понад 14 тисяч квадратних метрів. Більш потужного навчального закладу як складової частини університету не має ані наш університет, ані будь-який інший навчальний заклад області», – каже директор Інститут туризму Володимир Великочій.
Це не останній об’єкт Прикарпатського університету, котрий тішитиме оновленням студентів і викладачів. Невдовзі планується введення в дію плавального басейну в спортивному комплексі «Олімп», а також добудова житлового будинку для сімей працівників університету.
Володимир БОДАК

Для довідки
Інститут туризму був створений ще у 2003 році на виконання державної програми розвитку туризму. Сьогодні це найпотужніший вищий навчальний заклад туристичного спрямування у західному регіоні.


Переглядів: 1199 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]