Четвер, 18.04.2024, 08:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Квітень » 11 » СПОРТ
10:57
СПОРТ
Чергова відстрочка футбольного чемпіонату

Старт цьогорічному чемпіонату Івано-Франківщини знову перенесено. Причина – важкий стан футбольних газонів, через які кілька матчів стартового туру могли не відбутися. Відтак в обласній федерації футболу постановили перенести поєдинки першого туру, що були заплановані на 14 квітня.

Змагання розпочнуться 21 квітня з 2-го туру. В ньому календар звів такі команди: «Тепловик» Івано-Франківськ – «Славія» Отинія, «Гал-Вапно-Енергетик» Галич –     ФК «Калуш», «Карпати» Яремче – «КРОНО-Карпати» Брошнів-Осада, «Гуцульщина» Косів – «Придністров'я» Тлумач, «Карпати» Коломия» – «Газовик» Богородчани, «Нафтовик» Долина – «Сокіл» Угринів. Вільним від гри буде ФК «Снятин»
Нагадаємо, бажання виступати в провідному дивізіоні обласних змагань виявили 13 клубів. Щоправда, заявкова кампанія учасників проходить мляво (станом на середину вчорашнього дня свої склади подали тільки «Тепловик», «Славія» і «Газовик»), тож в ІФФФ не певні, що на старт турніру вийдуть усі. Відтак календар наступних турів може зазнати змін.
Відзначимо, що днями у федерацію надійшов лист від галицького «Гал-Вапна», в якому його керманичі просять йменувати надалі команду «Гал-Вапно-Енергетик». Отож, схоже розмови про об’єднання клубів з Галича і Бурштина знаходять своє підтвердження.
«Гал-Вапно-Енергетик», «Тепловик» і коломийські «Карпати» мають намір паралельно виступати у всеукраїнських змаганнях: галичани і франківці – в аматорській першості, коломияни – в розіграші Кубка України.
Щодо другого дивізіону, то він розпочне свою боротьбу 21 квітня. Учасники будуть розпо-ділені на дві групи по 8-9 команд. За першість боротимуться три клуби, що вибули з 1-ї ліги – «Пробій» Городенка, «Прут» Делятин і ФК «Битків», шість старожилів – «Карпати» Кути, «Карпати» Болехів, «Граніт» Тлумач, ФК «Обертин», ФК «Гвіздець», «Дністер-Рітас» Побережжя та одразу вісім новачків – «Темп» Заболотів, «Колос» Турка, «Краснопіль» Солотвин, ФК «Ланчин», «Енергія» Бурштин (не плутати з «Енергетиком»), «Вихор» Ямниця, «Карпати» Печеніжин і «Сокіл» з Павлівки Тисменицького району.
До них ще можуть долучитися друга команда Отинії та ФК «Тужилів» з Калуського району. Водночас не братимуть участь у турнірі ФК «Сваричів» і тисменицький «Хутровик».
Відзначимо, що одразу за стартовими матчами яемпіонату і першості розпочнеться розіграш Кубка Івано-Франківщини-2013. Матчі 1/16 фіналу заплановані на 25 квітня.
Остаточний склад учасників, регламент і календар змагань буде затверджено завтра на засіданні виконкому ІФФФ.    
Переглядів: 619 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]