Четвер, 25.04.2024, 18:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 2 » СУСПІЛЬСТВО
09:59
СУСПІЛЬСТВО

Майданчикова лихоманка
Івано-Франківськ – славне  європейське місто зі своєю історією, архітектурою, пам’ятками, культурою. Одним з таких історичних місць є площа Міцкевича, яка була облаштована ще в 1830 році. А в 1898 році до 100-річчя від дня народження польського поета Адама Міцкевича на цій площі було встановлено пам’ятник. З тих давніх часів площа стала місцем відпочинку городян, де збиралися поважні пані та пани, вели бесіди, грали в шахи і просто милувалися своїм містом.
І ось минуло майже 200 років і площа стала каменем наруги.  Вже декілька місяців розгортаються пристрасті навколо згаданої площі стосовно розміщення на ній дитячого майданчика. Одним словом, площа Міцкевича перетворилася на «пісочницю». Молоді мами гуляють зі своїми дітьми, не звертаючи уваги на те, що ті творять: рвуть квіти, жбурляють каміння в перехожих і відпочиваючих, бігають по клумбах. В той час мами ведуть між собою бесіди, а на зауваження містян ще й хамлять.
Все це колотиться, завдячуючи новоствореній громадській організації «Мами Прикарпаття» і їхній голові громадянці Вершиніній. Захотілося їм перетворити історичний  центр міста в дитячий майданчик. Але завжди батьки на прогулянки водили дітей до прекрасного у нашому місті парку культури і відпочинку ім.Т.Шевченка, де багато місця, свіже повітря, звірята, озера, різноманітні атракціони, просторі алеї. Для цього потрібно мати лише бажання. А площа Міцкевича була, є  і буде місцем відпочинку для наших іванофранківців та гостей нашого міста, туристів.
Свідома громада міста не допустить зруйнувати площу. Пропонуємо громадській  організації «Мами Прикарпаття» зайнятися в першу чергу вихованням самих матерів та їх дітей, вести себе толерантно в міській раді, не влаштовувати показові виступи в сесійній залі з плакатами і плачучими дітьми.
На даний час у місті і в державі є набагато важливіші питання, аніж встановлення дитячих майданчиків.
І на завершення хотілось висловити ряд побажань і прохань:
1) Громадянці Вершиніній  кошти на спорудження майданчиків збирати за місцем проживання, так як це роблять жителі багатоповерхівок інших мікрорайонів міста.
2) Міській владі запровадити штрафи для батьків, діти яких нищать міське майно – це і біля держадміністрації (пам’ятник  цимбалістам) на вул. Грушевського, площа біля музично-драматичного театру ім. І. Франка на вул. Незалежності  (пам’ятник  І.Франку), сквер біля медичного університету на вул. Л.Українки  (пам’ятник «Руській Трійці») та багато інших.
3) Департаменту містобудування та архітектури виконавчого комітету міської ради  при проектуванні новобудов проектувати зони відпочинку та місця під дитячі майданчики.
4) Зменшити рівень реклами у нашому місті, бо нею обклеюють всі стовпи і двері під’їздів, навіть не допомагають домофони. Накладати штрафи.
5) Розвантажити, по можливості, вулиці  Дністровську та Галицьку.


З повагою  та розумінням  громадська організація «Жіноча Громада»  м.Івано-Франківська та Товариство культури польської «Пшиязнь» м.Івано-Франківська

 

Переглядів: 671 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]