П`ятниця, 29.03.2024, 11:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 27 » СПОРТ
21:36
СПОРТ

Резонанс

Тарас КЛИМ, перший заступник голови ІФФФ

– На сво-єму черговому засіданні комітет арбітрів розглянув одразу кілька випадків резонансних суддівських рішень. Щодо матчу «Тепловик» – «Придністров’я» оприлюднено окрему заяву, в якій ми вибачилися перед франківською командою за дії арбітра Нізоли. Було розлянуто й інші епізоди, де суддівські помилки вплинули на кінцевий результат, як-от призначений пенальті у ворота гостей в зустрічі «Карпати» Коломия – «Газовик» (арбітри Дмитрук, Заровецький), незарахований гол господарів в кубковій грі «Кроно-Карпати» – «Галичина-Вапно» (арбітр Куш) тощо. Загалом на різні терміни дискваліфіковано шість арбітрів.

Прикро, що рішення, які кидають тінь не тільки на весь суддівський корпус, але й на федерацію в цілому, приймали досвідчені арбітри, котрі, навпаки, мали б слугувати прикладом для інших (Куш є асистентом арбітра Прем’єр-ліги). Іноді судді навіть не можуть знайти мотивацію своїм рішенням, що наштовхує на певні роздуми… Хочу заявити, що ми не будемо терпіти арбітрів, які дискредитують наш комітет і федерацію. Очевидно, підемо шляхом омолодження суддівського корпусу 1 ліги.

Офіційна заява комітету арбітрів ІФФФ
За дорученням комітету арбітрів Івано-Франківської обласної федерації футболу звертаюся до футболістів, керівного складу та вболівальників МФК «Тепловик» Івано-Франківськ з вибаченням за допущені помилки арбітром Андрієм Нізолою під час календарного матчу чемпіонату Івано-Франківської області між командами МФК «Тепловик» Івано-Франківськ – «Придністров’я» Тлумач, які вплинули на кінцевий результат гри. Виконавчий комітет КА ІФФФ визнав дії арбітра як незадовільні. Враховуючи попередні дискваліфікації цього арбітра, які вже мали місце, було прийнято рішення дискваліфікувати Андрія Нізолу до кінця 2012 року, заборонивши йому проводити будь-які матчі з футболу в ролі арбітра на території Івано-Франківської області. Також виконавчий комітет КА ІФФФ врахує цю дискваліфікацію А. Нізоли під час затвердження списків арбітрів від ІФФФ, які будуть рекомендовані для проведення Всеукраїнських змагань з футболу серед професіональних команд на 2013 рік.


Голова комітету арбітрів ІФФФ Т. Клим

Переглядів: 738 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]