Вівторок, 23.04.2024, 19:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 7 » СУСПІЛЬСТВО
09:37
СУСПІЛЬСТВО
Прикарпаття відвідує НЛО?
Багато наших краян помічали загадкові об’єкти у рідному прикарпатському небі


Холодного осіннього вечора минулого року я стояла біля вікна й задумливо дивилася у темне небо. Раптом мою увагу привернула світлова точка, яка рухалася дивним чином: опише півколо — зупиниться, далі знову півколо… Що це була за дивина — стверджувати не берусь, однак хочеться вірити, що я була свідком чогось таємничого і незвичайного. Виявляється, багато наших краян помічали загадкові об’єкти у рідному прикарпатському небі. Невже й справді до нас прилітають гості з далеких світів? Ознайомившись із розповідями очевидців та основними версіями вчених щодо НЛО, ми спробуємо пролити бодай промінчик світла на цю нерозгадану таємницю.

 «Я бачив НЛО…»
Богдан Томенчук,
археолог, кандидат історичних наук,  м. Івано-Франківськ:

«Три роки тому влітку разом з експедицією я досліджував місцевість у районі Чорної гори (Піп-Іван). Робив панорамну зйомку місцевості і, лише переглядаючи знімки вдома, помітив, що на одній із них зафіксовано дивний об’єкт, що нагадує «летючу тарілку». Це не міг бути сонячний відблиск на об’єктиві, адже сонце світило мені у спину та й небо було трохи захмарене. Варто зауважити, що ця місцевість дуже цікава, з нею пов’язано багато народних легенд. На старих польських картах XIX ст. це місце називалося «поганим», а арабський історик і географ Аль Масуді стверджував, що тут колись був язичницький (поганський) храм. Тому можна припустити, що в цьому місці наявна особлива енергетика. Як свідчать численні спостереження, саме у таких місцях найчастіше з’являються об’єкти, чиє походження на сьогоднішній день складно пояснити».  

Іван Коляджин,  спеціаліст з лісового господарства,  смт. Верховина:

«У середу, 19 жовтня 2011 року, близько восьмої години вечора мені подзвонив знайомий і каже: «Подивись, летить якась велика зірка!». Виходжу на вулицю і справді бачу: високо в небі переміщається якийсь об'єкт, величиною приблизно як 3-4 зірки. Об’єкт рухався з південного заходу на північний схід, наближаючись до мене. Повз мене об'єкт пролетів через південно-східну сторону горизонту, не доходячи до зеніту приблизно на 10-25 градусів. На жаль, я не мав можливості сфотографувати цей феномен — мій мобільний телефон без камери. Потім яскравість об'єкта стала стрімко знижуватись, хоча небо було зоряне і хмар не було. Із прямої траєкторії загадковий об’єкт повернув лівіше на північ, а далі полетів у північно-східному напрямку горизонту, після чого зник з поля зору».

Володимир Сандалович,  студент, м. Івано-Франківськ:
«31 грудня минулого року близько шостої години вечора неподалік від аеропорту в Івано-Франківську я і мій батько побачили дивну синювату кулю, що «висіла» над полем. Поруч не було ні житлових будинків, ні жодних інших будівель. «Поведінка» кулі була вельми цікавою: вона не знаходилася непорушно на одному місці, а миготіла, при цьому пересуваючись то ліворуч, то праворуч. Своїм розміром і виглядом куля дещо нагадувала сонце вдень. Я спробував зняти цю дивовижу на відеокамеру, проте, на жаль, в кадрі її було видно дуже нечітко. Батько розповів про дивний феномен колегам, однак вони висловили припущення, що то, напевно, якась миготлива гірлянда. Але ж загадковий об’єкт знаходився над полем, як там могла опинитися гірлянда?
Загадковий летючий об’єкт у небі я спостерігав і у 2006 р., коли зі своїм братом прийшов на відкриття супермаркету побутової техніки «АБВ-техніка» на вул. Мазепи. Тоді був концерт і зібралося багато людей. Просто над натовпом ми побачили в небі дивну світлову точку, яка дуже швидко летіла. Спочатку я подумав, що то, певно, якийсь літак абощо, але об’єкт миттєво змінив траєкторію і за секунду зник з поля зору».

Феномен НЛО: основні гіпотези
НЛО — це космічні кораблі інопланетян.  Ця гіпотеза є найбільш поширеною і більшість дослідників НЛО дотримуються саме її.  Однак проти цієї гіпотези є серйозні заперечення: на жодній з відомих науці планет не було знайдено ніяких ознак наявності розумних істот. Крім того, між окремими зірками переважно пролягають гігантські відстані, тож щоб їх подолати при швидкості, меншій за швидкість світла, потрібно багато років.
Загадкові об’єкти — це метеорити, кульові блискавки тощо. Багато вчених-скептиків дотримуються думки, що всі загадкові об’єкти — це предмети чи природні явища, давно відомі сучасній науці. Однак цю версію піддає сумніву той факт, що багато проявів НЛО жодним чином не нагадують давно відомі явища чи предмети.
Людина часом бачить те, що дуже хоче побачити. Один з найвідоміших психоаналітиків ХХ ст. Карл Густав Юнг стверджував, що зростання інтересу до НЛО та інших загадкових явищ — це ознака невротизації суспільства. Коли людина починає сумніватися в непохитності традиційних цінностей, вона прагне шукати собі міф, вірити в дива або ж, навпаки, відчувати страх перед непізнаним. Разом з тим Юнг зауважував, що далеко не всі прояви НЛО можна пояснити виключно «психологічними» причинами. Адже загадкові об’єкти неодноразово реєструвалися радарами, їх знімали на фото й відео.
НЛО — це космічне сміття. В навколоземному просторі на даний час знаходиться близько 10000 різноманітних об’єктів, діаметр яких перевищує 10 см, і всі вони є продуктами людської діяльності. Крім дрібних деталей від різноманітних апаратів, там знаходяться й досить великі об’єкти: недіючі супутники, відпрацьовані реактори космічних кораблів тощо. Висловлюються припущення, що саме ці об’єкти можуть злегка світитися в нічному небі й викликати подив у тих, хто за ними спостерігає.
Над нами літають духи.  Глибоко віруючі люди й церковні діячі пояснюють феномен НЛО… діяльністю духів. Деякі релігієзнавці припускають, що добрі й злі духи (ангели і демони) мають вигляд не людиноподібних істот, як їх прийнято зображувати, а радше нагадують кулю, яка випромінює світло. Крім того, вони здатні дуже швидко пересуватися у просторі й раптово зникати і з’являтися. Злі духи, крім того, можуть набувати вигляд інших об’єктів, щоб лякати людей, викликати у них розгубленість і вводити в оману.

Інопланетяни рідко гостюють  на Прикарпатті

Як стверджує Ярослав Сочка, головний редактор інтернет-порталу «Україна аномальна», Івано-Франківщина не є НЛО-активним регіоном, як і вся Західна Україна. Загадкові об’єкти найчастіше з’являються на Півдні нашої держави, рідше — на Півночі й Сході. Як установили співробітники клубу УФОДОС, яким керує пан Сочка, НЛО найчастіше з’являються у Київській, Кримській та Харківській областях.  Найбільше випадків появи загадкових об’єктів зафіксовано в умовному районі, обмеженому трьома точками — Київ, Крим, Воронеж. Дослідники припускають, що це пояснюється наявністю у цих місцевостях певних геоактивних зон, що «притягують» НЛО.
Чим же насправді є загадкові літаючі об’єкти? На жаль, на це питання поки що немає однозначної відповіді. Кульова блискавка, уламок космічного корабля чи обман зору — стверджуватимуть скептики. Однак, без сумніву, знайдуться й романтики, які вірять, що ми не єдині розумні істоти у неозорих просторах Всесвіту. Чия ж думка найближча до істини? Можливо, це пощастить з’ясувати наступним поколінням дослідників. Адже ця таємниця досі чекає на свою розгадку.
Олена БУЧИК

Переглядів: 1061 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]