П`ятниця, 26.04.2024, 00:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Лютий » 9 » СПОРТ
11:50
СПОРТ
З Калушем та Яремчею, але без Коломиї?
Контури нового сезону на Івано-Франківщині


Вже за два тижні аматори обласного футболу вийдуть з тісних залів на свіже повітря. 25 лютого стартує перший з традиційних передсезонних турнірів – Кубок Підгір’я. На 10 березня заплановано старт Кубка федерації пам’яті Мирослава Думанського. А відтак  і офіційний сезон  не за горами.

За деякими підрахунками, чемпіонат Івано-Франківщини-2012 буде ювілейним, 75-м за ліком. Прем’єрну першість регіону проведено ще у 1936 році, а до того, з 1921 року, футбольні клуби краю змагалися під егідою Львівської футбольної спілки.
В ювілейному сезоні за звання чемпіона, найімовірніше, знову боротимуться 16 команд. Порівняно з попереднім роком не виступатимуть в еліті франківські «Прикарпаття-2» і «Ніка-Динамо» (вони знялися з змагань). Через фінансові негаразди доволі проблематичною є участь у турнірі «Ясполя» з Городенківщини та ФК «Гвіздець» з сусідньої Коломийщини. Чекає на вирішення своєї долі й надвірнянський «Бескид».
Натомість продовжить свої виступи в 1 лізі ще один представник Надвірнянщини – делятинський «Прут». Делятинцям, однак, знову доведеться проводити домашні матчі поза рідними стінами – у Яремчі або Надвірній, оскільки на місцевому стадіоні відсутня відповідна інфраструктура.
Чемпіон Івано-Франківщини – коломийські «Карпати» – подали заявку на участь у друголіговій першості України 2012-13 рр. Виступати в обласних змаганнях вони не планують. Тим паче, що навесні в місті над Прутом планують реконструювати стадіон, зокрема, збільшити розміри футбольного поля, котре не відповідає вимогам для професійних колективів. Місце коломиян у першому дивізіоні займуть «Карпати» з Печеніжина.  
Не справдилися песимістичні прогнози щодо франківського «Тепловика». Найстабільніший клуб останнього періоду залишається на плаву. Наразі вирішується питання з наповненням його бюджету. Від цього залежатиме склад команди та її турнірні завдання. 
Виявив бажання підвищитися у класі переможець друголігових перегонів – косівська «Гуцульщина». А от «срібний» призер – «Колос» з П’ядиків (Коломийщина) своїм правом на перехід в еліту не скористається. З числа команд другого дивізіону вийти на вищий рівень бажає тільки ФК «Калуш», про що калушани вже сповістили ІФФФ. 
Після річної перерви заявку на участь у змаганнях подав також триразовий чемпіон Івано-Франківщини – яремчанські «Карпати». Команда вже розпочала підготовку. Як і раніше, у своєму складі вона має багато відомих футболістів.
Щодо другої ліги, то як повідомив виконачий директор обласної федерації Василь Сікора, тут очікуються новачки з Верховини, Рогатина, селища Битків (Надвірнянський район), ще одна команда з Тлумача та ін.  

Сторінку підготував Володимир ГОРОЩАК

Переглядів: 712 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]