Четвер, 28.03.2024, 13:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 26 » ПУБЛІЧНІСТЬ
10:48
ПУБЛІЧНІСТЬ
Міська влада йде в народ



У вівторок відбувся перший публічний звіт начальників управлінь та відділів міськвиконкому, який ініціювала «свободівська» більшість в Івано-Франківській міській раді.

Депутати вирішили розпочати публічне звітування про діяльність за 2011 рік із управлінь гуманітарного спрямування. Сценарій звіту перед громадськістю «розіграли» таким чином, що на Вічевому майдані влаштували відкрите засідання постійної депутатської комісії з питань освіти, науки, духовного відродження, молодіжної політики та спорту. Протягом двох годин члени депутатської комісії заслуховували звіти шести начальників управлінь. А ті, в свою чергу, намагалися продемонструвати досягнення та звернути увагу на проблемні питання своїх галузей.
Голова комісії «свободівка» Оксана Савчук відзначила, що таким чином представники влади йдуть ближче до пересічних громадян. Але останніх на Вічевому майдані в передобідній час було не густо. Найбільше повболівати «за своїх» прийшли представники міськвиконкому, і то переважно тих управлінь та відомств, котрі звітували.
«Копії звітів ми вже маємо, а під час таких звітів будемо більше звертати увагу на звернення мешканців міста. Будемо пропонувати начальникам відповідних управлінь дати відповіді на поставлені питання. Наразі у нашій комісії не стоїть питання про можливі звільнення тих керівників структур, хто якимось чином не справляється, – зауважила «свободівка» Оксана Савчук. – Проведенням такого звіту ми хочемо, щоби не тільки депутати, але й чиновники були ближче до людей».
Втім, новації не кожному до вподоби. Найбільше нарікань: звіт проводився серед тижня і в робочий час, чути доповідачів було дуже погано, адже рев мотора, від якого живився мікрофон, був значно сильнішим від самого мікрофона. 
А ось на думку директора Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Лесі Дикун, «доцільніше було б зробити день освіти, день молоді, день соціальної служби». «Таким чином ми могли б продемонструвати те, чим ми займаємося щодня. Ідея публічної доповіді перед мешканцями Івано-Франківська дуже добра. Можливо, її варто було впроваджувати не в такій формі. Я людина виконавча, і якщо депутати міської ради вирішили так зробити, то нема ніяких проблем. Тим більше, що звітувати є про що», – каже Леся Дикун.
Депутати фракції ВО «Свобода» погоджуються, що «можливі певні недоліки у такому нововведенні», але переконані, що зможуть їх виправити», а така «публічність» посадовців стане позитивом для міста. «Здобутком сьогоднішнього публічного звіту, безумовно, є подолання бар`єру між чиновником та звичайним мешканцем. Тому такі звіти практикуватимуться і надалі», – зауважує пані Савчук.

Володимир БОДАК
Переглядів: 943 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]