П`ятниця, 19.04.2024, 23:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 18 » СПОРТ
10:12
СПОРТ
«Ураган» розпочинає підготовку
В планах команди – два збори у Польщі і турнір у Львові


Сьогодні гравці «Урагану» повертаються з відпусток, щоб уже в суботу взяти курс на Польщу, де пройде перший збір команди. Правда, цього разу франківці отаборяться не в знайомій їм за попередніми роками Бяльско-Бялій (туди команда завітає наприкінці літа), а в околицях портового міста Гданська. 


Днями франківці підтвердили інформацію, розповсюджену у ЗМІ, про інтерес до двох екс-футзалістів львівської "Енергії" - Ільдара Макаєва та Сергія Якуніна. Обидва вже уклали контракт з «Ураганом» терміном на один рік (на правах вільних агентів) з можливим продовженням угоди. Минулого сезону новачки команди вибороли «бронзу» Екстра-ліги та вчетверте заволоділи Кубком України. В їх послужному списку є по три титули чемпіонів країни, здобутих у складах львівських "Тайму" та "Енергії".
Ільдар Макаєв, якому в серпні виповниться 31 рік, є вихованцем запорізького футболу. Розпочавши кар’єру в рідному місті, він з 2002-го впродовж п’яти сезонів захищав кольори столичного "Інтеркасу". В 2007 році, після того як "Інтеркас" припинив існування, Ільдар перебрався до російського клубу "ВІЗ-Сінара" і вніс свою лепту у перемогу єкатеринбуржців у розіграші Кубка УЄФА сезону-2007/08 (відзначився голами у півфіналі та фіналі турніру). До слова, Макаєв був єдиним іноземцем у складі команди. З 2008 року Макаєв виступав у Львові ("Тайм", «Енергія»).
29-річний Сергій Якунін - вихованець харківської школи футзалу. На молодіжному рівні виступав за місцеві "Ехо" та "Локомотив". У чемпіонаті України дебютував у сезоні-2001/02 в складі "Універ-Локо". Загалом провів в цій команді п’ять сезонів. З 2007-го Якунін став гравцем «Енергії» (деякий час виступав за "Тайм").
Нагадаємо, що по завершені сезону «Ураган» розстався з трьома гравцями – українцем Тарасом Шураком та двома бразильцями - Луізом Негао і Додо. Окрім Макаєва і Якуніна, їх повинен замінити також кращий бомбардир «Урагану-2» Орест Боргун, який вже став повноправним гравцем «основи».
На тренувальних зборах «Ураган» перевірить ще кількох гравців свого дубля. До речі, «Ураган-2» розпочав передсезонну підготовку раніше головної команди. Нині «дублери» перебувають у чорноморському курорті Кароліно-Бугаз, що на Одещині.
На першому тренувальному зборі (він триватиме до 5 серпня) «Ураган» запланував лише один контрольний поєдинок, який відбудеться у Щецині. Суперником стане місцева «Погонь-04». Ігрову практику франківці набуватимуть у міжнародному "Кубку Львівщини", який триватиме у Львові з 14 по 17 серпня. Днями відбулося жеребкування учасників.
На першому етапі «Ураган» змагатиметься в групі Б разом з віце-чемпіоном Росії "Газпромом-Югра" (Югорськ), володарем Кубка Польщі "Рекордом" (Бєльсько-Бяла) та добре знайомим луганським ЛТК. В іншій групі виступатимуть "Енергія", "Нікарс" (Рига, Латвія), "Спартак" (Москва, Росія) і "Тулпар" (Караганда, Казахстан).
По завершенні змагань «Ураган» знову вирушить до Польщі.

Сторінку підготував Володимир ГОРОЩАК
Переглядів: 650 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]