Четвер, 25.04.2024, 01:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Серпень » 22 » СПОРТ
11:59
СПОРТ
«Говерла» розпочала збір
12 серпня баскетбольний клуб «Говерла» розпочав підготовку до сезону 2013-14 рр., який стане п’ятим для команди у вітчизняній Суперлізі. Перший етап підготовки проходить в Івано-Франківську. Фізичні кондиції гравці відновлюють на легкоатлетичному стадіоні та у тренажерному залі. Тактичні заняття проходять на паркеті коледжу фізвиховання.
Як повідомляє офіційни сайт клубу, у розпорядженні тренерського штабу, яким продовжує керувати Євген Мурзін, перебувають 11 гравців. Остаточно склад ще не сформовано, оскільки невідомо скільком легіонерам у новому сезоні дозволять одночасно перебувати на майданчику.
«Говерла» традиційно притримує офіційну інформацію щодо своїх трансферів. За попередньою інформацією клуб продовжив співпрацю лише з трьома гравцями попереднього складу. Продовжать виступи в Івано-Франківську Артем Чемякін, Юрій Фрасенюк і капітан команди Тревис Пітерсон.
Залишили команду Ярослав Лемик і Кіндалл Дайкс (обоє – «Галичина» Львів), Павло Буренко (БК «Донецьк»), Райан Пірсон («Маккабі Ашдод», Ізраїль), Олександр Шостуха (БК «Харцизьк»), Юджин Лоуренс, Кевін Тіггс, Геннадій Дзюба та Павло Ревзін.
Водночас різноманітні інформагенції повідомляють, що клуб уклав угоди з кількома легіонерами – захисниками Андре Янгом («Ден Бош» Нідерланди, кращий гравець чемпіонату), Боббі Мейзом («Керавнос» Кіпр, переможець регулярного чемпіонату) і Олександр Доленко («Свіслоч», Білорусь), форвардами Дмитром Ліповцевим (СК «Муссон» Полтава, кращий гравець сезону-2012/13) і Шимусом Бокслі («Оберварт» Австрія), котрий в своїй кар’єрі двічі відзначався титулом кращого гравця чемпіонату Нідерландів.
Відзначимо, що на перегляді у «Говерлі» перебувають одразу два вихованці місцевого баскетболу – кращий бомбардир обласного чемпіонату Іван Рожак (БК «Вамбуд») і гравець коломийського «Тирлича» Віталій Вінтоняк, які мають доволі непогані шанси укласти професійні контракти.
В Івано-Франківську «Говерла» перебуватиме ще два тижні. 6 вересня команда візьме курс на Польщу для участі у міжнародному турнірі. Завершальний етап підготовки традиційно пройде у Литві.
Старт чемпіонату суперліги планують дати 28 вересня. Склад учасників залишиться незмінним. Планується, що на першому етапі суперники зіграють у два кола (а не у три, як було торік). Зазначимо також, що клуби суперліги відтепер змагатимуться за Кубок України, а власне Кубок суперліги скасовано.
Володимир ГОРОЩАК
Переглядів: 658 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]