Вівторок, 23.04.2024, 18:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 16 » САМОВРЯДУВАННЯ
14:59
САМОВРЯДУВАННЯ
Влада «Свободи»

Минулої неділі в Івано-Франківську депутати від ВО «Свобода» в обласній та міській радах провели публічний звіт своєї депутатської діяльності за 2011 рік.

Такий відкритий захід проводився, мабуть, чи не вперше в новітній історії Прикарпаття. Для бажаючих послухати звіт (а їх прийшло чимало, майже всі місця в залі Центру підвищення кваліфікації управлінських кадрів були заповнені) був продемонстрований короткий фільм про діяльність фракції «Свобода» в Івано-Франківській міській раді, присутнім роздавали свіжі номери газети ВО «Свобода», спецвипуску «Західного кур’єра», а також поліграфічно виготовлений «Звіт депутатських фракцій ВО «Свобода» у представницьких органах місцевого самоврядування Івано-Франківської області». У зібранні взяв участь голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Олег Тягнибок,
голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода»:

«Звіти депутатів від ВО «Свобода» проходять по всій країні. У результаті виборів 2010 року ВО «Свобода» отримала велику підтримку не тільки на Заході, а й в інших регіонах України, ми маємо майже 2,5 тисячі депутатів у радах різних рівнів. Маємо вісім фракцій у радах. Наголошу, що «Свобода» зроду не давала пустих обіцянок. Ми гарантуємо тільки одне: чесно відстоювати інтереси громади, захищати соціальні та національні права українців. У своїй праці ми озброїлися наказом Степана Бандери: «Дійти до кожного українця!».  І наші депутати твердо дотримуються цієї лінії. І наші виборці вже давно знають, до кого йти по допомогу в разі порушення їхніх прав, якщо йдеться про утиски, свавілля можновладців. Ситуація в Україні разюче змінилася. До нас уже звертаються люди з Донецької області й просять захисту.  Часто «свободівці» є єдиними, хто стає на заваді рейдерським атакам, «дерибану» землі, розграбуванню комунального майна. Депутати трьох обласних і трьох міських рад – Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської  – є єдиними, хто чинить організований спротив антиукраїнській владі «данєцкіх». І ми мусимо це робити. І мусимо ухвалювати політичні рішення, якщо мова йде про продаж землі, про формування бюджету. Адже погляньмо лише на бюджет наступного року, який передбачає обмеження фінансування територій – не тільки галицьких, а й по всій Україні. Зате збільшується у декілька разів фінансування МВС, Служби безпеки, виділяється понад мільярд гривень на будівництво тюрем – за прикладом Росії. Про це треба кричати!
…Вже сьогодні «Свобода» може гідно звітувати про свою роботу. Серед  депутатів від «Свободи» немає жодного зрадника, жодної так званої «тушки», бо серед нас – люди з національною свідомістю, з власним переконанням, а не ті, яких прийняли в ряди як грошових мішків. Такі зустрічі і звіти перед громадою – добра можливість донести до громади свою позицію».

Олександр Сич,
заступник голови ВО «Свобода», голова Івано-Франківської обласної ради:

«ВО «Свобода» ініціювало звіт своїх  депутатів усіх рівнів з метою підбиття підсумків роботи і оприлюднення цих підсумків. Орієнтиром і головним документом у діяльності ВО «Свобода» упродовж року були засади «Програми захисту українців».
Склад обласної ради – це своєрідна модель українського політикуму. Однак ми зуміли створити коаліцію, консолідувавши сили від ВО «Свобода», «Батьківщини», «Нашої України», «Фронту змін», а також від НРУ та «УДАРу».  Нам вдалося створити конструктивну більшість в обласній раді, яка сьогодні виконує свої завдання доволі успішно. Тож можна сказати, що «Свобода» має хороший досвід консолідації, потенціал консолідації, який потрібно берегти. Суттєво, що депутатський корпус обласної ради, без огляду на партійну приналежність, є одностайним при вирішенні найважливіших соціально-економічних проблем.
За 2011 рік обласна рада провела 13 пленарних засідань, на яких було прийнято 289 рішень, у тому числі 20 регіональних цільових програм. Головним пріоритетом діяльності керівництва обласної ради є розвиток місцевого самоврядування.  Ми намагаємося розбудити ініціативу  місцевого самоврядування, сприяти перетворенню органів місцевого самоврядування на реальні та ефективні центри організації та управління територіальними громадами. З цією метою обласна рада прийняла Програму розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2011-2015 роки, провела перший обласний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. За підсумками конкурсу проектів 44 громади отримали фінансування по 50 тис. грн. з обласного бюджету на реалізацію своїх проектів. Триває другий конкурс, причому з обласного бюджету буде можливість виділити вже по 75 тис. грн. на реалізацію 60 проектів.      
Опоненти нам закидають, що ми інколи забагато політикуємо. Будучи своєрідним ретранслятором світоглядних та політичних настроїв населення краю, обласна рада висловила свою рішучу позицію, прийнявши за звітний період 17 звернень до Президента України та органів державної влади вищого рівня. Я переконаний, що вони необхідні і справедливі. І переконаний: нема політикування – є висловлення наших позицій до тих негативних тенденцій, які ми бачимо в Україні. Тільки обласна рада, міські, селищні і сільські ради можуть чинити опір тому антиукраїнському бульдозеру, що руйнує демократичні здобутки, плюндрує українську мову, культуру, історію.
Минув лише перший рік нашої каденції. Багато вдалося реалізувати, ще більше чекає попереду. Ми й надалі будемо розвивати місцеве самоврядування, злагоджено, конструктивно  і прозоро працювати на користь громади краю. І звітувати перед громадою краю, бо дуже важливо, щоб кожен депутат тримав звіт і відповідав за свою роботу». 

Роман Онуфріїв,
голова фракції в Івано-Франківській міськраді:

«Ми, депутати фракції «Свобода»,  брали на себе певні зобов’язання перед громадою, тому цілком логічним є звіряти з громадою наші дії. Наша мета – мати однакове з людьми розуміння того, що і як потрібно робити, як діяти. Ми є звичайними мешканцями, звичайними людьми, тому нам близькі і зрозумілі проблеми всіх простих людей, тож намагаємося працювати так, щоб насправді захищати права громади у всіх аспектах життя нашого міста.
На жаль,  депутати виконують представницьку функцію. Не підвладні депутатам  ні міліція, ні податкова, ні прокуратура, ні  СБУ.  Міський голова має одноосібне право призначати і звільняти керівників галузей, комунальних підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста. Реформаторські дії уряду Азарова у свою чергу обмежили можливості місцевих громад. Внаслідок прийняття Податкового кодексу  з місцевих бюджетів вилучено багато податків і зборів, зокрема транспортний збір, комунальний податок та ін. Тільки у цьому році з доходів нашого міського бюджету вилучено понад 20 млн. грн. завдяки реформаторству уряду. А що таке 20 млн. грн. для Івано-Франківська? Це два дитячих садочки, які місту доконче потрібні. Сьогодні, за законами Азарова, не потрібні дозволи громади на будівництво, тож громада не вирішує що, де і як будувати, депутатському корпусу не підконтрольне те,  що будується в місті.   
Однак на сьогодні органи самоврядування є єдиною гілкою, яка може впливати на ситуацію в державі. І попри все місцеві депутати проводять політику захисту інтересів своєї громади. Ми концентруємо свої зусилля на найпотрібніших речах. Наші пріоритети в депутатській роботі – це створення гідних умов для проживання. Маємо три основні напрямки діяльності. Перший – стан доріг нашого міста; другий – стан житлових будинків; третій – дитячі садочки і дитяче дозвілля. І вже в цих трьох напрямках зроблені конкретні кроки. Багато що з того не робилося упродовж останніх двадцяти років.  А вже сьогодні громада може побачити відремонтовані вулиці, оновлені дитячі майданчики, реформується активно житлово-комунальна сфера, створюються ОСББ. Наприклад, лише в цьому році завдяки старанням фракції в місті встановлено 15 дитячих майданчиків, у дитсадках відкрито додатково понад 160 місць. Прийнято рішення провести реконструкцію дитсадка «Ромашка» на вул. Вовчинецькій, для будівництва дитсадка у мікрорайоні «Пасічна» вже виготовлено проектну документацію.  Наша політика ремонту доріг: не «ліпити пломби» на один сезон, а капітально відремонтувати важливі відтинки магістральних автошляхів. Перші акценти ми поставили на великі перехрестя: вулиці Вовчинецька-Сагайдачного-Миру та Деповська-Миру-Хоткевича. На наступний рік плануємо реконструкцію перехрестя вулиць Галицька-Пасічна-Тролейбусна.  Роботи попереду ще багато, але будемо діяти ретельно і послідовно.
Нехай громада оцінює нас строго, але з розумінням. А ми будемо чесно здійснювати свої представницькі та контролюючі повноваження, будемо намагатися працювати, дослухаючись до порад і прохань наших мешканців. Ми постараємося виправдати довіру виборців».   
Наталка Стрілець

VOX POPULI

Як ви оцінюєте роботу фракції «Свобода» в Івано-Франківській міській раді?


Геннадій Микитка,
Президент Центру європейської інтеграції в Івано-Франківській області:

– Україна є позитивний квадрат для інвестування. В цілому роботу фракції «Свобода» оцінюю позитивно. Працюють добре, системно, дуже динамічно, враховують побажання. Намагаються бути близько до людей, хоча сьогодні всі політичні сили хочуть бути щонайближче до народу, бо це вигідно. «Свобода», звичайно, одразу декларувала свою позицію як пронародну. За рік видно вже результати. Хоча, здається, за рік мало що можна ще показати, бо ж не за рік держава будується, але «свободівці» рухаються. Вони – молодці. Щодо особисто мене, як людини, яка займається в області питаннями формування інвестиційної привабливості нашого краю,  то скажу, що з цими хлопцями діалог був, є і буде – я в цьому впевнений.

Іван Іваночко,
пенсіонер:

– Оцінюю роботу фракції «Свобода» позитивно. Я теж колись був депутатом міської ради, знаю всі ці, так би мовити, процедури, засідання, сесії і т.д. Якщо порівняти роботу депутатів у минулі часи, скажімо, декілька скликань тому, з теперішньою, то скажу, що нинішні депутати досить активні, і вони активні не стільки в балаканинах, скільки в конкретних справах. До прикладу: відкривають дитячі майданчики, наводять порядки на вулицях і у дворах. Тож знаю багато людей, які задоволені такою діяльністю депутатів-«свободівців».

Зіновія Циктор,
пенсіонерка:

– Я би сказала, що робота «Свободи» відчувається. Я не дуже можу оцінити матеріальні зміни, але бачу, що духовні зміни великі.  Мене якраз більше турбує наше майбутнє, ідеологія «Свободи».

Ірина Малиновська,
працівник фінансової  сфери:

– Щодо роботи депутатів від «Свободи», то вважаю, що ця активність швидше показова. Сподіваюсь, вона помітна як для людей, які мають певний досвід роботи в політиці, так і для інших громадян.
Усе було б добре, якби не їхня надмірність у поведінці, діях і висловлюваннях. Якщо подивитися на рік, що минув, то що бачимо? Івано-Франківськ не став привабливішим для інвесторів, туристичне місто все далі втрачає свої позиції через занедбання інфраструктури, а фахівці в тих чи інших галузях все більше перебираються жити й працювати до інших міст. Думаю, це таки показник. Можливо, «Свобода» й справді має позитивні напрацювання, однак вона вдало їх приховує за постійними показовими сутичками, акціями, викриками й виступами. Найбільше розчарували молоді люди, які є у «Свободі». На них було більше надії... Молодий «дух, що тіло рве до бою» – це чудово, однак трохи здорового глузду – теж не зайве.
         
 
      
Переглядів: 1123 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 1425  
0
Геннадій Микитка, – Україна є позитивний квадрат для інвестування.
------------
Він що вже перейшов на важкі наркотики? Що за херню він несе?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]