Вівторок, 16.04.2024, 10:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 4 » СВОБОДА СЛОВА
11:22
СВОБОДА СЛОВА
Нема на то ради…

«Секретаріат Івано-Франківської обласної організації Національної спілки журналістів України стривожений черговим проявом нездорових стосунків між органами місцевого самоврядування Прикарпаття та комунальними ЗМІ», – йдеться в заяві, схваленій секретаріатом Івано-Франківської  обласної організації Національної спілки журналістів України.

«У п’ятницю, 29 березня, під час звіту перед депутатами обласної ради головних редакторів комунальних ЗМІ, заснованих Івано-Франківською обласною радою, стався безпрецедентний за останнє 20-річчя випадок огульного зневаження журналістської праці з боку окремих депутатів.
Найприкріше, що приклад у цьому подали самі ж депутати-журналісти. Спочатку депутат Дмитро Захарук, який свого часу доклав чимало зусиль до створення першої в Україні демократичної газети «Галичина», фактично піддав обструкції своє дітище. Попри те, що видання в останні роки змінило на краще свою інформаційну модель, він не побачив жодного позитиву в діяльності редакції і його керівника. Відрадно, що знайшлися депутати, які, хоч і не мають нічого спільного з інформаційною справою, та аргументовано заперечили невмотивовані нападки свого колеги на газету, а депутатський корпус області визнав роботу редактора газети «Галичина» задовільною».
«Ще скандальнішим виявилося на сесії обласної ради заслуховування звіту генерального директора обласного телебачення «Галичина» Ольги Бабій, яке завершилося скандалом у сесійній залі, а карета швидкої медичної допомоги доставила Ольгу Бабій у реанімаційне відділення кардіоцентру».
«Секретаріат обласної організації НСЖУ усвідомлює, що Івано-Франківська обласна рада має право заслуховувати звіти про роботу комунальних ЗМІ і давати оцінку діяльності їхніх керівників. Але вважаємо, що оцінки депутатів стосовно ЗМІ мають бути належно аргументовані, а не огульними і демагогічними, в стилі старорежимних часів», – стверджується в заяві обласної НСЖУ.
«На жаль, як підготовка цього питання, так і сам хід його обговорення під час сесії вказують, що обласна рада дала себе вплутати в інтриги. Як претендування деяких амбітних депутатів на редакторські посади, так і намагання окремих партійних структур взяти головні комунальні ЗМІ області під свій контроль свідчать про неадекватне розуміння частиною депутатського корпусу Івано-Франківщини сучасних тенденцій в інформаційній сфері. Національний інформаційний простір із такими вузькополітичними підходами не збудувати. Це шлях у нестабільність. Секретаріат обласної організації НСЖУ сподівається, що Івано-Франківська обласна рада, яка до останнього часу показувала позитивний приклад для всієї України у відстоюванні національних інтересів, не піде згубним шляхом партикуляризму в інформаційних стосунках із комунальними ЗМІ і покаже приклад зрілого державницького ставлення до заснованих нею мас-медіа», – йдеться в заяві, схваленій секретаріатом Івано-Франківської обласної організації Національної спілки журналістів України.
Переглядів: 593 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]